Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy "eltitkolt" családom. Mit tegyek? Meg lehet ezt oldani valahogy?
Tudom, hogy most mindenkinek meg van rólam a véleménye, de ezt most hanyagoljuk ha lehet.
Néhány éve találkoztam egy nővel aki nagyon tetszett nekem de mivel feleségem és gyerekem volt próbáltam ellenállni a kísértésnek. Egy darabig működött aztán kicsit megromlott a kapcsolatunk a feleségemmel és megtörtént a baj. Pár alkalommal találkoztam a nővel és egyszer kijelentette, hogy terhes, nem veteti el de mivel családom van kihagy ebből. Akkor egy kicsit romlott a kapcsolatunk (a feleségemmel megint jó lett) és csak a gyerek miatt találkozok velük, aki már 4 éves. A 4 éves fiamon kívül van egy 5 és egy majdnem 9 éves lányom. Két barátom tud arról, hogy úgymond két családom van. Mivel megbántam, hogy egyáltalán szóba álltam azzal a nővel szeretném valahogy elfelejteni ezt és a feleségemre, gyerekeimre koncentrálni. A fiammal is akarok foglalkozni de nem csak titokban, hanem úgy, hogy néha elhoznám magunkhoz meg ilyenek. Az a baj, hogy nem merem elmondani a feleségemnek mert félek tőle és nem akarom, hogy elváljon. Nem akarok tovább titkolózni. Szerintetek van egy kis esély arra, hogy a feleségem ne váljon el tőlem és a fiammal is tarthassam a kapcsolatot, vagy inkább meg se próbáljam? Mit tennétek a helyemben?
35/F
Én kérdező nem tudnám elfogadni a másik nő gyerekét a feleséged helyében. Hiába van az ember férjétől, de ránéznék, rosszul lennék.
Ha már 4 évig ment a titkolózás, bird még ki vagy 10 évig, aztán a gyerek úgyis meglátogat magától, de akkor már less annyi esze, hogy nem fedi fel magát.
"Most már szeretnéd letenni a válladról a súlyt, de úgy, hogy a feleséged mindehhez jó pofát vágjon."
Szerintem is erről van szó. A kérdező szabadulna a titok terhétől és a lelkiismeret furdalástól, nem szeretné a családját elveszíteni és a félrelépés gyümölcsének is az apja akar lenni...
De ez így nem megy. Az oké, hogy bevallja, még az is lehet, hogy a feleség megbocsát. Na de akkor csak a terhet átrakja a másik félre. Ő megkönnyebbül, de a feleségének kell megbirkózni azzal, hogy ha elválik, akkor biztos megkapja másoktól, hogy "a jó feleség köténye sok mindent eltakar", miért nem tud megbocsátani, a gyerekekre kéne gondolnia, hogy csak hétvégi apuka jut nekik, stb...
Ha nem válik, akkor ő lesz az, aki megkapja, hogy ha nem rúgott ki, megbocsátotta a félrelépést, akkor utána nem illik felhánytorgatni többet. Mindenképp az ő vállára kerül a te terhed, amit viszont szerintem nem korrekt áttolni rá.
Vagy titkolózz, cipeld a súlyát de ne terheld vele az asszonyt, vagy valld be és vállald a következményeket emelt fejjel. Ha pedig nem rúg ki az asszony, a másik gyerekedet akkor se jusson eszedbe odavinni neki. Mert az egy dolog, hogy te meglátogatod, az is, hogy később a gyerekek megismerik a féltestvérüket, de azt nem várhatod, hogy a feleséged jó képet vágjon a gyereknek és mosolyogva fogadja, hogy hű de stramm kis kölköt hoztál össze a félrekufircból.
Hát, én csak magamból tudok kiindulni, de ha a férjem beállítana egy gyerekkel, hogy bocs ez mostantól hétvégén itten lesz, mert az övé, de a csajjal már nem kefélnek, csak hát van egy gyerek...na szerintem ebből sehogy sem jönne ki jól. Legalább is én igen csak elválnék, tök mindegy, hogy a gyerek 0 hónapos vagy 15 éves.
