Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, ahol a férfi nem akarja, hogy a nő felvegye a nevét?
Tudom, manapság már inkább az a jellemző, hogy a nők egyáltalán nem akarják felvenni a férjük nevét semmilyen formában. (Vagy max kötőjellel)
Hallottatok már olyan esetről (hacsak nem épp veletek esett meg), ahol a férfi nem akarta, hogy a nő viselje a nevét?
Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy a páromat ma megkérdeztem, neki hogy tetszene a nevem legjobban házasság után, és ő a mostani (leánykori) nevemet mondta.
Először is: nehogy ebből vitát nyiss!
Másodszor pedig összeszedtem gyorsan pár házas ismerősöm neveit, 10-ből 7 felvette a nevét. De ha nagyon szeretnéd biztos meg lehet vele beszélni, hiszen ez egy életre szól(!), de ha elég konkrétan mondta, hogy a leánykori neved legyen akkor szerintem ne szólj ezért.
Nálunk.
Bár a mienk csak elméleti eset, ugyanis nem akarunk házasodni, de beszéltünk már róla. Azt mondta, ha meg is házasodnánk, inkább ő venné fel az én nevemet, minthogy a saját családnevét adja másnak. Gyűlöli a családját, a saját nevét csak a pénz miatt nem változtatta még meg, amibe a rengeteg irat kerül.
Gyereket nem akarunk, így annak sem adja tovább a nevet.
off:
5-ös képzeld el nálunk a városban még soha nem volt ilyen...rákérdeztem, hogy milyen gyakori....azért a válaszon meglepődtem
előző
Szerintem az, hogy úgy tetszene neki legjobban a neved, nem egyenlő azzal, hogy egyáltalán nem akarja, hogy felvedd :) Vagy konkrétan ki is jelentette?
Egyébként az én környezetemben nem halottam még ilyet, hogy a férfi tiltakozott volna ez ellen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!