Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire jó a házasság?
Azért a jogi oldala sem mindegy.
Hiába élek együtt a páommal 4 éve, ha valami törtik vele, engem nem is értesítenek, hanem csak az édesanyját ( neki csak ő él), tehát csqk a hozzátartozót.
Én bemegyek hozzá látogatni az orvos fel sem világosíthat az állapotáról, ha ne adj Isten öntudtalan. Sőt, ha olyan súlyos az állapta, akkor csak a közeli hozzátartozók látogathatják, én nem leszek az, élhetek együtt vele akárhány éve...ez csak egy példa....
Másik, hogy ketten vagyunk egyek, a mi, ami igaz, hogy fejben dől el, de ez a tanubizonysága. Ez az, hogy nem csak egymásnak, hanem a külvilág felé is felvállaljuk jelezzük, hogy" nem csak úgy vagyunk"
Múltkor volt egy tapasztalatom, voltunk egy helyen ketten csajok, bepróbálkoztt 2 srác...nem akartunk bunkók lenni, kedvesek is voltak, modtuk,mhogy van párunk...jajj az nem számít, mi meg, hogy de igen..csak nyomták, ( egy szóval nem bátorítottuk őket, sőt el si fordultunk felőlük)akkor mondtam valamit,hogy a férjem...jah arról nem volt szó, mondja a srác. Nem értettem, ha közlöm hogy van alakim az nem számít, csak ha férjem van? Tehát a külvilág szemében ennyire mást jelent ezek szerint....érdekes tapasztalat volt.
En sem a külvilágnak, sem az embereknek nem akartam megfelelni, hogy a férjem elvegyen. Egyszerüen számunkra ez volt a normális, hogy férj és feleség legyünk. Nem hiszem, hogy nekem az jól esne, vagy a férjemnek, hogy ugy mutassuk be egymást, hogy az élettársam.
Egyszerü esküvõnk volt, semmi felhajtás, de kimondtuk egymásnak, hogy igen.
Hát igen nem most volt a napokban, és még mindig igen, amit igértünk egymásnak!
"direkt nem szerettem volna ebbe most belekeverni az egyházat"
Ha ez nekem szólt: szerintem én nem kevertem bele az egyházat, olvasd át újra, amit írtam. Nem az egyházzal kapcsolatos dolog volt a mondanivalóm lényege. Az, hogy hivatalos ígéret, az simán lehet az anyakönyvvezető előtti is, annak aki nem vallásos. Az a lényeg, hogy hivatalos.
Ott meg, hogy azt írtam, hogy a gyakorló keresztények házassága bomlik fel ritkán, az egyszerű statisztikai adat, nincs közvetlen köze az egyházhoz vagy valláshoz. Ugyanígy lehetne az is egy statisztikai adat, hogy a barna hajú kék szeműek házassága bomlik fel ritkán. Ha erről tudnék, akkor azt írtam volna le, hogy mivel mi mindketten kék szeműek vagyunk, jobbak az esélyeink.
A vallásos megfontolás nekem azt jelenti, hogy azért kell házasodni, mert az egyház előírja. Nekem persze ez is fontos, de ezt nem írtam le elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!