Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban ez normális?
Kezdek megőrülni. Párommal szép lassan átbeszéljük, hogy hogyan lenne a házasság után, és ez a pénzügyekre is vonatkozik. És erre kaptam egy olyan kijelentést, hogy házasságban minden olyan mértékben részesedik mindenből, amennyi vagyont belevitt a házasságba.
Most én látom rosszul, vagy ez tényleg nem házasság? Megmondtam neki, hogy én nem céges szerződést akarok kötni, hanem házasságot, és ez közös vagyonnál már nagyon-nagyon nem így működik. Magyarul a fizetésünk az egy és azonos kasszán kell, hogy legyen, vagy ha az egyikünké elfogyott, a másik hagyja majd éhenhalni, mert esetleg már a "bevitt vagyona" is elfogyott, a többi meg a másiké, ahhoz kuss?
Ilyen válás után szokott lenni, az osztozkodásnál, nem egy létező házasságban!
Én ebbe nem akarok belemenni, mert ebbe a centizgetésbe bele lehet őrülni.
Én úgy értettem mire valaki örököl már jobb esetben van lakás/ház. Az én szüleim már 60 évesek, és a nagyszülők még mindig élnek. Továbba ha már van lakásod, amiért megdolgoztál, nehezen költözöl ki belőle.
Elnézést, hogy túl speciális eset jutott eszembe.
Kérdező, nem akarlak elkeseríteni,de egy kft-vel tényleg jobban járnál...
Gondold át, akarsz-e egy ilyen embert egy életre? Jobb, hogy még esküvő előtt kiderült, milyen!
13: "Ha a házasság ALATT örököl valaki, azon is osztozni kell. "
Ez nem igaz.
A családjogi törvény (Csjt.) értelmében házastársi különvagyonnak kell tekinteni:
a) a házasságkötéskor már megvolt vagyontárgyat;
b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgyat;
c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgyat;
d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgyat;
Tehát ha az egyik fél örököl egy lakást és azon vesz egy autót meg egy nyaralót a házasság alatt, az is az ő különvagyona marad és váláskor nem osztozkodnak.
Abba gondolj bele, hogy mi lesz majd, ha kisgyereketek lesz és otthon maradsz egy ideig a babával. Akkor is a kevéske gyesből+CSP-ből kéne megélned, mert az a bevitt pénzecskéd? Vagy kegyet gyakorolna és venne a gyereknek pelenkát, mert a gyerek mégiscsak közös?
Nem szeretem, ha valaki filléreskedő. Egy házasságban nem szabadna számolgatni, kinek mennyi jár, mert akit szeretek, azzal megosztok mindent feltétel nélkül. Legalábbis nálunk így működik - és jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!