Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti hogy viselitek, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy viselitek, hogy babával, kisgyerek (ek) kel vagytok otthon, miközben a férjeteknek van saját élete, munkája? Honnan merítetek erőt? Hogy nem testáljátok a párotokra a nap során felgyűlt indulatot, elégedetlenséget, a saját idő hiányát?

Figyelt kérdés
(Vagy nem éreztek ilyeneket? )

#kisgyerek #házasság #saját idő
2013. jún. 10. 14:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Én nagyon imádtam a gyerekemet csecsemőkorában,de én sem vagyok ősanya,ezért tudtam,hogy nagyobb korkülönbséggel akarok másodikat,mert nem akarom kivonni magam a világból.

Ebből kifolyólag mivel előre jól tervezek könnyen viseltem,de ajánlom a bölcsit,mert a gyerek szocializációjához 2 éves korától kell vinni őket,nem 3-tól,mint dr Spock egy férfi??? pszichológus megírta.

Anyám,aki dr.Spock idején vállalt engem hadjáratot folytatott ellenem micsoda anya vagyok,hogy beteszem a gyerekem bölcsődébe.

Mondom én,kit érdekel egy ilyen férfi!!! (szerintem férfi ne oktasson minket a gyereknevelésről) pszichológus könyve,mikor másfél éves korától,ha délelőtt 11-ig nem vittem le a játszótérre a többiekhez,egész nap ordít a gyerekem.

Na persze az első nap még trauma a gyereknek,de a 2.héttől kezdve másfél hónap alatt,annyira szociálbilis segítőkész és "okos" érdeklődő lett a gyerek a neki megfelelő bölcsődei foglalkozások mellett,hogy 1 évig hallgattam anyámtól,hogy milyen jó,hogy nem hallgattam rá és micsoda ostobák voltak az ő idejében az "újítók"...

2013. jún. 10. 15:46
 12/25 anonim ***** válasza:
Ja és hozzáteszem a gyerek is annyira imádta a bölcsődéjét,hogy egy kissé nehéz volt az óvodába szoktatás,mert állandóan a bölcsibe akart visszamenni.
2013. jún. 10. 15:50
 13/25 anonim ***** válasza:
Én a lányomból merítek erőt. És nincs indulatom emiatt. Jól elvagyunk itthon. szinte mindennap van vmi program viszem a lányomat is magammal. Attól még h ő van nem állt meg az élet :)
2013. jún. 10. 16:42
 14/25 anonim ***** válasza:
Párom hazaér 4-5 körül, én egyből megyek edzeni, hétvégén egyszer én, egyszer ő megy kikapcsolódni.
2013. jún. 10. 16:45
 15/25 anonim ***** válasza:

A férjemre nem vagyok irigy, emlékszem arra hogy milyen volt dolgozni, határidőket betartani, főnökkel beszélni, munkatársakkal egyességre jutni stb. Tudom, hogy nem szórakozni jár el.

Szórakozás pedig ugyanannyi jut kb mindkettőnknek. Eljárok én is a barátnőimmel, ő is a hevarjaival, kis szervezéssel együtt is eljutunk ahová akaronk hetente, legritkábban két hetente.

Én bevallom, élvezem hogy itthon vagyok. Mindig rend van, szeretek sütni-főzni, minden hétvége szabad. Amíg dolgoztam, a fél hétvége elment olyan házimunkára, amit most megcsinálok hét közben. Gyanítom, ez akkor is így lesz ha visszamegyek dolgozni.

Ennek ellenére mi is nagyobb korkülönbséggel vállaljuk a következő gyereket, mert ugye jóból is megárt a sok :-)

Decemberben lesz 2 éves a lányunk, szeptembertől bölcsi, nekem októbertől munka.

Nálatok mennyi idős a gyerek? Mennyit tudsz eljárni a barátnőiddel, férjeddel?

2013. jún. 10. 16:49
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Jó látni, h értitek a problémámat, és más is jár hasonló cipőben, meg még inkább azt, h találtok megoldást, és tudjátok örömmel csinálni. Meg h tényleg, ha visszaemlékszem, dolgozni igazából rosszabb volt...

A baba 1 éves most, és a huzavona amiatt van, h a férjem munkaideje kötetlen, így én időnként azt képzelem, h neki marhajó, de közben annyira nem, mert mikor hazajön, ő is babázik meg segít itthon. Valójában kevesebb a saját ideje, és ezt genyóságnak érzem a magam részéről, és az is. Csak valahogy a belső tartalékai jobbak, és erre vonatkozott főként a kérdésem is. Neki valahogy ezzel a kevéssel is "megy" az élet, nekem meg kevésbé, sokszor érzem, h kimerültem, vége, és nincs honnan merítenem, akkor se, ha a férjem ilyen kedves és rendes, és alapvetően nincsenek nehézségeink. Hát ez van. Meg leginkább ambivalencia, de ezt biztos ismeritek, h bár lehetne egyszerre a kicsivel lenni meg nélküle, mert ha vele vagyok, időnként sok, ha meg nélküle, hiányzik. Elmenni nehéz tőle, de néha meg menekülnék...

2013. jún. 10. 21:51
 17/25 A kérdező kommentje:
Egyébként vannak barátnőim, saját programom, több a kedvemrevaló program, mint a férjemnek (heti 1-2 alkalom kézimunka, barátnőkkel is hetente egyszer összejön a tali). Éppen ezért kicsit érthetetlennek tűnik, h mi a bajom... Talán a sarokba szorítottság, h ha rossz a munkád, próbálhatsz váltani, ha rossz helyen laksz, elköltözhetsz, de ha anya vagy, nem szállhatsz ki az életedből, csinálnod kell ha tetszik, ha nem, ha nyűgös, ha nem, ha kipakolja a kukát, ha nem, ha tép az ideg, ha nem.
2013. jún. 10. 22:03
 18/25 Snapette ***** válasza:
Az az érzésem, és elnézést, ha tévedek, hogy kell neked egy kis idő gyerek nélkül. Nem hetekről beszélek, hanem pár óráról hetente. Alakítsd valahogy úgy, hogy legyen akár hétvégén, akár hétközben, ha megoldható két-három órád, mikor azt csinálsz, amit akarsz, de nem vagy egy fedél alatt a gyerekkel, és nem kell minden pillanatban arra gondolnod, hogy most honnan esik le, hova mászott be, meg kellene nézni, mit csinál, stb. Hidd el, pár óra csodákat tud tenni ez ügyben.
2013. jún. 10. 23:44
 19/25 anonim ***** válasza:
az lehet hogy segitene, ha találkoznál más, hasonló anyákkal, új emberekkel. néha rábizhatnád a gyereket a férjedre, és addig elmennél fodrászhoz, massziroztatni, edzeni, vagy bármi, amit szivesen csinálnál. vagy mondanád a férjednek, hogy vigye el valami pérogramra a gyereket, te meg addig otthon olvasnál nyugodtan, azt csinálnál, amit csak akarsz.
2013. jún. 11. 08:59
 20/25 anonim ***** válasza:
hasonló anyukákkal nem hiszem hogy jó ötlet talizni,akkor megint csak a gyerek a téma..járj olyan helyre ahol más életkörülményű emberek is vannak
2013. jún. 11. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!