Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít veszekedésnek nálatok?
Furcsa jelenséget figyeltem meg mostanában. EGy rokon is ijedten ránk szólt, amikor nálunk volt, hogy ne veszekedjünk, a férjemmel meg értetlenül néztünk, hogy nem is veszekedtünk.
Illetve egy kolléganőnél ma rákérdeztem, hogy gond van-e, mert lehangoltnak tűnik, erre elmesélte, hogy sokat veszekednek a férjével. A részletesebb elmesélésen én csodálkoztam el, hogy ez veszekedés lenne?
Lehet, hogy nekünk ilyen szempontból magasabb az ingerküszöbünk vagy csak nem vagyunk haragtartóak? Szóváltások mindennaposak, de ha megkérdezik, hogy szoktunk-e veszekedni, egymástól függetlenül mondjuk azt, hogy szinte soha.
Nálunk amolyan hagyomány egymás froclizása, a beszólogatás, de egyikünkből se vált ki haragot.
Lehet ennyire eltérő a szubjektív megítélése a veszekedésnek?
Előfordul, hogy úgymond leugatjuk egymást. Konkréttal azért vagyok bajban, mert ahogy mondtam, abban a pillanatban lépünk is tovább és elfelejtjük. Olyan szokásos viták vannak, hogy ki mire emlékezett rosszul, vagy hülyeséget mondott. A tipikus "de az úgy volt...de az nem úgy volt" típusú vita.
Mondjuk én is ilyen környezetben nőttem fel, a szüleim a végén gyakran már elviccelték és groteszk helyzetekbe fulladt a veszekedés. Ordibálni mi sem szoktunk, ha nagyon felmegy a pumpa, inkább rácsukjuk a másikra az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!