Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi esély van erre?
Dr. Popper Péter szerint (SZERINTEM IS!) tartós együttélés során is mindenkinek kijár az a törődés, udvarlás, egymásra odafigyelés, csókok, spontán kedveskedések, mint a kapcsolat elején.
Egyik barátnőm és a párja 4. éve egy pár, és jó látni őket együtt, olyanok, mint egy turbékoló galambpár....
Az exem a kapcsolatunk elején pincsikutya módjára jött utánam, udvarolt, kedveskedett. Nálam kb. 1-2 hónap után mondhatom el, hogy megszoktam a páromat, sőt, hiányzik nekem és ekkor mindig éreztetem ezt vele. Mindig megcsókolom, megpuszilom, simogatom.
Az exem kb. 4 hónap után furcsán megváltozott, nem kaptam annyi törődést tőle. Azt mondta, nagyon elfoglalt. Később mégis folytatódott a kapcsolatunk. Ekkor már beleszerettem és szerettem őt mindaddig, amíg szakítottam vele. Mindig megcsókoltam, simogattam, törődtem vele, ezek a dolgok tőle a kapcsolat elején természetesek voltak, később ritkultak és kb. másfél év, két év után azt mondta nekem, ne puszilgassam, ne simogassam, mert őt ez zavarja. Ezen nagyon megdöbbentem, mert a barátnőm és a párja 4 éve vannak együtt és náluk ez természetes. Még az anyósjelöltem is azt mondta nekem, ne puszilgassam a páromat, felesleges. Nemcsak éreztettem vele, hogy szeretem őt tényleg, hanem még munkát is kerestem neki, segítettem ebben is. Az lett a hála, hogy megcsalt. Ezen nagyon ledöbbentem, mert minden kedvességet megkapott tőlem, amit csak lehetett. Még az ágyban is, nekem soha nem fájt a fejem, mint sok nőnek, amikor kifogást keres. Azt mondta a párom, hogy jó velem a szex.
Mivel megcsalt, nem értettem, miért, mit hiányolt, amikor mindent megtettem neki, kimutattam az érzelmeimet is; kidobtam. Úgy hozta a sors, hogy egy hónap múlva találtam meg a páromat, akinek negyáltalán nem furcsa és nem utasítja el a csókokat, puszikat, sőt, még igényli is tőlem. Ez a kapcsolat 5 hónapja tart, de persze senki nem lát a jövőbe, hogy alakul később.
Ettől függetlenül, vajon van-e olyan férfi, aki úgy gondolkodik, mint dr. Popper Péter, és ahogy én is vélekedem, egy párkapcsolatban később is fontosak az érzelmek kimutatása, a csókok, a törődés. Miért volt ez probléma az exemnél? Kapcsolatunk elején ő is így viselkedett.
Lehet, hogy elmúlt az exednél a szerelem, kihűlt a dolog, és ezért változott úgy meg. De így látatlanban nehéz megmondani. Nem csak Popper Péter gondolkodik. ill. gondolkodott így a gyengédségről, ismerek olyan párt, ahol a férfinek is ugyanolyan fontosak ezek a dolgok.
De ha valaki állandóan a másikat puszilgatja és ölelgeti, és még a vécére is el utána menne, az pl. eléggé terhes egy idő után.
Törődés és törődés közt is van különbség.
Ha részedről úgy nyilvánul meg, hogy rajta lógsz, puszilgatod, simogatod, mint egy kisgyereket, hát az a pasiknak egy idő után sok. Ők is igénylik ezt, de nem állandóan, nem mindig, mindenki előtt. Erőt vesznek magukon, míg udvarolnak, de aztán annyi.
15 ÉVI HÁZASSÁG UTÁN A PSZICHOLÓGUSNÁL:
Miután a pszichológus megkérdezte őket, hogy mi a gond, a nő egy hosszadalmas, szenvedélyes és
szívtépő listát zokogott el a szakembernek az elmúlt 15 év összes létező problémájáról.
Csak mondta, mondta: elhanyagolás, bensőségesség hiánya, üresség, magányérzet, szeretet hiány, s egy egész lista a soha ki nem elégített érzelmi igényeiről, melyeket ki kellett bírnia házasságának eddigi szakaszában.
A szakember miután végighallgatta a listát, felállt, körbejárta az íróasztalát, majd egy hatalmas, szenvedélyes csókkal magához ölelte az asszonyt.
A nő elhallgatott, s mint akit elkábítottak, szótlanul leült. A pszichológus a férjhez fordult és így szólt:
"Látja, erre van szüksége a feleségének, hetente legalább háromszor!
Meg tudja tenni?"
A férj gondolkodott egy kicsit, majd válaszolt:
"Nos, el tudom hozni önhöz hétfőnként és szerdánként, de péntekenként horgászni megyek."
Aki nem ismeri a férfiakat, ne akarjon párkapcsolatot.
Az nem úgy van, hogy egy pasi majd 10-20 évig folyamatosan udvarol. Ők hamar elkényelmesednek.
Azért vagy te nő, hogy tudd, ilyenek, és időről időre ébreszd fel a vadászösztönt a párodban.
Ez ilyen egyszerű kéne, hogy legyen.
Ezek a játszmák arra is jók, hoyg kiderüljön, mennyit ér a kapcsolatotok a férfi szemében. Ha elkezd "vadászni" rád, fontos vagy neki, szeret. Nyugodt lehetsz. Ha nem, akkor szépen le kéne zárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!