Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy állítsam meg a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy állítsam meg a férjem pénz pazarlását?

Figyelt kérdés

Sajnos az utóbbi pár hónapban nehéz anyagi helyzetbe kerültünk. Idén eléggé kiköltekeztük magunkat. Év elején vettünk egy új kocsit. Aztán nemrég volt két nagy összegű váratlan kiadásunk. És a vállalkozásunk sem megy túl jól mostanában. Így eléggé spórolnunk kell és odafigyelni a kiadásainkra.

Nagy problémát jelent az egyik kocsink. Egy 2007-es Audi A8 4.2 V8 FSI Quattro Tiptronic típusú autóról van szó. Ennek a fenntartása horror összegeket emészt fel. Mind a fogyasztása, mind a szervizeltetése nagyon drága. Ráadásul a férjem ezzel szeret leginkább járni. Ezt a kocsit most már nem engedhetjük meg magunknak. A fenntartására elszórt pénzre nagy szükségünk lenne és az érte kapott összeg is jól jönne. A férjem viszont nem hajlandó megválni tőle. Hallani se akar róla, hogy eladjuk.

Próbáltam már többféle módon beszélni vele erről. Szépen nyugodtan, érvelve. Veszekedve, fenyegetőzve, ordítozva. De semmi sem használ. Lepereg róla.

Hogy vegyen rá, hogy végre belássa, hogy elkell adnunk azt a kocsit?

2013. okt. 22. 21:41
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
93%

Na jó de azért nem minden hónapban kell ezeket megvenni.

Ez olyan mintha azt írnád, de drága tv nézni,mert minden hónapba újat kell venni.

2013. okt. 22. 22:24
 12/52 anonim ***** válasza:
94%

Téli gumi 400 ezer?Haggyad má'!

Felnivel együtt talán, de csak a gumi biztos nem 400...ha meg mégis van 400-ért gumi, akkor az a legdrágább, de akkor ennyi erővel lehet egy Suzuki Swiftetek is, arra is lehet 500 ezerért gumit venni, de akkor meg már nem a kocsin múlik, hanem azon,hogy mennyit szánsz rá.

2013. okt. 22. 22:26
 13/52 A kérdező kommentje:

Kedves 12-as!

255/35 R20 méretben legyél kedves keresni nekem téli gumit mondjuk 80 ezer/db alatti áron.

De nem fogok itt veletek vitatkozni:) Nyilván ti jobban tudjátok:) Okostojások:)

2013. okt. 22. 22:31
 14/52 anonim ***** válasza:
38%

1x is ne kamuzz, lehet vmi nagyszerviz en ennyitlehuztak, na de havi, ne szorakozz, nekem meg par ismi nek se 1.4 es buzukija va, de azert nem fizetem ki minden evben a kocsi arat...

1 esetben tudom elkepzelni h nem kocsi elleneseg szol beloled ha hitelre lett veve, bar az oltari baromsag ha havi 500k t ki tud fizetni, akkor teljesen igazat adok neked, ha felet eltenne ennek, 3M / 1 evbe abbol is lehet mar szep audit venni, es nincs hitel.

Igy telleg penz szoras es igazad van. Akkor elnezest a kocsi szeretetem vegett merges lettem.

2013. okt. 22. 22:32
 15/52 anonim ***** válasza:
47%
Mi a kedvenc holmid, amit örzöl?féltve örzől? na azt add el.
2013. okt. 22. 22:33
 16/52 anonim ***** válasza:
95%

Ha már így feldobtad a labdát kerestem neked gumit 80 alatt :) [link]

persze nem ez a lényeg. átlagosan havi 4-500-ra képtelenség, hogy kijöjjön, hacsak nem benzint isztok ti is.

2013. okt. 22. 22:41
 17/52 eric_one ***** válasza:
93%

TÉli gumi újonnan 80 ezer alatt tessék:

[link]

:-D

Na jó, nekem nem volt és nem is lesz A8-am. Ezek után meg pláne, de a 4-500.000 az mégis túlzás.... átlagban sem jöhet ki annyi éves szinten...

Hamarosan jön az újabb rezsicsökkentés, és meglásd megoldódik minden problémátok! :)

2013. okt. 22. 22:44
 18/52 A kérdező kommentje:

Ohh az 56 gumi közül 7db van 80 ezer alatt és a legolcsóbb is 73.500:) Tehát akkor elnézést nem 400 ezerbe kerül a téli gumi csak 294 ezerbe persze kizárólag akkor ha a legeslegolcsóbbat vesszük rá:)

Na de akkor számoljunk.

Üzemanyag havi 2500 km-el számolva. Havi 177 ezer forint. Ez évi 2,1 millió durván.

A biztosítás azthsizem 120 ezer/év. A teljesítmény adó már nem tudom mennyi, de az nem is olyan lényeges.

Na akkor nézzük mit költöttünk mondjuk idén erre a kocsira.

Volt egy olajcsere 90 ezerért.

Volt a légrugók cseréje 900 ezerért.

Légtömegmérő csere vagy javítás már nem emlékszem 80 ezer.

Meg volt egyszer vezérműszíj készlet csere 220 ezerért.

Ha az év hátralévő részében is használni szeretnénk akkor kell még egy olajcsere 90 ezerért és kelleni fog még téli gumi is 294 ezerért. Valamint a féktárcsák cseréjére is szükség lesz az olyan 1 millió forint körül lesz.

Ez összesen: 2,6 millió durván.

2,6 a szervíz + 2,1 millió az üzemanyag + 0,1 millió a biztosítás.

Ez összesen: 4,8 millió.

Ez egy hónapra lebontva kerek 400 ezer forintra jön ki.

És akkor csak havi 2500 km-el számoltam.

Egyéb kérdés?

2013. okt. 22. 22:57
 19/52 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy ha havi 500 ezer elmegy a kocsira, akkor az évi 6 millió, tehát 2 év alatt új Audit vehetnétek.

Nem hiszem el.

Félve írom, mert biztos irigy vagyok, de szerintem ez a kérdés kamu, ha nekem gondot okozna a Ferrarim fenntartása akkor sem írnám ki,hogy van egy Ferrari 599 GTB F1-es sportautóm ami sokat eszik.

Leírnám,hogy van egy drága autónk aminek sok a fenntartása stb stb, de nem fontos a megnevezés, függetlenül attól,hogy Audi vagy Suzuki, a kérdés lényegén nem változtat.

Továbbá bocsánatot kérek a nőktől, de kétlem hogy egy nő ennyire keni-vágja ,hogy 4.2 V8 FSI Qattro f**om tudja mi.

Pláne,hogy nem is az ő autója.Na meg az olaj meg gumicserében is ilyen jártas, hát nem tudom.

A lényeg,hogy álmodozni ezekben az órákban kell, és tekintettel az ünnepre, akár reggel 10-ig is álmodozhatsz az A8-ról, de legalább ne írj ki ide kamu kérdést.

HA pedig igaz akkor meg tanuld meg leírni a lényeget, ami fontos, én kb 5 sorban le tudnám írni a problémád, de mindegy.

2013. okt. 22. 22:58
 20/52 anonim ***** válasza:
66%
Asszony, most mar jo lenne ha leszallnal az audirol, a goncokre meg a tobbire 1millio is elmegy havonta rad!
2013. okt. 22. 23:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!