Nem ismerem a feleségedet, de ne ringasd magad hiú ábrándokba, hogy a végén mindenki heppi lesz. Ebből jól sehogy nem jössz ki. Ezt ítélkezés nélkül mondom, hogy ez már egy súlyosan elba..ott szitu. Jó megoldás nincs, zsákutca, a kapu bezárult mögötted.
Nagy bajban vagy, kérdező!
Ha elmondod, akkor, tönkre teszed a feleséged és jó eséllyel lapátra tesz, viszont lelkileg mekönnyebbülsz és jót teszel a gyerekkel is (mivel nem kényszeríted őt későbbi hallgatásra, szerepjátszásra).
Ha nem mondod el, később lehet, hogy a 2. számú nő, vagy a gyerek kitálal. Ez időzített bomba, így nem lehet nyugodtan élni.
Egyébként hivatalosan elismerted a gyermeket? Fizetsz gyerektartást is? Azt tudod-e, hogy ugyanannyi joga van, mint a másik 2 gyerekednek, ha véletlenül meghalnál, 3 fele oszlan a az örökség.
Ha nem bírod a lelki terhek súlyát, mondd el, legfeljebb egyedül maradsz és akkor már 3 gyerek után fizetsz gyerektartást. De még az is lehet, h a feleséged kibékül veled. Sok sikert!
Nekem azért több szempontból sántít a sztori.
Szóval a feleséged a megcsalásról sem tud? Te meg x évvel később odaállnál, közölnéd, hogy megcsaltad, de ez még hagyján, van egy kölyök, akit évek óta látogatsz is.
Már ne haragudj, de ha ez igaz is, már a válás a legkisebb, egy normális kapcsolatban már a megcsalás is gyanús lesz, de az is feltűnne, hogy néha eltűnsz, meg ugye a pénzügyek se tiszták, mert gondolom a gyerektartást fizeted.
Hát én úgy kivágnálak, ahogy annak a rendje, mert biztos nem akarnék egy hazug és gerinctelen férfival élni, és tuti, hogy a gyerekeket is a lehető legmesszebb próbálnám tőled vinni, szép dolog vagy sem.
Ebből tényleg sehogy sem jössz ki jól. Késő bánat, tudod. A minimum, hogy elmondod a feleségednek, pocsék lesz neki, tönkreteszed az ő életét is, a gyerekeiddel is kiszúrsz. De még mindig inkább tőled tudják meg, mint a másik nőtől, vagy a gyerektől, vagy ha esetleg meghalsz pl egy balesetben, akkor a hagyatéki tárgyaláson derüljön ki.
Azt pedig sürgősen felejtsd el, hogy a másik gyerekedet hazahordod. Mindezt úgy mondom, hogy nekem is van egy hasonló helyzetű öcsém. Egy fél pillanatig nem voltam rá kíváncsi, hiába nem ő tehet az egészről, és nem kérte az életet. Anyámtól meg végképp nem lenne elvárható, hogy jópofizzon a kölyökkel, vagy hogy addig szépen elhúzzon máshova, vagy ilyesmi. Most már edd meg, amit főztél, akármi is lesz, megérdemled.
Azóta nem csaltad meg a feleséged, szóval már nem vagy testi kapcsolatban a másik nővel?
Szerintem is el fog válni a feleséged, de úgyis el kell mondanod, mert úgyis ki fog derülni, és szerinte tisztességesebb, ha te mondod el, mintha egyszer csak úgy kiderül magától.
Hát te ismered a feleséged, hogy mennyire kész veled maradni, mindenesetre semmi sem lesz olyan már mint azelőtt, ezt te is tudod. Ne várd el a feleségedtől, hogy szívesen lássa azt a kisgyereket szerintem!
Gondolj csak bele egy fordított helyzetbe, ha a feleséged mondaná neked, hogy az egyik gyerek nem is a tiéd, hanem a postásé, akkor te mit csinálnál... Szóval ne várj csodát szerintem.
Mindenesetre az enyhítő körülmény, ha azóta nem csaltad meg a feleséged.
Nagyon sajnálom a feleségedet és a fiadat. Sz@r férj vagy és sz@r apa.
Köss csomót a farkadra, hogy több életet ne tegyél tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!