Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban ez normális?
Kezdek megőrülni. Párommal szép lassan átbeszéljük, hogy hogyan lenne a házasság után, és ez a pénzügyekre is vonatkozik. És erre kaptam egy olyan kijelentést, hogy házasságban minden olyan mértékben részesedik mindenből, amennyi vagyont belevitt a házasságba.
Most én látom rosszul, vagy ez tényleg nem házasság? Megmondtam neki, hogy én nem céges szerződést akarok kötni, hanem házasságot, és ez közös vagyonnál már nagyon-nagyon nem így működik. Magyarul a fizetésünk az egy és azonos kasszán kell, hogy legyen, vagy ha az egyikünké elfogyott, a másik hagyja majd éhenhalni, mert esetleg már a "bevitt vagyona" is elfogyott, a többi meg a másiké, ahhoz kuss?
Ilyen válás után szokott lenni, az osztozkodásnál, nem egy létező házasságban!
Én ebbe nem akarok belemenni, mert ebbe a centizgetésbe bele lehet őrülni.
"Most derült ki, hogy nekem üzlettársam lesz, nem házastársam??"
Lesz, ha hagyod. Lesz, ha belemégy.
Még nem a házastársad, még dönthetsz.
Inkább örülj, hogy még most kiderült, hogy mennyire nem vagytok egy hullámhosszon.
"Igen, így szeretném, mint a 9-es."
Hiába, ilyen dolgokban nem szoktak változni az emberek. Ne kattogj ezen!
A házasság előtt birtokolt javak a válás után maradnak a tulajdonosnál. Ami a házasság után lett véve,pl. leggyakoribb az autó, az 50-50%-ban mindkét félé, attól függetlenül, hogy ki vette vagy kinek a nevén van.
Példák:
Ha a házasság ALATT örököl valaki, azon is osztozni kell.
Ha valaki a házasságba vitt egy házat (bizonyítható, hogy a tulajdonjog a házasság előtt lett megszerezve), az a válás után annál marad, akié volt.
Valás után vagy el szokták adni a közös tulajdont, és osztoznak a pénzen, vagy ha az egyik fél igényt tart az adott dologra, kifizetheti a másiknak a részét, így megtarthatja magának.
Ezek a szabályok házassági szerződés nélkül érvényesek Magyarországon. Amerikában ez másként van, ott ha valakinek volt a házasság előtt vagyona, és nincs szerződés, annak az 50%-át mindig vitte a feleség a válás után. Sok vagyonos embert így húzott le a kapzsi felesége.
Nem lehet lehet, hogy túl sok filmet néztek, és nem vagytok tisztában a magyar jogszabályokkal?
Intrepid muszáj mindenhová a marhaságaidat behánynod?
Nekem bizarr lenne...Mi nem törődtünk az anyagi dolgokkal:)
És mi az első dolga az embernek ha örököl? Nem eladja?
Én azt vettem alapul, hogy az örökös eladja és a pénzt felhasználja az életvitelhez. Innen kezdve már közös lesz, mert nincs nyoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!