Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez korrekt házassági szerződés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez korrekt házassági szerződés? Van még itt lehetőség, hogy az egyik kisemmizze a másikat, vagy már minden ilyen lehetőség elhárult?

Figyelt kérdés

A férfinak van egy 10 milliós lakása (amit ki szokott adni, tehát nem itt laknak) és kb. 25 millió forint megtakarítása. A fizetése nettó 400 ezer.

A nőnek van 2 millió forintja, fizetése nettó 120 ezer.

A szerződés szerint a lakás mindig a férfié maradna és nem felezhető. A meglévő pénzük fokozatosan, 20 év alatt válna közössé (a férfiéból évente 1,25 millió kerülne közösbe jogilag, a nőnél 100 ezer), tehát válásnál a nő nem vihetné el a férfi korábbi pénzének a felét csak úgy.

A házasság alatt gyűjtött pénz, tök mindegy hogy ki mennyit adott bele, válás esetén elfeleződik.

Ha a megtakarításaik egy részéből később családi házat vesznek, akkor a ház a nőé lehet, ha a ház árának negyedét kifizeti a férfi számára (akár a felezett vagyonból is). Ugyanez fordítva is igaz, tehát a férfié is lehet, ha fizet a nő számára, természetesen mindkét eset megegyezéses alapon.

Ha nincs ilyen konszenzus, akkor a ház marad fele-fele tulajdonban a válás után is.

Ha van autó, akkor az feleződik és akinek szüksége van rá közülük, az kivásárolhatja a másik részét. Ha nem kell egyiküknek sem (mert mondjuk családi méretű autó), akkor eladják és a pénzt felezik.

Ha vannak gyerekek, akkor első sorban megosztott felügyeletet kérnek úgy, hogy a férfi támogatja a nő háztartását havi 50 ezerrel. Ez esetben ugye nincs gyerektartás, mert az idő felét a férfival töltik.

Ha ez mégsem jön össze és a nőhöz kerülnek a gyerekek, akkor gyerekenként havi 30 ezret köteles a férfi fizetni.

Ha a férfihoz kerülnek, akkor a nőnek nem kell fizetnie.

Nyilván nem csak ennyi a szerződés szövege, de nagyjából ezek a főbb pontok. Mit gondoltok?

2013. júl. 17. 08:58
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Tehát törvényileg a 400 ezres fizetésből nem 240-et, hanem 200-at vehetnek el a férfitól.

De ha a nő akart elválni, akkor vállalja a következményeit. Akkor nem "jár" neki annyi. Ha a férfi, akkor pedig a gyerekeknek úgy is fizet, amennyi kell nekik a tisztességes élethez. Az ember akkor inkább elmegy hetente egyszer nagybevásárolni az exfeleséggel és a gyerekekkel és akkor fizeti az egészet mondjuk. Az is számít, hogy ki kezdeményezte a válást. (Illetve jogilag nem, de a szerződésbe szerencsére ez is belefoglalható.)

Emellett a férfi és a nő, mire megszületik a második gyerek, már egy saját tulajdonú házban szeretnének lakni.

2013. júl. 17. 10:14
 12/25 anonim ***** válasza:

Jó most ezen teljesen felesleges vitatkozni. Az életbe nem itélné meg a bíróság a 400 ezernek az 50%-át gyerektartásnak az biztos.

Mi az, hogy nem lehet annyiból élnie, nem is a gyerektartásból kell élnie az anyának. a Fizetése 120 ezer plusz 30 ezer gyerektartás plusz 13 ezer családi meg 10 ezer adókedvezményből meg lehet élni. Aki azt mondja, hogy nem az hazudik, mert ennyiből családok élnek, nem egy anya egy gyerekkel.

2013. júl. 17. 10:24
 13/25 A kérdező kommentje:

A lényeget azért sikerült kihámozni.

Kösz mindenkinek, aki hozzászólt!

2013. júl. 17. 10:29
 14/25 anonim ***** válasza:
szerintem teljesen korrekt, bár nem vagyok híve a házassági szerződésnek, de ez korrekt. A gyerektartás összegét is elégségesnek tartom, havi 30.000 Ft a gyereknek, szerintem belefér. Már csak azért is, mert a nőnél maradhat a lakás, aminek a negyedét kell kifizetni, akár a közös vagyonból is, ami ugye a pasi pénze is. Bár annyira nem értek hozzá, de szerintem korrekt.
2013. júl. 17. 10:41
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem ismerem őket, a körülményeiket de abszolút korrekt a házasság előtti vagyonra vonatkozó rész.pl.a férfi háza) A közösen házasságban megszerzett vagyon meg természetesen felezhető ahogy itt is írtad, ez szinte mindig így van. De ugye azért ha neked lenne 25 milliód nem akarnád hogy a másik a 2 milliójával 1-2 év után tizenmilliókat elvigyen. Az ha 20 évig együtt maradnak akkor teljesen mindegy már. Ezek csak feltételezések. ha vkik igazán szeretik egymást akkor úgysem ez a lényeg. Úgyh sztem jól van megírva.

Ekkora vagyonkülönbségnél nemcsak lehet de kéne is kötni szerződést.

ha mi házasságra adjuk a fejünket mi is fogunk. Most ha így nézem a dolgokat a páromnak van egy háza, meg 10 milliója..nekem csak 1-2 millióm és ha vmiért nem működne a dolog később és sem örülnék ha fordított esetben elvinne mindent amiért dolgoztam. Anyagias világban élünk sajnos ez van. Sok esetben a bizalom már nem elég..és elég sok problémát ki lehet küszöbölni vele. és meg lehet ezt úgy is beszélni h mindkét ffélnek jó legyen..aláírni semmit se kötelező.

2013. júl. 17. 11:55
 16/25 anonim ***** válasza:
53%
Engem csak az érdekelne, hogy Ti miért akartok összeházasodni és egyáltalán minek vagytok együtt???
2013. júl. 17. 13:55
 17/25 anonim ***** válasza:
Attól, hogy nem csak a mának élnek miért ne házasodhatnának.
2013. júl. 17. 15:36
 18/25 anonim ***** válasza:
Mert szerintem a kölcsönös bizalom egy kapcsolat legfontosabb része...
2013. júl. 17. 16:07
 19/25 anonim ***** válasza:
Jó persze bizalom a kapcsolat része, csak váláskor már semmit nem érsz azzal, mi a kapcsolat része.
2013. júl. 17. 16:08
 20/25 anonim ***** válasza:
Lehet idealista hülye vagyok, de én egy életre házasodtam. A vállás gondolata még most 10 évvel a megismerkedésünk és 6 évvel az esküvőnk után sem jutott az eszembe. Nem tudom megérteni azokat, akik így kezdik a közös életüket. Ismerjék meg egymást és ha kölcsönösen megbíznak egymásban, házasodjanak össze, ha meg nek, hagyják az egészet. Ennek már most is csak vállás lehet a vége...
2013. júl. 17. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!