Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek elvárás volt a társatok felől, hogy min.1 diplomája legyen?
Pl. ismerkedésnél mennyire néztétek, hogy mûvelt legyen a leendõ társatok? Volt olyan hogy azért szakítottál meg egy kapcsolatot mert a másik fél nem volt veled olyan szintû értelmi beállítottságon, mint te?
A másik oldal: vannak itt olyan házaspárok, akik túl tudtak lépni ezen a szinten, s nagyon eltérõ végzettséggel kötöttek házasságot? S boldog kapcsolatban élnek?
Tegyük fel, hogy a férj van magasabb szinten.
Privátot is szívesen olvasok!
Köszönöm!
Nem a mások által adott pecsétes papír számít, hanem az, hogy szellemileg, intelligencia szintben egyeztek-e, azonos műveltségi szinten vagytok-e, vagy legalább a másik fél törekszik-e, vágyik-e a közös műveltségi szint elérésére.
Ha nem, abból később adódhatnak gondok, hiszen akkor nem beszéltek "egy nyelven", az egyik félben óhatatlanul komplexusok alakulhatnak ki, ha folytonosan szembesül azzal, hogy a párja műveltebb nála. De főleg: a meg nem értés talaja.
Továbbmenve: a közös gyermek nevelésében is konfliktusokat okozhat. Míg a műveltebb fél sokoldalúan szeretné képeztetni a gyermeket, addig a másik ezt esetleg nem fogadja kellő megértéssel, neki nem elvárása, s a gyereket visszahúzhatja.
Ismerős házaspárnál tapasztaltam, hogy az anyuka fontosnak tartotta, hogy a gyerek miden lehető versenyen induljon, hogy szokja a tudatos felkészülést, az alap tananyagnál kicsit többet akarjon, hogy a jó eredmények segítsék elő majdan a jó középiskolai felvételit.
Amikor boldogan mesélték a papának, hogy az első fordulót megnyerte a gyerek, megy a kerületi versenyre, a papa megrándította a vállát, s azt mondta: Minek?
Én műveltnek, tájékozottnak mondom magam (mondjuk művészeti iskolába járok, ahol nagyon sok törit, művtörit (festészet,építészet,szobrászat,divat és stílus), irodalmat tanulunk, de nekem csak annyi az elvásárom, hogy ne áradjon a fiú tekintetéből éws arckifejezéséből az ostobaság, tudjon értelmesen, szép választékosan beszélni, ne legyen együgyű és könnyen átejthető, sok témához tudjon vakkantani egy-két szót. :)
22l
a diploma természetesen nem volt elvárás.
De volt, akivel szakítittam azért, mert nem tartottam agyilag nagamhoz valónak. Nem olvasott, fel se fogta a napi híreket, egyszerűen nem lehetett vele beszélgetni, mert semmihez nem tudott hozzászólni.
a diploma és az intelligencia nem feltétlenül jár együtt.
nos, a páromnak van diplomája, nekem még pont nincs, de elvégeztem egy egyetemet.
a műveltség, a tájékozottság, a széles látókör nekem elengedhetetlen egy kapcsolatban. csak olyan emberbe tudtam beleszeretni eddigi életem során, akit intellektuálisan is vonzónak találtam.
keresem is az intelligens emberek társaságát, mert nem szeretek a semmiről beszélgetni, és a hideg ráz ha valaki csak frázisokat tud puffogtatni.
ha éreztem az adott illetőről hogy nem nagyon lesz közös témánk, akkor bele sem kezdtem a kapcsolatba, már az ismerkedésnél megköszöntem a lehetőséget és rövid úton búcsút vettem tőle.
Mi vagyok én munkaadó, hogy diplomát követelek? :) Akkor már kapásból nyelvvizsga is. :D
Amúgy egyáltalán nem elvárás a diploma, páromnak nincs, és mégis olyan az összhang közöttünk, amit nehéz lenne utánozni.
Viszont azt elvárom, hogy ne legyen a pasim síkhülye. Volt egy ex, akivel beszélgetni se lehetett annyira buta volt... akkor nagyon rossz volt az önértékelésem, és azt gondoltam jó lesz nekem ez is. Úgyis sz@r ember vagyok én is (nagy szkítás utáni állapot).
Az intelligencia, a műveltség NEM diploma függő!!!!!!!!
Aki ezt hiszi...teljesen elvan tévedve.
Soha nem néztem a végzettséget. Azt viszont igen, hogy intelligens, értelmes, művelt legyen a párom. Ehhez viszont nem kell diplomával rendelkeznie. Tapasztalataim alapján legalábbis..bátran állíthatom.
A férjemnek csak gimnáziumi érettségije, targoncás végzettsége van...de műveltségben, kulturáltságban garantálom, hogy kenterbe vág 6 diplomást is.
Boldogok vagyunk.
De ha netán diplomás lenne a férjem..az sem okozna egyikünknek sem lelki problémát. NEM végzettség alapján kell nézni az embereket! Ennyire azért ne legyünk már felszínesek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!