Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy állítsam meg a férjem pénz pazarlását?
Sajnos az utóbbi pár hónapban nehéz anyagi helyzetbe kerültünk. Idén eléggé kiköltekeztük magunkat. Év elején vettünk egy új kocsit. Aztán nemrég volt két nagy összegű váratlan kiadásunk. És a vállalkozásunk sem megy túl jól mostanában. Így eléggé spórolnunk kell és odafigyelni a kiadásainkra.
Nagy problémát jelent az egyik kocsink. Egy 2007-es Audi A8 4.2 V8 FSI Quattro Tiptronic típusú autóról van szó. Ennek a fenntartása horror összegeket emészt fel. Mind a fogyasztása, mind a szervizeltetése nagyon drága. Ráadásul a férjem ezzel szeret leginkább járni. Ezt a kocsit most már nem engedhetjük meg magunknak. A fenntartására elszórt pénzre nagy szükségünk lenne és az érte kapott összeg is jól jönne. A férjem viszont nem hajlandó megválni tőle. Hallani se akar róla, hogy eladjuk.
Próbáltam már többféle módon beszélni vele erről. Szépen nyugodtan, érvelve. Veszekedve, fenyegetőzve, ordítozva. De semmi sem használ. Lepereg róla.
Hogy vegyen rá, hogy végre belássa, hogy elkell adnunk azt a kocsit?
De ki beszélt arról, hogy a BMW-t meg a Volvot nem tudjuk fenntartani? Ezt a két kocsit nagyjából havi 200 ezer forintból fenntudjuk tartani. Addig amíg a garancia tart. Mindkettőn kibővített garancia van. Tehát még évekig. A BMW esetében még az olajcserért sem kell fizetni.
Az Audi fenntartása nem fér bele a maga egy hónapra lebontott 400-500 ezer forintos fenntartási költségével. Amivel én tisztában is vagyok. A kérdés sem arról szól, hogy én nem bírom ezt megérteni:) Ugye?:)
Azon felül, hogy 90%-a adom, hogy a kérdés kamu a kérdező nagyon de nagyon emlékeztet egy ismerősömre :)
Ott pont ez volt. A férj nagyon-nagyon sokat keresett az asszony meg "támogatta". Ez a valóságban annyit jelentett, hogy mindenbe belekotnyeleskedett, de kb. csak feltartotta a férjét és költötte a pénzt.
Hogy ezt elkerülje a férj és "lefoglalja" az asszonyt alátett egy céget, amit a valóságban a férfi vezetett, de meghagyta a látszatot, hogy a nő beleélje magát a főnökasszony szerepbe :)
Aztán úgy alakult, hogy a férfi bevételei csökkentek és most ütközött ki igazán, hogy mennyire világtalan az asszony, mert még mindig azt hiszi, hogy ő mekkora üzletasszony, holott az üzlete, amibe a férje több, mint száz milliót rakott bele totál veszteséges.
Lehet nálatok is rá kéne hagyni a férjedre a pénzügyeket, mert te kiválóan tudsz felszínes hülyeségeket összehordani, de totál baromság, amit számolsz.
Feltűnt, hogy nekünk hiába számolgatsz...? Engem rohadtul nem érdekel, mi mennyibe kerül a flancos kocsitokon, az se, hogy miért és mennyit buktatok. De én nem beszélhetem rá a férjedet, hogy adja el a kocsit (megjegyzem, ha ennyi a fenntartási költsége és ennyit kell szervizelni, akkor nehéz lesz olyan marhát találni, aki megveszi).
Ülj le, számolgass apucival, majd ő is elkezd számolgatni a te fenntartási költségeiddel, lesz egy oltári nagy balhé, aztán vagy a kocsi marad, vagy te.
Ha megint csődöt mond az érvelésed, akkor pedig számolgass tovább (bár egy számológépet és némi realitást azért ajánlok), hogy mi másról lehetne lemondani. Apucinak meg meg lehet mondani, hogy a látszat-dzsentriségeteket lassan csak hitelből tudjátok fenntartani.
nincs jogsim, ergó nem is értek az autókhoz. Viszont baromira érdekel, ha van 3 autótok, és az egyikre havi fél millát költötök, akkor a másik kettőt hogy a francba használjátok annyit (felváltva gondolom), hogy még 200 rugót elvisz? mert ha jól számolom, az 700 rugó havonta. A másik, hogy annyira nem állhattok szarul, ha még így is ennyit tudtok szánni az autóra.
Illetve még egy apró észrevétel. Elhiszem, hogy amikor jobban keres az ember, akkor megengedhet magának nagyobb tételeket, ha jobban keresnék, biztos én is így tennék, de azért lássuk be, okosojásoknak hívod a válaszolókat, meg agy nélkülieknek, de ti sem vagytok teljesen százasok, ha nem gondoltatok arra, hogy lehet még olyan időszak, amikor szarabbul mehet a bolt, és talán nem okos dolog egy majdnem 50 millás autót megvenni. Ja, bocsánat, csak 40 valahány millió. Így már megértem.
Kedves kérdező!
Nem unalmas az, hogy napok óta minden értelmes választ ellegyintve csak arra próbálod felhívni a figyelmet rejtetten az amúgy is szürke, semmit mondó, és túl okoskodónak tűnő irományaidban, hogy még is hány millió forint volt ez - meg az? Ne haragudj rám, de semmi mást nem látni belőled, csak hogy gőgösen meséled el 2 soronként a millió forintjaitokat. Szánalmas, egy elkényeztetett liba vagy, és a férjed sem lehet más. Én csak azt nem értem, hogy ilyen pénz mellett miért nem érik be az emberek picit kevesebbel? Nekem mindegy mennyi pénzem lenne, nem változna sokat az életmódom. És tudod miért? Mert nem vagyok elkényeztetve mint te, vagy a férjed. Igazából szánalomként tekintek rátok, és öröm látni hogy az élet kockája fordul :) Remélem egy híd alatt végzed, és ott elgondolkodsz majd a férjeddel ( ha még veled lesz) hogy azzal a sok száz millióval mit csináltatok, amiből más élete végéig, sőt, még a gyerekei is megéltek volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!