Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek rosszul döntöttünk?
Figyelj ez már alapból elég gáz.
Oké, hogy nem akar valaki felhajtást, de az a minimum, hogy megtisztelem a szüleimet és elmondom "Hello! Házasodunk, de nem akarunk felhajtást, ne haragudjatok, négyen leszünk csak. Kérlek értsétek meg, mi így szeretnénk. Köszi"
Most már viselni kell a következményeket.
Kérdésedre: Igen, rosszul döntöttetek. Elég infantilis hozzáállás volt részetekről.
Nem voltam még ilyen helyzetben, de szerintem beszélnék vele, elmondanám, hogy ez a mi esküvőnk lesz, és megkérném rá, hogy abban segítsen, hogy olyan legyen a nagy nap, amilyet mi szeretnénk. Mindenesetre megpróbálnám, mert akkor legalább elmondhatom, hogy tisztességesen intéztem a dolgokat. Ha nem lenne hajlandó tiszteletben tartani a mi vágyainkat, csak akkor hoznék drasztikusabb lépéseket, de amíg nem muszáj, addig nem.
Szerencsére nálunk minden olyan volt, ahogy mi akartuk, a szülők maximálisan támogattak minket és segítettek.
De szerintem már kicsit eltértünk az eredeti kérdéstől, ahol nem az esküvőszervezéssel volt gond, szimplán megléptek és kész, azóta meg kussolnak róla, ami szerintem még mindig hatalmas önzőség és gyermeteg megoldás volt, és sajnálom a szüleiket, mert hatalmas csalódás lesz számukra.
Az eredeti kérdésben NEM TUDJUK, hogy miért döntött így a Kérdező és a férje, de nyilván volt rá valami okuk, az emberek okkal szoktak ilyen döntéseket hozni. Az ok persze lehet a szülőktől független is, lehet, hogy pl. egy hirtelen elhatározással azelőtt el akarták kötelezni magukat ilyen módon, mielőtt a Kérdező férje elmegy külföldre hosszú időre, ez pl. egy lehetséges magyarázat. Vagy pl. hogy abban gondolkodtak, hogy esetleg a Kérdező is utána tud menni idővel és így könnyebb - csak másként alakult. Ez is egy lehetséges magyarázat.
Az meg szerintem egy szegénységi bizonyítvány egy szülőre nézve, ha abban, hogy a gyereke éli a saját életét a saját döntései szerint, abban önmaga elleni támadást lát. Jó, persze, elsőre lesokkolhatja a hír, de egy ép lelkü szülőnek egy ilyen dolgon kb 3 nap alatt túl kell tudnia lépni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!