Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben kérheti az apa a gyerek felügyeletét? Van esélye?
A gyerek 11 éves kisfiú. 6 éve váltak el a szülők, akkor az anyjánál helyezték el.
Jelenleg heti 2-3x van az apjánál, megbeszélés alapján néha ott is alszik. Plusz minden 2. hétvége. Az apja elmegy vele táppénzre, ő volt az év eleji szülőin, törődik a gyerekkel.
Az anyja jelenlegi párja egy másik városban kapott munkát, ezért oda akarnak költözni. Úgy fél éve vannak együtt, a kisfiú nem is ismeri a férfit, nem is éltek együtt.
A kisfiú maradni szeretne.
Van értelme bírósághoz fordulni?
Micsoda hülyeségeket írnak...
Anyuka vagyok, elváltunk és elköltöztem 200 km-errel arrébb. Pont fél éve voltunk együtt az új párommal mi is. Semmiféle beleegyező nyilatkozat nem kellett. Nagyon jól megvagyunk, a férjem imádja a lányomat és viszont. Beilleszkedett az iskolába is. Miért akarja azért elvenni a gyereket, mert elköltöznek? Akkor meg az anyjától lenne távol. Az indok, hogy ott volt a szülőin...ez olyan nagy dolog? A kisfiú maradni szeretne...igen, ez természetes de ha normális családja van, akkor jól fogja magát érezni a másik helyen is. Nagy butaság emiatt háborút indítani és végtelenül nagy önzésre vall.
És akkor áldozza fel magát az anyuka és ne adjon egy teljes családot a gyereknek, amit most megtesz? Mi is itthagytunk mindent, nagyszülőket, unokatestvért barátokat, én a munkámat, szó szerint MINDENT!
Viszont cserébe sokszor viszem fel a gyereket, szünetekben állandóan nála van a gyerek, ezt ki kell majd alakítani, nehéz lesz de majd belerázódnak.A lényeg, hogy jöjjenek ki egymással ez a legfontosabb. Nálunk is el akarta venni az exem, de eszembe sem jutott odaadni neki csak azért mert férjhez mentem. Később belátta a hülyeségét ő is...
Ha együtt fognak élni, nem lesz idegen, butuka.
De hajtogasd csak a magadét, jó szórakozást hozzá.
Ha a gyereknek is kedve van hozzá, gyerekpszichológussal lehetne beszélni. Ha az anya elfogultságra gyanakszik, akkor akár közösen is kiválaszthatnátok a szakembert. Ő meg tudná kérdezgetni úgy a gyereket, hogy ne legyen neki rossz érzés, és ne legyen befolyásoltság-érzése sem. Így lehet aztán, hogy az eredmény tudtával akár per nélkül is meg tudtok egyezni, hogy az eredmény során kialakulna egyértelműen, mennyire lehet/szabad/érdemes elköltöztetni a gyereket és mennyire nem. Ha meg mégiscsak per lenne belőle, akkor is jól jön ez a tudás, de lehet, hogy még a per előtt a megegyezésben is segít.
Az eredeti kérdéshez nem értek, amit meg a Jogi Fórumból gyermekelhelyezés megváltoztatása címén kivettem, abban nem igazodtam ki, annyit vettem csak ki belőle, hogy általában elég nagy lutri a dolog, de mivel minden eset más és más, nem igazodtam ki a felsorolt példák és esetek sokaságán.
(Hátulról kell előrefele olvasni)
" Elvált szülőknél, az a szülő akinél el van helyezve a gyerek, nem költözhet el a gyerekkel a volt házastárs engedélye nélkül? és hogy van ez akkor amikor még fennáll a házasság? Akkor sem költözhet az egyik szülő el önkényesen a gyerekekkel egy másik lakásba?"
Igen, pontosan, mindkét helyzetben így van. A gyerek költöztetéséhez minden esetben mindkét szülő VAGY a gyámhatóság beleegyezése kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!