Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasságban ez normális?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasságban ez normális?

Figyelt kérdés

Kezdek megőrülni. Párommal szép lassan átbeszéljük, hogy hogyan lenne a házasság után, és ez a pénzügyekre is vonatkozik. És erre kaptam egy olyan kijelentést, hogy házasságban minden olyan mértékben részesedik mindenből, amennyi vagyont belevitt a házasságba.

Most én látom rosszul, vagy ez tényleg nem házasság? Megmondtam neki, hogy én nem céges szerződést akarok kötni, hanem házasságot, és ez közös vagyonnál már nagyon-nagyon nem így működik. Magyarul a fizetésünk az egy és azonos kasszán kell, hogy legyen, vagy ha az egyikünké elfogyott, a másik hagyja majd éhenhalni, mert esetleg már a "bevitt vagyona" is elfogyott, a többi meg a másiké, ahhoz kuss?

Ilyen válás után szokott lenni, az osztozkodásnál, nem egy létező házasságban!

Én ebbe nem akarok belemenni, mert ebbe a centizgetésbe bele lehet őrülni.

2013. júl. 21. 14:07
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
*lakást
2013. júl. 21. 15:14
 22/29 A kérdező kommentje:
18-as, most valahogy így érzek én is, illetve ettől félek nagyon... köszönöm, hogy megírtad.
2013. júl. 21. 15:17
 23/29 anonim ***** válasza:

Én úgy értettem mire valaki örököl már jobb esetben van lakás/ház. Az én szüleim már 60 évesek, és a nagyszülők még mindig élnek. Továbba ha már van lakásod, amiért megdolgoztál, nehezen költözöl ki belőle.

Elnézést, hogy túl speciális eset jutott eszembe.

2013. júl. 21. 15:18
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez az autóeladásos... Kristályos borzalom. Sokkot kapnék s elmenekülnék az ilyentől, amilyen hamar csak lehet. Sok dolgot nem viselek el egy párkapcsolatban, az ilyenek különösen előkelő helyen állnak. De ahogy olvasom, Nálad is s igazad is van.
2013. júl. 21. 16:10
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem akarlak elkeseríteni,de egy kft-vel tényleg jobban járnál...

Gondold át, akarsz-e egy ilyen embert egy életre? Jobb, hogy még esküvő előtt kiderült, milyen!

2013. júl. 21. 16:35
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

13: "Ha a házasság ALATT örököl valaki, azon is osztozni kell. "

Ez nem igaz.

A családjogi törvény (Csjt.) értelmében házastársi különvagyonnak kell tekinteni:

a) a házasságkötéskor már megvolt vagyontárgyat;

b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgyat;

c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgyat;

d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgyat;

Tehát ha az egyik fél örököl egy lakást és azon vesz egy autót meg egy nyaralót a házasság alatt, az is az ő különvagyona marad és váláskor nem osztozkodnak.

2013. júl. 21. 16:36
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Abba gondolj bele, hogy mi lesz majd, ha kisgyereketek lesz és otthon maradsz egy ideig a babával. Akkor is a kevéske gyesből+CSP-ből kéne megélned, mert az a bevitt pénzecskéd? Vagy kegyet gyakorolna és venne a gyereknek pelenkát, mert a gyerek mégiscsak közös?

Nem szeretem, ha valaki filléreskedő. Egy házasságban nem szabadna számolgatni, kinek mennyi jár, mert akit szeretek, azzal megosztok mindent feltétel nélkül. Legalábbis nálunk így működik - és jól működik.

2013. júl. 21. 18:37
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Parom egy ideje nalam el, mi kozos kasszan vagyunk. Mar a kapcsolatunk elott nekem lett egy sajat lakasom, autom. Most ebben elunk, nyilvan valo hogy ha esetleg elvennem, aztan elvalnank, nem feleznem el vele a lakasom meg a kocsim amit mar megszereztem kemeny munkaval egyedul, de minden mast igen. Nem keresunk egyenlo aranyba de nem erdekes es nem tul nagy az elteres sem, egyutt fizetunk ki mindent, egyutt veszunk nyilvan elelmet es tankolunk, ugyanugy a hovegen fennmarado penzt egyutt dontjuk el mire koltsuk, vagy takaritsuk meg esetleg. Van hogy teljes mertekbe az en hobbimra megy el, van hogy neki veszunk valami ertekes dolgot, van hogy elrakjuk gyujtogetunk kozos utazgatasokra :) Szerintem nem kene ennyit beszelni a penzrol, mas dolgok kellene hogy dominaljanak. Ja, volt hogy munkanelkuli volt, de (ferfikent ezt nehez am megelni) volt 2 honap amikor En is, egyatalan fel sem merult hogy nem fogjuk egymast "eltartani", bar nem szeretem ezt a "ki tart el kit" temat, ahogy irtak, ez egy szovetseg-kotelek kellene hogy legyen ahol ez nem kerdes, hogy barmit a masikert.
2013. júl. 21. 22:36
 29/29 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem a párod nem szeret téged annyira, mint te őt. Sőt, ebből a filléreskedésből ítélve, talán még saját magát is jobban szereti mint téged. Én javaslom, hogy várj a házassággal, és keress egy rendes pasast, ne pazarold az idődet a mostanira, a helyzet idővel csak rosszabb lesz. Tapasztalat.
2013. júl. 22. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!