Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Évek óta élünk együtt az én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Évek óta élünk együtt az én lakásomban. Halálom után, hogy alakul az öröklés?

Figyelt kérdés
Nincs bejelentve a lakásba. Van egy fiam, nem tőle.
2013. júl. 8. 07:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Holvan ott, hogy házastárssal él együtt? te is olvasd el, amit én írtam, ha se nem házastárs, se nem élettárs és bejelentve sincs, akkor hogy a fenébe örökölhetne bármit is?
2013. júl. 9. 07:56
 12/18 anonim ***** válasza:
A katogeória valóan házasság, most látom csak, de senkinek nem válaszolt a kérdező, hogy valóban házastársak-e.
2013. júl. 9. 08:34
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk házastársak.
2013. júl. 9. 19:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy házastárs vagy sem, élettárs vagy sem, egy a lakcím, vagy sem, örökölni az UTÓDOK örökölnek, ha nincs külön végrendelet arról, hogy más (is) örököl.
2013. júl. 10. 06:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Oké az öröklés kérdése, de haszonélvezet jár-e neki?
2013. júl. 10. 06:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Haszonélvezet "automatikusan" az özvegynek jár, tehát a házastársnak. Más személynek akkor lehet rajta haszonélvezeti joga, ha a tulajdonos hozzájárulásával haszonélvezetet jegyeztetnek be a földhivatalnál az ingatlanra. Például a tulajdonos szülők odaajándékozzák a gyereküknek az ingatlant, de haszonélvezeti jogot jegyeztetnek be rá a saját javukra.

Tehát örökléssel szerzetten kívül csak szerződéssel jöhet létre haszonélvezet, ami akkor "hivatalos", ha az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre került.

2013. júl. 11. 07:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Tehát közönséges barátnak is bejegyezhetek haszonélvezetet a tulajdoni lapra?
2013. júl. 11. 09:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Igen, közönséges barátnak is...
2013. júl. 22. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!