Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor hogy is van ez?
Nem akarok válni, mert szeretem a férjem, csak édesapám azt mondta, hogy ha válnánk, nekem semmi sem jutna. De szerintem ez meg nem így van.
Több, mint 10 éve vagyok htb. Ingatlanok közösek. A férjem befektetései és vállalkozásai révén a házasság alatt nagy mennyiségű pénzt szerzett, később örökölt is. Most ha válnánk, akkor ez a pénz kettéosztódna, ugye? Mert apám szerint a férjemé lenne minden, mivel ő kereste. Házassági szerződés nincs.
Mondom, ez csak elméleti kérdés, válásról szó sincs, csak szerintem apám ezt rosszul tudja.
50-50% elvileg
az örökség és a házasság előtt szerzet vagyona az csak az övé különvagyonnak számít
Amit örökölt, az az övé.
Amit munkával szerzett a házasság alatt - és nem az ő különvagyonából származik - annak a felét kapnád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!