Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van olyan, ahol a férfi nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan, ahol a férfi nem akarja, hogy a nő felvegye a nevét?

Figyelt kérdés

Tudom, manapság már inkább az a jellemző, hogy a nők egyáltalán nem akarják felvenni a férjük nevét semmilyen formában. (Vagy max kötőjellel)

Hallottatok már olyan esetről (hacsak nem épp veletek esett meg), ahol a férfi nem akarta, hogy a nő viselje a nevét?

Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy a páromat ma megkérdeztem, neki hogy tetszene a nevem legjobban házasság után, és ő a mostani (leánykori) nevemet mondta.

2013. aug. 10. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is: nehogy ebből vitát nyiss!

Másodszor pedig összeszedtem gyorsan pár házas ismerősöm neveit, 10-ből 7 felvette a nevét. De ha nagyon szeretnéd biztos meg lehet vele beszélni, hiszen ez egy életre szól(!), de ha elég konkrétan mondta, hogy a leánykori neved legyen akkor szerintem ne szólj ezért.

2013. aug. 10. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk.

Bár a mienk csak elméleti eset, ugyanis nem akarunk házasodni, de beszéltünk már róla. Azt mondta, ha meg is házasodnánk, inkább ő venné fel az én nevemet, minthogy a saját családnevét adja másnak. Gyűlöli a családját, a saját nevét csak a pénz miatt nem változtatta még meg, amibe a rengeteg irat kerül.

Gyereket nem akarunk, így annak sem adja tovább a nevet.

2013. aug. 10. 22:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem szólnék emiatt neki, illetve vitát sem indítok. Feltettem egy kérdést, amire őszintén válaszolt. És elfogadom. :)
2013. aug. 10. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a feleségem nevét vettem fel.
2013. aug. 10. 22:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak azt kötötte ki, hogyha "né"-s verzióval akarnám felvenni a nevét, akkor lemondja az esküvőt, nagyon nem tetszik neki így :D Szerencsére nekem sem, így kötőjeles lettem. Nem tudom, így beleférek-e a kérdésbe :)
2013. aug. 10. 23:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem mindenki belefér a kérdésbe. :D
2013. aug. 10. 23:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdeztem az anyakönyvi hivatal előtt szeretné-e, hogy felvegyem, erre hogy, igen, de nem ragaszkodik, hiszen az én nevem. Ekkor én xné y z ként akartam felvenni, erre a vőlegényem kategórikusan kijelentette, hogy ne legyek -né, mert toldalék nem vagyok, akkor már kötőjellel, de maradhatok nyugodtan a saját nevemen is, neki mindegy, mivel nem ezen múlik a házasság, de a kapcsolatunk sem...tehát neki mindegy volt, csak -né ne legyek
2013. aug. 11. 08:05
 8/10 anonim ***** válasza:

off:

5-ös képzeld el nálunk a városban még soha nem volt ilyen...rákérdeztem, hogy milyen gyakori....azért a válaszon meglepődtem

előző

2013. aug. 11. 08:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy úgy tetszene neki legjobban a neved, nem egyenlő azzal, hogy egyáltalán nem akarja, hogy felvedd :) Vagy konkrétan ki is jelentette?

Egyébként az én környezetemben nem halottam még ilyet, hogy a férfi tiltakozott volna ez ellen...

2013. aug. 11. 11:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akarnám. A közös gyerek majd viselheti. Akár mindkettőnk családnevét. Régi nemesi család vagyunk és nálunk így szokás. Ez a nő számára is előnyös, mert megmarad a neve. Éppen elég volt abból az időszakból, amikor a nő xy-né kellett, hogy legyen, ezzel is sugallva azt, hogy ő valamiféle alárendelt szerepet kap a házasságban. A nő is egyenlő fél a házasságban.
2013. aug. 17. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!