Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Rémesen hangzik ez a kérdés,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rémesen hangzik ez a kérdés, de mégis kikívánkozik: szerintetek mikor fog eszébe jutni, hogy elvegyen?

Figyelt kérdés

Én számból meg pláne rémesen hangzik és alapjában véve is ez a kérdés.:) De a sztorinkkal együtt talán mégsem olyan vészes (próbálom röviden leírni):

Most leszünk 6 évesek.A kezdetektől fogva együtt élünk.Igazi szerelem mái napig.Sok mindenen keresztül mentünk és a kapcsolatunkba vetett hitünk mégis töretlen.A "sok minden" közt történt olyan is 4 évvel ezelőtt,amikor beköltöztünk a saját otthonunkba,hogy megkérte a kezem és elutasítottam.Hirtelen is jött-komolyan se vettem/nem gondoltam,hogy komolyan gondolja-házasságról alkotott képem is torz volt.De talán ez kellett ahhoz,hogy ez megváltozzon.Akkor elmagyarázta,hogy miért szeretné,hogy a Felesége legyek.Bennem meg ezek után szépen átfordult minden a házasságról és azóta már tiszta szívvel igent mondanék.Ezt azóta már a tudomására hoztam.Megható pillanat is volt ez.Mindkettőnk számára.Aztán azóta nagyon semmi.Nem a szó szoros értelmében,mert néha szokta mondani,hogy el akar venni de aztán eddig ez nem történt meg.Én fel sem szoktam hozni a témát,tehát nem nyomásra mond ilyet.Tudom azt is,hogy most ez nem is lenne aktuális.Úgy értem most van elég más bajunk is.Én meg itt ezen agonizálok.Tiszta hülye vagyok.De a gondolataimmal nem tudok mit tenni.Hát kiírtam ide.Köszi,ha el tudunk erről normálisan beszélgetni.

2013. okt. 20. 14:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Azért mert nincs saját tulajdonú ingatlanotok még össze lehet házasodni. Inkább a régi elutasítás miatt gondolhatja úgy, hogy neked annyira ez nem fontos. Beszélj vele nyíltan erről a témáról. Kérdezd meg mi lenne ha összeházasodnátok. Akkor majd elmondja a véleményét és annak függvényében lehet lépni. Ettől még lehet hivatalos lánykérést csinálnia. Nem lesz meglepetés az igaz, de 6 év után, meg hogy már egyszer megtette, amúgy sem lenne nagy meglepi.
2013. okt. 21. 14:24
 12/28 A kérdező kommentje:

Így,hogy "mi lenne,ha összeházasodnánk"?:) Ez így olyan egyszerűnek hangzik.:) Mondjuk biztos is,hogy túlmisztifikálom ezt a témát. De ilyenkor,amikor a munkahelyi problémáktól nem lát kettőig, hozzam fel ezt a témát? Ez olyan,mintha nem lennék tekintettel arra,amit most meg akar oldani és a saját kis nyugodtabb világomból elvarázsoltan szédelegnék mint a chemotoxos légy ezzel a kérdéssel. Egyszerűbben fogalmazva most nem aktuális,nem?

Bennem ráadásul ott van egy olyan érzés is,hogy nem szeretném felhozni és nem csak az aktualitás miatt,hanem mert úgy érzem ez az Ő lépése kell hogy legyen.S úgy még meglepetés is lenne újra.Mert az lenne,ha Ő hozná fel.

Nem vagyok egyszerű eset igaz?:) Köszi a Te válaszod is!

2013. okt. 21. 15:07
 13/28 anonim ***** válasza:
67%

Ha már egyszer visszautasítottad akkor mit vársz? Ő se hülye, hogy megint kitegye magát a megaláztatásnak, hogy kitárta a szívét, megkért, te meg kb agyonszúrtad azzal hogy visszautasítod.

Persze hogy nem meri újra megtenni. Bár én a pasi helyében, ez után nem is maradtam volna veled.

Szerintem mivel visszautasítottad, nincs már jogod követelőzni. Az lényegtelen hány éve történt, hidd el soha nem felejti el.

27/N

2013. okt. 21. 19:00
 14/28 anonim ***** válasza:
Mennyi idő míg újra helyre jöttök? Mert lehet, hogy akkor már megkérne csak tényleg nem akar ilyen helyzetben megkérni. Inkább arról beszélgess vele, hogy a jövőt hogy képzeli. Munka szempontjából házasság és gyerek. Akkor legalább kiderül, hogy akar - e még házasodni, vagy teljesen elment a kedve tőle. Ha van kedve akkor szerintem várjál eljön az ideje, hogy megkérjen megint csak most más jár a fejében. Inkább most próbálj mellette állni és ne a saját elképzeléseidet nézni. Nem történik semmi, ha nem idén hanem jövőre vesz el :)
2013. okt. 21. 19:24
 15/28 A kérdező kommentje:

Szerintem ezen az elutasításon már túl vagyunk.Igaz beletelt majd egy évbe,de volt az A pillanat,amikor megbocsátott ezért,mert őszintén kértem is.Szenteste volt,majdnem egy évvel az elutasítás után,mégis potyogtak a megkönnyebbüléstől az öröm könnyeink. Úgy látszik ez a Mi sorsunkba bele volt írva,meg kellett történnie,mert ez hozta magával azt,hogy megváltozott a hozzáállásom a házasságot illetően,ami azért 20 éven át,igencsak más volt.Párom részéről meg szerintem az a pozitívum része ennek a dolognak,hogy így,majd azt az igent,még jobban fogja értékelni,mert nem kapta meg könnyen. Mindkettőnkben átértékelődtek tehát a dolgok. Szóval szerintem végül ennek a történetnek pozitív végkimenetele lett és lesz is.

