Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem érti meg a családom, hogy nem lesz gyerek? Szidnak, mint a bokrot.
Soha nem akartam gyereket, bevallom, elég hisztis, makrancos természetű ember vagyok. Nagyon fiatalon házasodtam - 19 évesen -, a családom akarata ellenére, de jól sikerült. Nem terveztünk babát, de becsúszott, szóval 20 évesen szültem. Imádom a lányom, a férjem is, szeretetben neveljük és mindent megadunk neki, de egyáltalán nem vágyom másik gyerekre, sokszor egyel is sok, babázni pedig utáltam, jó, hogy már "nagylányom" van. Az anyaság kemény meló, engem pedig nem erre találtak ki - annak dacára, hogy már van egy lányom. A melleimet is megcsináltattam, mert szétment a szoptatástól, nem vágyom sírásra, togyogó babára, szülni borzalmas volt, én tényleg nem örülnék neki, ha kiderülne, hogy terhes vagyok, a jó anyagi és családi háttér ellenére elvetném. Még jó, hogy nem vagyok várandós.
Viszont a családom szó szerint zaklat, hogy legyen még egy vagy több gyerek, hiába mondtam el, hogy nem, nem lesz, szüleim, férjem szülei, minden elképzelhető rokon egyenesen szemrehányást tesz, amiért nincs még egy gyerek. Kibeszélnek, szidnak, hogy önzőek vagyunk, és tudom, hogy nem kéne törődnöm vele, de állandóan ez megy, ráadásul a saját családom. Borzasztóan idegesít, na. Próbáltam beszélni velük, hohy hagyják abba a mocskolódást, de mintha a falnak beszélnék. Szerintetek mit tegyek, ha évek óta ezt hallhatom?
26N
Ez a ti magánügyetek!
Bár nekem elég fura úgy egyébként, ha valaki nem akar gyereket, de tényleg mindenki maga érzi!
nálunk is van piszkálódás, bár szerencsére csak 1 rokonunk kérdezi évente 2-3 alkalommal amikor nagyobb családi buli van, hogy mikor lesz gyerek.
neki azt mondjuk hogy későbbre tervezzük. meg aki még megkérdezte annak is.
ahhoz ő nem olyan közeli rokon, hogy megosszam vele, hogy sose lesz gyerek, (bár nekünk azért mert nekem nem lehet). semmi köze a betegségemhez.
egyszer csak megunja. ha nem, akkor meg előbb utóbb már az lesz a kifogás , hogy túl öreg vagyok:)36 után már úgy gondolom nem próbálkoznánk.
anyósom tudja hogy nem okés ez a dolog, és nem piszkál vele. pedig tudom hogy oda lenne meg vissza az unokától, mert még csak 1 van neki, a lányától, mégis uralkodik azon mit mond.
ha nagyon unod a piszkálást, akkor mond azt,(annak aki cseszeget) hogy szüljön ő, ha gyereket akar, és hagyjon titeket békén.
ha mást nem, mond hogy nem lehet több!
27/N
Kedves Kérdező !
Nem írtál arról, hogy a férjed és a kislányod mit szeretne, pedig az is nagyon fontos.
Gondolkoztál - e azon, hogy bármilyen bőségben nevelitek fel a kislányodat, a testvért/testvéreket senki és semmi nem pótolja ? Sajnos ti sem fogtok mindig élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!