Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan esetleg, aki afrikaihoz (esetleg nigériaihoz) ment feleségül, nem Magyarországon házasodott, de honosította a házasságát Magyarországon?
Nem afrikaihoz, de külföldön külföldihez.
Itthon be kellett adni a külföldi házassági anyakönyvi kivonatot hiteles fordítással (Bajza utca arany árban), majd ezt adtuk be hitelesítésre.
Nem emlékszem mennyi idő volt, talán egy hónap????
Terhes voltam már amikor kiderült, hogy honosíttatni kell, úgy szaladtam vele pocakosan.
Viszont azt mondták, hogy a kinti állami esküvőt fogadják el, templomit nem. Ahol mi házasodtunk, ott van csak templomi is és azt is elfogadja az ottani állam, ugyanolyannak mint a sima állami esküvőt.
Mivel Magyarországon csak az állami esküvő hivatalos, a templomi csak "dísz", ezért a külföldön kötött házasságok esetében csak az államit fogadják el.
Bár nem kérdés, csak szólok, hogy attól, hogy egy külföldi magyarral házasodik, még nem jelenti azt, hogy vízumot könnyebben kap, vagy ha itt van, állampolgárságot. A magyar házastárs csak annyi könnyebbséget jelent az ügyintézésben, hogy rövidebb a várakozási idő, de minden más feltételnek (lakhatás, jövedelem, állampolgársági vizsga magyar nyelven) ugyanúgy meg kell felelni.
Ha nem állampolgárság miatt kell, hanem te is csak szülés előtt kapcsoltál mint én, akkor húzzatok bele, mert a fordítás is sokáig tart + ügyintézés.
Te írtad ki a másik kérdést a netes nigériai ismeretségről?
Ha nem, akkor tárgytalan, bocsi.
Ha igen, akkor az nem megoldás, hogy te kimész, összeházasodtok és úgy idejön, mert a lakhatását ugyanúgy biztosítanod kell, a megélhetést igazolni kell - vagy munkahely, vagy jó sok kp bemutatása a bankszámlán. Ha nem meghívólevéllel jön, akkor is a családjogi törvény alapján te vagy köteles befogadni/ellátni.
Amikor mi voltunk a rendőrségen, akkor elmagyarázta az egyik rendőr, hogy egy csomó fölösleges dolgot kér a törvény, szerinte az hülyeség, hogy házasok esetében is kérnek közjegyző előtt (sokba kerül ám az a kis cetli is!!!) tett nyilatkozatot hogy asszonypajti eltartja a külföldi férjet, meg befogadó nyilatkozatot (+tulajdoni lap hány ezer is most???), mikor a családjogi törvény alapján úgyis kötelezhető az eltartásra.
Tapasztalatból mondom, hogy a külföldi (nem EU-s) pacák q..rva drága, ennyiből fél évig minden nap chippendale táncost rendelhetsz a szobádba, aki csak neked rázza a s....gét.
Nekem is külföldi férjem van, annyival egészíteném ki az előző válaszolót, hogy NEM kötelező a közjegyzőnél tett nyilatkozat.
A bevándorlási hivatal köteles elfogadni a két tanú előtt tett nyilatkozatot is. Mi is így adtuk be, kérdezték, miért nem közjegyző előtt, eléjük tettem a jogszabályt és nem volt többet gond belőle.
Felesleges rá költeni.
Sok szerencsét
Sziasztok!
Először is, mindenkinek nagyon köszönöm a választ.
Másodszor, nem, azt a kérdést nem én írtam ki, én már régebben házasodtam, csak külföldön éltünk egy darabig, és most mennénk haza Magyarországra.
Tudjuk, hogy ettől még semmi sem egyszerűbb, meg nem kap állampolgárságot, csak már legalább egy lépéssel előrébb vagyunk a dolgokkal. Amúgy még pár évig "rendes" tanulói tartózkodási engedélyt fog használni. Azt, hogy mennyi időt vesz igénybe, már csak kíváncsiságból kérdeztem. :) De nagyon szépen köszönöm, akkor végül is nem túl bonyolult, csak marha drága... :P ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!