Terveink változatlanok az elejétől fogva,stabilan közösen látjuk a jövőt és másképp el sem tudnánk képzelni.Nem kis dolgokon mentünk már keresztül...Senki és semmi nem tudott végleg elválasztani.Miénknél erősebb kapcsolatot,hát ez elég nagyképűen hangzik,de nem láttam még.Mái napig szerelmesek is vagyunk.A hibáival együtt,úgy szeretem,ahogy van.Elfogadtam olyannak amilyen, illetve tetőtől-talpig úgy szeretem amilyen.Ismerem,mint a tenyerem.Alapjaiban véve,egy erős, családi összetartozás-tudatban élünk.Tényleg nincs példa ilyenre a környezetünkben.Köszönöm,hogy ezeket leírhattam,jól esett.Kedves Utolsó,várni fogok...!:) Mindenkinek köszi!:)

2013. okt. 21. 20:15
 16/28 A kérdező kommentje:

Egyébként ha a már megváltozott,de annói házasságellenes mivoltom miatt nem akarna már elvenni,akkor nem hiszem,hogy azóta felhozta volna a témát.De mint mondtam,úgy tudom,hogy ez továbbra is szerepel a tervei(nk) közt.Csak ez az év,egy igencsak nagy hullámvölgy volt,ami még mindig tart.Ezért is nem értem,mit kattogok ezen.Biztos a Szilveszter miatt egyébként.Hogy most is közeleg az év vége szerintem.

Na mindegy,csak ezt akartam még hozzá fűzni,hogy a kedve nem ment el,meg higyjétek el,hogy a pénzügyi-munkahelyi gondok egy családfőt azért eléggé padlóra tudnak küldeni ahhoz,hogy ez igenis eltávolítsa az ilyen szép pillanatok tervezgetését,megvalósítását....Úgy belegondoltam,mióta kiírtam a kérdést,hogyha például holnap nyernénk 1nagyobb összeget,szerintem rögtön (max. 1-2nap észhez térés után) meg is kérne.:) Tehát nyilván nem függ sem a háztulajdontól,sem az egyéb gondoktól a házasodni vágyás/házasságkötés,de azért mégis.Férfinek főleg.Köszi!

2013. okt. 21. 20:40
 17/28 anonim ***** válasza:
Na akkor tudod Te is a választ :) a lényeg, hogy szerepelsz a tervei között és veled tervez, csak most nem tudja tutira azt mondani neked, hogy légy a feleségem és jó életed lesz. Ha ismered (már pedig a leírásod alapján úgy veszem észre) akkor tudod, hogy Ő neki fontos az anyagi háttér. Ezt akkor tartsd tiszteletben és várd meg, míg megint felépíti azt és megint eljön az a pillanat mikor azt érzi, hogy mindent meg tud neked adni. Leírásaid alapján nem kell sokat várnod rá.. :) Sok boldogságot.
2013. okt. 21. 20:51
 18/28 anonim ***** válasza:

A te esetedben egyszerűen kérd meg te a kezét. Bár ennek nem vagyok híve, de egyszer már kikosaraztad. El akart venni, hosszú évek óta együtt vagytok, szeretitek egymást.

Kérd meg te az ő kezét.

2013. okt. 22. 07:48
 19/28 A kérdező kommentje:

17-esnél ott van AKKORA pont,hogy talán nem is tudja,mennyire bele trafált!:) Párom sokszor használja is azokat a kifejezéseket,amiket 17-ben olvasok....Szóval az úgy igaz,ahogy van!:) Nekem persze,nehéz megértenem,mert 0Ft-al a zsebemben is ugyanakkora mosoly van az arcomon,mintha pénzzel lenne tele,mert szerintem nem oszt,nem szoroz,egy szükséges rossz.Ő viszont más és ezt nagyon jól tudom.

Azt viszont nem kéne valahogy a tudtára adnom ösztönzésképp,hogy várom azt,hogy úgy érezze,megvan a biztonságos alapozható háttere a lépésre? Vagy nem kéne erre utalnom valahogyan? Talán akkor könnyebben otthagyná,ezt a hasznot csak ígérgető melót....

2013. okt. 22. 10:07
 20/28 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez gáz lenne. Olyan, mintha azt mondanád vele, hogy majd akkor mész hozzá, ha megteremti az alapokat.
2013. okt. 22. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!