Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak kényelmesedtek el mostanában vagy a nők nem igénylik már a házasságot? Ti hogy látjátok?
Szerintem is mindenkinek a magánügye, hogy házasság párti vagy sem. Véleményem szerint is mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne-e házasodni vagy sem. De azt azért lehet tudni, hogy a házasságkötések száma évről-évre csökken...
A tágabb környezetemben én azt látom, hogy a férfiak körében inkább elterjedtebb az a nézet, hogy a házasságkötés csak felesleges formaság. A nőknél ezt csak akkor látom, ha már csalódtak ebben az intézményben. Elváltak, rossz példákat láttak stb.
A nő is eldönti, hogy ha annyira akar házasodni akkor belemegy-e az együttélésbe házasság nélkül. Nem utolag kell szidni a férfit hanem a nőnek tudnia kell mit akar.
Én például házasság nélkül nem szeretnék szülni, ezért ha a gyerekei anyjának engem képzel akkor tudja, hogy az azzal jár, hogy először elvesz.
Szerintem ebbe sok minden belejátszik.
1. Most már nem olyan erős a társadalmi elvárás, hogy házasodjon az ember - most is kinézik egyes helyeken azokat, akik nem akarnak, de nincs akkora társadalmi megvetés irántuk.
2. Rengeteg negatív példa van azokból az időkből, amikor az emberek kvázi rá lettek kényszerítve a házasságra, főleg a nők szemszögéből. Csalja a párja, iszik, játékgépezik, kártyázik... ráadásul most is rengeteg ilyen példa van, de most azért, mert rózsaszín ködben házasodnak össze az emberek, és nem akarják tudomásul venni a mások hibáit... aztán a gyerekeikre, ismerőseikre ráragad az, hogy csak negatív példákat hallottak a házasságról
3. Ma már nincs szükség a házasságra, sokaknak tényleg cska egy papír, az meg minek.
4. A csélcsap típusú férfiak meg az önállóbb, akár karrierista típusú nők ma már nem fognak házasodni... plusz ha nem érzik az igazinak a kapcsolatot, sokan vannak olyanok, akik elvannak a langyos vízben, mert megoszlanak a költségek, mert Kati mossa ingem-gatyám/Pista hoz haza pénzt, instant szex, de házasodni nem házasodnának, vagy épp csak a férfi nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!