Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Mit szólnátok, ha a feleségetek ezzel az ötlettel állna elő? (lent)
Nálunk működött, bár csak 4 hónapig. A férjem nagyon lelkes volt, ez a lelkesedés pont ennyi ideig tartott ki :-) talán ha több időről lett volna szó, nem lett volna ilyen egyszerű.
Nekem nehéz volt. A munkahelyemen úgy feladat, nagyobb felelősség (emiatt mentem vissza), a "hirtelen" elválás a lányomtól, az aggódás hogy nem-e fog ez ártani a házasságunknak stb. Így utólag nem bántam meg, a férjem nagyon jó apa, élvezte hogy otthon van. az én önbizalmamnak is jót tett, hogy helyt álltam a munkahelyemen.
A lányunk 1,5 éves volt, amikor én visszamentem dolgozni. A férjemet utána visszavették a munakahelyére.
8: "Egy Apának elég az a kis részesedés is, ha néha megfürdeti a gyereket vagy nagyobb korában hétvégente elmennek kocsikázni/motorozni, szórakozni"
Oké, de akkor ugye nem te szoktál itt fröcsögni, hogy milyen szemét a magyar bíróság, mert váláskor az anyának ítélik a gyereket?
Kérdezőnek: én támogatnám az ötletet, a környezetemben volt egy pár, ahol anyagi okok miatt apuka maradt otthon a gyerkőccel 1 éves kora után. Azon kevesek közé tartozik a család, akik még nem váltak el.
Vicces, hogy otthon mekkora hiszti meg önértékelési kérdést vált ez ki a "férfiakból". Itt Németországban a világ legtermészetesebb dolga, hogy először az anya van otthon a gyermekkel, majd nem is egész 1 év után az apa megy vele gyedre pár hónapra.
Teljesen jól működik. Különösen jó, hogy egyre több országba szorgalmazzák ezt a megoldást. Egy gyereknek szüksége van az apjára is, és az első pár hónapban az anya bőven meg tudja tanítani az apának, hogy hogyan kell bánni a gyerekkel (etetés, altatás, stb.), így nem lesznek gondok, mikor már egyedül van vele otthon.
Olyan embernek meg felesleges szülni, aki szégyennek érzi a saját gyerekével otthon lenni pár hónapot, mert "az az asszony dolga", ő majd néha ránéz este egy fél órát, azt annyi. Az ilyen nem való apának.
"Nem tudom hogy a szemembe is megmondanád-e ezt, attól hogy nem vagyok 0-24-be egy 3-7 hónapos gyerekkel szerinted emlékezni fog rá 15 éves korában mondjuk? "
Tudományosan bizonyított, hogy a gyerek pszichológiai fejlődéséhez fontos, hogy kiskorában mindkét szülője megfelelő mennyiségű időt töltsön vele, ugyanis így alakul ki szorosabb bizalom és kötődés a baba és a szülei között. Akit gyerekként nem gondoz az apja, nem tartja a karjában, stb. annak később gyakran lesz távolságtartó, nem túl jó kapcsolata vele. SZó szerint nem "emlékszik" a gyerek, de az érzelmi fejlődésének fontos része.
Nekem közeli barátomékkal történt, hogy a baba 5 hónapos korában Apuka munkahelye megszűnt, Anyukát várták vissza, így értelemszerűen ő ment el dolgozni, apuka meg otthon volt gyerkőccel 1 éves koráig. Barátnőm azt mondta, hogy midnenki közül neki volt a legnehezebb, de nagyon örül, hogy a gyereknek ennyire szuper , közeli kapcsolata alakult ki apujákával, és ugyanez vissza.
És igen, be lehet sokallni. Én is sokalok be néha, hogy 2 hete nem beszélgettem felnőtt emberekkel, csak gügyögök egész nap. Ettől még ez nem azt jelenti, hogy nem szeretném a gyerekem és ne tennék meg midnent érte. De a férjem nekem is maximálisan besegít, és volt már egy 4 napos konferenciám, amiben besegített, vigyázott az akkor 4 hónapos babára és előtte hetekig ő foglalkozott vele, hogy fel tudjak készülni. Ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe, ő is biztosan szívesen vállalná, és nem lenne neki új a feladat! És biztos ő is néha besokallna. De ezért vagyunk ketten, hogy iylenkor segítsük egymást.
A férjemnek már van gyereke, nekem még nincs (gyártás alatt). Régebben dolgozott gyerekmegőrzőben is, a kölykök tapadnak rá, valami olyan kisugárzása van, ami vonzza a gyerekeket.
A kisgyerekes barátok egyre inkább rákapnak, hogy felkérik bébiszitternek. Egyetlen hátránya, hogy alig bírják hazaráncigálni a gyerekeket,ők még maradnának.
Rám senki se akar gyereket bízni a férjem győzi hárítani a megkereséseket :)
Megbeszéltük, hogy én aránylag korán visszamennék dolgozni, kb fele-fele arányban leszünk otthon majd a gyerekkel. Magam miatt jobban aggódom, mint miatta, szerintem ő fog megtanítani a pelenkázástól kezdve a fürdetésen át az altatásig mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!