Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, férjek! Mit éreztek/éreznétek, ha a párotok/feleségetek 1,5x-2x több pénzt keres (ne)? Tudnátok tanácsot adni?
Felvettek egy munkahelyre, ahol meglepően nagyon jó fizetést ajánlottak (300 ezer nettó fölött). Hozzáteszem, azért is örülök, mint majom a farkának, mert egyébként szegény családból származom, és bölcsészdiplomám van (nyelvekből), a nyelvtudásból, egyéni kompetenciákból és pár évi tapasztalatból sikerült ezt összehozni, egy olyan ágazatban amiben szerintem pofátlanul sok pénz van.
Párom jelenleg többedik éve dolgozik egy "feketéző-szürkéző" cégnél, kb. feleannyit keres mint én fogok. Nagyon szeretne váltani, most lesz meg a második (közgáz/marketing) diplomája, egy végtelenül intelligens, okos ember, akit nagyon becsülök és imádok.
Gyorsan le szeretném szögezni, hogy tudom, a mai magyar valóságban mindkettő szuper fizetés. Én a fizumat, bár még nem vagyunk házasok, de így is közösnek érzem és tekintem, ezt már a páromnak is megmondtam (együtt élünk, nagyjából közös kasszán)
De látom a szemében, hogy azon túl, hogy örül nekem, kicsit szomorú is. Régóta keres állást, de jól tudom, nem egyszerű találni. (Beajánlani nem tudom, totál más a szektor amiben dolgozunk).
Tudom hogy szomorú, mert úgy érzi, nem tudna eltartani. Tudom hogy frusztrált kicsit az egész helyzet miatt (én viszonylag könnyen találtam állást, ő régóta keres). Pedig őt mindennél jobban szeretem, nem akarom hogy így érezze :'(
És itt a kérdés: férfiak/férjek: tudnátok tanácsot adni? Ti hogy éreztetek/éreznétek? Esetleg romlott meg emiatt kapcsolat? Szerintetek hogyan nyugtathatnám meg a párom, hogy nekem nem ez a mérvadó a kapcsolatunkban, hogy úgyis magunkra költöm a pénzt (étterem, nyaralás, leendő lakás) és ne idegeskedjen rajta, hisz előbb-utóbb ő is talál majd jó munkát?
Mindenképp beszélni szeretnék vele őszintén, csak nem tudom, hogyan kezdjek hozzá, ebben szeretném a segítségeteket, véleményeteket kérni. Köszönöm!
Örülnék.
Nekem az is jó lenne, ha ketten keresnénk 300 ezret.
Köszönöm a válaszokat.
Első válaszoló: imádom a magyar besavanyodottságot. :) Nem vagyok mod, csak úgy gondolom hogy szerencsés és ambiciózus fiatal nő. A történet igaz.
Nálunk is ez a helyzet.
A férjemet nem zsvarja.
Csak akkor voltak problémák, amikor munka nélkül volt, és tényleg mindent én fizettem. Na, az zavarta nagyon.
Ha van munkája, akkor viszont nincs fennakadva a ki mennyit keres kérdésen.
Hű, jönni fognak itt a bántó válaszok, ne félj.
Szerintem azzal tudsz segíteni, ha nem nagyon emelkedik ezzel az életszínvonalatok. Ne használj fel, csak mondjuk 30 000-rel többet havonta, mint az előző fizetésed volt, a maradékot pedig kössétek le. Ha nagylábon éltek, az rosszul fog neki esni.
Egyébként meg nem igaz, hogy nem tudna eltartani.
"Egy munkahelyen sem fizetnek ennyit" - anyósom grafikus, egy reklámcégnek dolgozik Budapesten, és 330-at keres. Egyik nagybátyám pedig szoftverfejlesztő a Microsoft magyarországi kirendeltségén, szintén Budapesten, és ő félmilliót keres.
Ne nevettess már.
Engem nem zavarna, örülnék a sikereinek. A házasság alatt szerzett vagyon amúgy is közös.
Melyik ez az ágazat, ahol "pofátlanul sok pénz van"?
Elsőnek igaza van. Ennyi pénz összesen a világon nincs, nem h egy embernek fizetésnek.
Érezzétek az iróniát.
"Egy munkahelyen sem fizetnek ennyit és pont ezt már kérdezték ugyanígy és ez gyanús."
Kapaszkodj meg: a munkahelyemen a dolgozók 95%-a MINIMUM ennyit keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!