Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom nem hajlandó félrerakni a bankba, szerinte ez felesleges, és csakis a bank jár jól, jobban tennénk, ha a párna alatt gyűjtögetnénk a házra. Hogyan győzzem meg az ellenkezőjéről?
nekem volt van lesz
én meg vagyok elégedve vele, mert ha azt nézem h mennyi a banki éves kamat attól jobb hozamot ad
egyszer sem vettem fel a hitel részér
amikor lejárt, akkor mindig volt lakáscél amire fel lehetett használni
pl most is ablak csere lesz belőle :-)
Pontosan kérdező, jól látod. 15 év az nagyon hosszú idő. Sokkal hamarabb besokalsz.
És bizony, aki egy autóra nem tud gyűjteni, az se lakásra, se házra nem fog tudni. És ha kirabolnak? Leég a ház? Elég a lóvé is.
Aki egy saját autóra nem tud gyűjteni az házra soha nem fog, főleg ha emellett albérletben vagytok. Ha otthon éltek a szülőknél és nem kell semmiért fizetned akkor talán 6 év múlva sikerül, de ez sem biztos.
Ha 15 évig gyűjtögetni akartok elhiheted, hogy hamar befogsz sokallni.
Ja és jön a párod a Fundamentával, hogy ilyenek-olyanok nem kötelező hozzájuk menni, körbelehet járni millió bankot, DE egyik sem fog hű, de sokat kamatozni, a párna alatt főleg nem!
Ha hitelt vesztek fel nagyon körbe kell járni a dolgokat, hogy mennyit akarnátok felvenni, mennyi lenne a havi törlesztő, milyen alapú, fog e változni a törlesztő összege és még millió dolog!
Meg kell indulnotok, nem 2 féle dolgot fújni!!
A párodnak igaza van, de azt nem értem hogy mért kell egyből 10millás házat venni?
Vegyetek 5ért, az már a tietek, aztán lehet ujítgatni stb. Majd legfeljebb később eladjátok, és vesztek egy nagyobbat.
Amúgy a lóvét be lehet fektetni, az egyik legjobb az arany, az biztos értéknövelő.
Ha évente 1 millát félre tudnátok tenni, akkor az 15 év alatt 15 millió, de az infláció miatt jóval kevesebbet fog érni. Lehet fikázni a bankokat, de ezzel a párna alatt gyűjtve így 15 év alatt 5%-os inflációval/betéti kamatokkal nagyjából 7,8 milliót veszítetek a forint 15 évvel későbbi értékén, tehát ha évi 1 millát félretesztek, bankban kamatoztatva 22.8, párna alatt 15 milliótok lesz.
Ami a Fundamentát illeti, lehet hogy mocsok cég, de attól még érdemes náluk (is) megtakarítani vagy a másik két lakáskassza egyikénél, mert évi 72 ezer állami támogatást lehet rá kapni, amivel ha a legrövidebb futamidőt választjátok, bőven bármilyen bankbetétnél jobban jártok, de még 5-6 éves futamidő esetén is érdemes. A hitelükre persze nem érdemes alapozni, mert nem tuti, hogy a gyűjtési időszak végén megkapjátok.
14:
Na de látod a válaszolók egy része simán egyetért a párna alatt gyűjtéssel, mert hát szemét bankok ugyebár...
16:
Nem írta a lakhelyét, de olyan mint 5 milliós ház, nem mindenütt létezik, különösen nem beköltözhető. Szülővárosomban 20 millió alatt nem kapsz házat, a környékén 15 millió körül talán, lakások 10 körül kezdődnek (de azok nagyon lepukkadtak), jelenlegi lakhelyemen 15 milliótól vannak házak, 6 milliótól lakások, igaz a környéken vannak elszegényedett falvak is, ahol akad pár millióért is ház...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!