Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kismamák! Nektek segített a házimunkában a férjetek, családotok a terhesség vége felé?
Ezt eddig hogy birtad?Egyertelmuen nem erdekli a ferjedet sem a baba,sem te.
En a helyedben biztosan inkabb az anyaotthont valasztanam, ha mar a szuleid nem segitenek, mint ezt a falkavezert, akinek "az asszony allat" csak arra kell, hogy a szuksegleteit kielegitse.
Egy valodi ferfi megkozelitoleg sem ilyen.Az en ferjem pl minden vizsgalaton ott volt velem amikor babat vartam, meg a vervetelen is.Ez a bunko meg meg az ultrahangot sem nezte meg??? Nem ertem, miert vagy meg vele.
Csodálom, hogy eddig kibírtad a férjed mellett! Elvileg ketten akartátok a babát, egyértelmű lenne, hogy foglalkozzon veletek!
Az én férjem a terhesség egész időszakában mellettem állt, segített dolgokban, kérni sem kellett, magától megtette.
Terhesség kezdeti szakaszában is ügyelt rám, nem, hogy a 32. hétben.
Ennel meg az anyaotthon is jobb,hidd el.
Frissen szulten is ezeket fogod csinalni?Persze ha megmarad a baba,mert amit muvelsz,csoda,hogy el meg...
Kerdesre:nem segitett,hanem konkretan letiltott a hazimunkarol,mindent megcsinalt takaritastol fozesig.
Nem lenne alapesetben bajom az ilyen gondolkodású nőkkel, mint a kérdező, mert mindenki úgy b*ssza el az életét, ahogy akarja, ez az ő egyéni szuverén joga.
A gond ott kezdődik, mikor ebbe a szakig élő szarba egy gyereket vállal, aki kéretlenül kerül a helyzetbe. Sajnálom szegényt, van egy nemtörődöm bunkó apja, és egy mártír, akaratgyenge anyja.
Itt az idő bevetni a legjobb terhesnő taktikát: HISZTIZZ!
Ne már, hogy belepusztul a napi 8 óra melóbe egy gészséges felnőtt férfi. Csapjál már az asztalra, hogy: idefigyelj apukám: beteg a szívem, a gyerekedet hordom a szíved alatt te meg szarsz az egészre! Szedd össze magad és segíts legalább a ház körül!
Hozzáteszem apám volt ilyen igen egyszerű, hogy amíg nem szólt anyám, hogy gáz van, észre se vette. Ezért anyám hordja a gatyeszt. Húzd fel te is mert a gyereknek sem állapot. Ne legyél te is ilyen tehetetlen. Néma gyereknek...
Nyisd ki a szádat, ne csak neten panaszkodj: Józsikám, csinálj nekem egy instant levest, Józsikám nyírd le a füvet, Józsikám szedd le a borsót, aztán én megpucolom...stb
Nem kapsz szájrákot, ha szólsz, és neki sem szárad le a keze, ha megcsinálja. DE NYISD KI A SZÁDAT!
Nem csak a terhesség vége felé... amikor beteg vagyok, nem én végzem a házimunkát. Persze családja válogatja, hogy hol hogyan osztják be a feladatokat (pl. van-e állása a nőnek, vagy háztartásbeli), de nálunk eleve 50-50% a cél, mindketten dolgozunk. A házimunkát az végzi el, aki éppen jobban ráér, mindig tudjuk, kinek mennyi a dolga és azt is, hogy kinek van több ereje éppen megcsinálni.
Ne hagyd magad, ha baja lesz a babádnak, majd mást fogsz hibáztatni, hogy nem segítettek. Nyisd ki a szád, de ne hisztizve, hanem nyugodtan és komolyan mondd el, hogy mi a helyzet. Babát vársz, fáradt vagy, szeretnéd, ha segítene a párod. Hülye dolog, de lehet meg sem fordul a fejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!