Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért így állnak hozzá az emberek manapság?
Ha valakinek költekezési gondjai vannak, és együtt él valakivel, rögtön azt kérdezgetik tőle, hogy ő keres-e annyit, mint a férje, párja. És ha nem keres annyit, vagy nem keres pénzt, akkor kuss a neve.
Tudom, hogy nagyon sok esetben még két fizetés sem elég, de abban az esetben is bántják a kérdezőt, ha a férje elég sok pénzt keres. Volt egy lány, aki nélkülözött a költekezős pasija mellett, és ledorongolták, mert az iskola mellett diákmunkával csak 20-at vitt haza havonta, hogy amíg nem keres többet, nincsen köze ahhoz, a párja mire költ. Akkor sem, ha együtt élnek, és akkor sem, ha ő közben éhezik.
Viszont, ha válásról van szó, és mondjuk adósság van, rögtön mindenki kijelenti, hogy az közös, mert a házassági szerződés értelmében közös. A házassági szerződés értelmében a befolyt jövedelem (akkor is, ha azt a férj keresi meg) nem közös? Miért zavar olyan sokakat, hogy vannak nők, akik nem dolgoznak?
Tudod, sokan úgy vannak vele, hogy mindenhol annyi a munkahely, hogy csak válogatni kell, maximum ne vezérigazgatói állást pályázzon meg az ember, akkor pikk-pakk el tud helyezkedni egy jól fizető munkahelyen. Ha meg nem, akkor költözzön el.
Azt sokan nem veszik figyelembe, hogy vannak olyan helyek, ahol bejárható (mármint tömegközlekedéssel munkába) helyen minimális a munkalehetőség, vagy csak olyan van, amit vagy bír valaki fizikailag, vagy nem (és nem lustaságból). Ha meg valaki meggondolatlanul beleugrott anno egy lakáshitelbe, olyan helyről, ahol eladhatatlanok a lakások, a költözés is nehézkes.
Én hiszek abban, hogy minden problémát meg lehet oldani, csak sokszor a megoldás nem egyből jön. Van, hogy esetleg két-három évig sem talál valaki munkát, vagy csak alkalmi munkákból él. Ilyenkor, ha a párja olyan szerencsés, hogy neki állandó munkahelye van, inkább támogatni kéne, segíteni a talpra állásban, az álláskeresésben, nem pedig még az orra alá dörgölni, hogy "semmi közöd a pénzemhez". A kívülállóknak meg igazából semmi közük hozzá, tehát sehogy nem is kéne hozzáállniuk.
Ez afféle "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás. Ha nekem dolgoznom kell, akkor nehogy már a másik nőt meg eltartsa a férje, vagy ha igen, akkor már legalább érezze haszontalan ribancnak magát. :))))
Elég, ha azoknak a véleményével foglalkozol, akiket szeretsz, és akik téged is szeretnek. A többi ember véleménye nem számít, éld az életed úgy, ahogyan az neked a legjobb!
Lány vagyok,és az a véleményem erről a dologról,hogy én majd nőként teljesen független akarok lenni(ezért is nem kell házasság-eddig kellett,most már elbizonytalanítottak).A függetlenség azét jó,mert ha van saját lakásod,saját autód,akkor a férfit bármikor kiteheted,ahogy SAJNOS a nem független nőket a férjek ki is teszik általában.
De semmi baj nincs azzal,ha valaki nem akar vagy nem tud dolgozni(ha nő).
Egyébként amúgy hallottam valami olyasmit,hogy régen az utcákon lenézték azt,aki munkaidőben csak sétálgatott,meg muszáj volt dolgozni és volt is munkahely.Hogy ez mennyiben igaz,azt nem tudom,de a lényeg,hogy elég "nívós" forrásból tudom.:)
Szóval lehet,hogy a régi sztereotípiák miatt nézik le azokat,akik nem dolgoznak.
5-ös, az a szocializmus alatt volt. Akkor, amikor még a Szovjetunió közvetlen kommunista befolyást gyakorolt az övezetbe eső Magyarországon. Akkor bárhová felvettek, ha jelentkeztél, mert kötelező volt dolgozni és kötelező volt alkalmazni az embereket. Ha valaki nem dolgozott, börtönbe vitték munkakerülésért. A történelem bizony nívós forrás.
Köszönöm a válaszokat!
Nézd kérdező, ezzel szerintem az a baj, hogy ha hitelt vesznek fel, akkor igenis bele kell gondolni, hogy az a válás esetén feleződik, vagy hogy lesz. Ha a nő nem dolgozik, akkor pedig előre lepapírozni az egészet. Sajnos a mai világban semmi sem biztos.
Egyébként engem személy szerint nem zavar, ha valaki nem dolgozik (bár megérteni nem tudom) - az zavar, amikor utána sír, hogy fizetnie kell a hitel felét (amit gondolom közösen vettek fel) vagy hogy nem kap ezentúl a férje pénzéből és asszonytartást követel. Ha nem akar dolgozni ne tegye, de a házasság megromlása esetén vessen magára és ne mástól várja a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!