Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férfiak! Mit szólnátok, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Mit szólnátok, ha a feleségetek ezzel az ötlettel állna elő? (lent)

Figyelt kérdés
Az ötlet: A születendő gyermekkel egy bizonyos ideig az apa maradjon otthon gyesen, hogy így ő is jobban részese legyen a babázásnak, és az anya se fásuljon be.
2013. jún. 10. 16:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk működött, bár csak 4 hónapig. A férjem nagyon lelkes volt, ez a lelkesedés pont ennyi ideig tartott ki :-) talán ha több időről lett volna szó, nem lett volna ilyen egyszerű.

Nekem nehéz volt. A munkahelyemen úgy feladat, nagyobb felelősség (emiatt mentem vissza), a "hirtelen" elválás a lányomtól, az aggódás hogy nem-e fog ez ártani a házasságunknak stb. Így utólag nem bántam meg, a férjem nagyon jó apa, élvezte hogy otthon van. az én önbizalmamnak is jót tett, hogy helyt álltam a munkahelyemen.

A lányunk 1,5 éves volt, amikor én visszamentem dolgozni. A férjemet utána visszavették a munakahelyére.

2013. jún. 10. 17:23
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

8: "Egy Apának elég az a kis részesedés is, ha néha megfürdeti a gyereket vagy nagyobb korában hétvégente elmennek kocsikázni/motorozni, szórakozni"

Oké, de akkor ugye nem te szoktál itt fröcsögni, hogy milyen szemét a magyar bíróság, mert váláskor az anyának ítélik a gyereket?

Kérdezőnek: én támogatnám az ötletet, a környezetemben volt egy pár, ahol anyagi okok miatt apuka maradt otthon a gyerkőccel 1 éves kora után. Azon kevesek közé tartozik a család, akik még nem váltak el.

2013. jún. 10. 17:25
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Vicces, hogy otthon mekkora hiszti meg önértékelési kérdést vált ez ki a "férfiakból". Itt Németországban a világ legtermészetesebb dolga, hogy először az anya van otthon a gyermekkel, majd nem is egész 1 év után az apa megy vele gyedre pár hónapra.

Teljesen jól működik. Különösen jó, hogy egyre több országba szorgalmazzák ezt a megoldást. Egy gyereknek szüksége van az apjára is, és az első pár hónapban az anya bőven meg tudja tanítani az apának, hogy hogyan kell bánni a gyerekkel (etetés, altatás, stb.), így nem lesznek gondok, mikor már egyedül van vele otthon.

Olyan embernek meg felesleges szülni, aki szégyennek érzi a saját gyerekével otthon lenni pár hónapot, mert "az az asszony dolga", ő majd néha ránéz este egy fél órát, azt annyi. Az ilyen nem való apának.

2013. jún. 10. 18:01
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom hogy a szemembe is megmondanád-e ezt, attól hogy nem vagyok 0-24-be egy 3-7 hónapos gyerekkel szerinted emlékezni fog rá 15 éves korában mondjuk? "

Tudományosan bizonyított, hogy a gyerek pszichológiai fejlődéséhez fontos, hogy kiskorában mindkét szülője megfelelő mennyiségű időt töltsön vele, ugyanis így alakul ki szorosabb bizalom és kötődés a baba és a szülei között. Akit gyerekként nem gondoz az apja, nem tartja a karjában, stb. annak később gyakran lesz távolságtartó, nem túl jó kapcsolata vele. SZó szerint nem "emlékszik" a gyerek, de az érzelmi fejlődésének fontos része.

2013. jún. 10. 18:04
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok de támogatom az ötletet. A párom is szívesen menne el gyedre, de félő hogy a munkahelye nem tolerálná sajnos.
2013. jún. 10. 19:09
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
támogatnám az ötletet
2013. jún. 10. 19:10
 27/31 wiWell ***** válasza:
100%
Az én párom felajánlotta, hogy a gyerek 1 éves korától otthon marad vele, mert doktorálni szeretne és azt így meg tudnánk oldani. Róla nem is tudnám elképzelni, hogy nem foglalkozna a babával, meg pár órát nézne csak rá. Olyantól nem is kéne gyerek, aki szerint az eskuvo, háztatás és a gyerek mind az én dolgom.
2013. jún. 10. 19:40
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem közeli barátomékkal történt, hogy a baba 5 hónapos korában Apuka munkahelye megszűnt, Anyukát várták vissza, így értelemszerűen ő ment el dolgozni, apuka meg otthon volt gyerkőccel 1 éves koráig. Barátnőm azt mondta, hogy midnenki közül neki volt a legnehezebb, de nagyon örül, hogy a gyereknek ennyire szuper , közeli kapcsolata alakult ki apujákával, és ugyanez vissza.

És igen, be lehet sokallni. Én is sokalok be néha, hogy 2 hete nem beszélgettem felnőtt emberekkel, csak gügyögök egész nap. Ettől még ez nem azt jelenti, hogy nem szeretném a gyerekem és ne tennék meg midnent érte. De a férjem nekem is maximálisan besegít, és volt már egy 4 napos konferenciám, amiben besegített, vigyázott az akkor 4 hónapos babára és előtte hetekig ő foglalkozott vele, hogy fel tudjak készülni. Ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe, ő is biztosan szívesen vállalná, és nem lenne neki új a feladat! És biztos ő is néha besokallna. De ezért vagyunk ketten, hogy iylenkor segítsük egymást.

2013. jún. 10. 19:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek már van gyereke, nekem még nincs (gyártás alatt). Régebben dolgozott gyerekmegőrzőben is, a kölykök tapadnak rá, valami olyan kisugárzása van, ami vonzza a gyerekeket.

A kisgyerekes barátok egyre inkább rákapnak, hogy felkérik bébiszitternek. Egyetlen hátránya, hogy alig bírják hazaráncigálni a gyerekeket,ők még maradnának.

Rám senki se akar gyereket bízni a férjem győzi hárítani a megkereséseket :)

Megbeszéltük, hogy én aránylag korán visszamennék dolgozni, kb fele-fele arányban leszünk otthon majd a gyerekkel. Magam miatt jobban aggódom, mint miatta, szerintem ő fog megtanítani a pelenkázástól kezdve a fürdetésen át az altatásig mindenre.

2013. jún. 10. 20:42
 30/31 anonim ***** válasza:
a párom jól keres, az én fizum meg épphogy elfogadható. ha kapna annyi gyedet, h abból fél évig el tudunk lavírozni, akkor arra a kis időre rábíznám a babát és visszamennék dolgozni előbb. mondjuk 1.5 évig én lennék otthon, fél évig ő, utána bölcsi. elég gondoskodó típus, és legalább annyira szeretne gyereket mint én, szóval az alapok megvannak, már csak a kivitelezésbe kell belejönnie :)
2013. jún. 10. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!