Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha házastársatok (vagy élettársatok, barátotok-barátnőtök) súlyos sérülés vagy betegség miatt magatehetetlenné válna vagy eltorzulna, mit tennétek?
Túlélné a kapcsolatotok? Kibírnátok mellette, pláne ha egy életre a gondozásotokra szorulna, pláne ha innentől a szex is nehézkessé vagy lehetetlenné válna? Olyasmikre gondolok pl. hogy nyaktól lefelé lebénul, az egész teste harmadfokúan megég, ki kell az arca egy részét (szemeit, orrát) operálni, súlyos agykárosodás éri, stb. Csak kíváncsiságból kérdezem, amolyan gondolatkísérlet.
Van a rokonságban olyan, ahol a felsoroltakhoz képest kisebb rokkantság miatt is romokban a házasság, de dokumentumfilmekben, ahol ezeket a súlyosan sérült embereket mutatják, a legtöbbnek van férje / felesége, akik mellettük maradtak (persze nem tudom ezek mennyire szépítik a valóságot).
Nem igazán tudom beleképzelni magam a helyzetbe, de úgy gondolom, vele maradnék.
Nem szánalomból, hanem mert szeretem annyira.
21/L
Mi beszéltünk erről. Ha olyan mértékben torzulna, hogy a hivatását nem tudná végezni (szellemi munka) vagy folyamatosan súlyosan akadályozva lenne a hétköznapi életben, azt mondta, megölné magát. Ha viszont úgy érezné, hogy valamennyire fel tud épülni és élni akarja az életét, természetesen együtt maradnánk. Ha megvakulna például, boldogan segítenék neki, hogy vakként is beilleszkedjen a világba.
Az égést viszont nem értem. Akinek megég az egész teste súlyosan, az mindenképpen meghal. Általában 40% testfelület felett szokott már halálos lenni. De ha nem hal bele valaki, akkor van egy hosszú és fájdalmas gyógyulás, utána viszont csak esztétikai probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!