Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem érti meg a családom, hogy nem lesz gyerek? Szidnak, mint a bokrot.
Soha nem akartam gyereket, bevallom, elég hisztis, makrancos természetű ember vagyok. Nagyon fiatalon házasodtam - 19 évesen -, a családom akarata ellenére, de jól sikerült. Nem terveztünk babát, de becsúszott, szóval 20 évesen szültem. Imádom a lányom, a férjem is, szeretetben neveljük és mindent megadunk neki, de egyáltalán nem vágyom másik gyerekre, sokszor egyel is sok, babázni pedig utáltam, jó, hogy már "nagylányom" van. Az anyaság kemény meló, engem pedig nem erre találtak ki - annak dacára, hogy már van egy lányom. A melleimet is megcsináltattam, mert szétment a szoptatástól, nem vágyom sírásra, togyogó babára, szülni borzalmas volt, én tényleg nem örülnék neki, ha kiderülne, hogy terhes vagyok, a jó anyagi és családi háttér ellenére elvetném. Még jó, hogy nem vagyok várandós.
Viszont a családom szó szerint zaklat, hogy legyen még egy vagy több gyerek, hiába mondtam el, hogy nem, nem lesz, szüleim, férjem szülei, minden elképzelhető rokon egyenesen szemrehányást tesz, amiért nincs még egy gyerek. Kibeszélnek, szidnak, hogy önzőek vagyunk, és tudom, hogy nem kéne törődnöm vele, de állandóan ez megy, ráadásul a saját családom. Borzasztóan idegesít, na. Próbáltam beszélni velük, hohy hagyják abba a mocskolódást, de mintha a falnak beszélnék. Szerintetek mit tegyek, ha évek óta ezt hallhatom?
26N
"Viszont a családom szó szerint zaklat, hogy legyen még egy vagy több gyerek, hiába mondtam el, hogy nem, nem lesz, szüleim, férjem szülei, minden elképzelhető rokon egyenesen szemrehányást tesz, amiért nincs még egy gyerek. Kibeszélnek, szidnak, hogy önzőek vagyunk, és tudom, hogy nem kéne törődnöm vele, de állandóan ez megy, ráadásul a saját családom."
Hát bocsi, de ők az önzők. Mi az, hogy veled akarnak megtetetni valamit a saját kedvükért? Biztos másban is így bánnak veled és másokkkal is. biztos rá tudsz mutatni erre a viselkedésükben, nem csak a baba körül forog ez a magatartás, mérget veszek rá.
Azt figyelmen kívül hagyom, hogy állandóan csesztetnek, milyen szar anya vagyok, mert tudom, hogy ez nem igaz. Nem vagyok szupermami, de szaranya sem.
Viszont ezt már nem tudom hova tenni, mert folyamatosan pampognak, évek óta, sokszor kifejezetten sunyi módon.
Az a baj, hogy a lányomat szeretik, a lányom is őket, szóval a "bréking" nem megoldható. Pedig szívem szerint azt tenném.
Mondd meg nekik, hogy szüljenek maguknak egy gyereket, ha annyira akarnak. Most ők tulajdonképp kinek akarnak jót? Neked?Férjednek? Nem hiszem, hisz olyan dolgot akarnak, amit ti nem.
Ezenkívül kérdezd meg tőlük, hogy olyan unalmas az életük, hogy másokéval foglalkoznak?
Ugyanolyan bunkó legyél velük, mint ők veled. Van aki csak az erőszakból ért. Mutasd ki a haragod agresszív beszéddel. Ha kell küld el őket melegebb éghajlatra, úgyse fognak végleg megharagudni. Talán eljutnak odáig, hogy elnézést kérnek tőled.
Amúgy szüleidnek, anyósodéknak van másik gyereke? Mert akkor elirányíthatnád őket hozzájuk, hogy őket kínozzák, téged hanyagoljanak, mert eleged van.
13: Szóval általános magatartásuk a gáncsoskodás, kritizálás, megalázás, verbális erőszak, stb. Vedd észre, hogy bármi lehet az ürügy, a bántás a lényeg. A rosszanyaság-témánál már észrevetted. Mi gátol meg abban, hogy a többi dolgoban is észrevedd?
Vedd meg a Szavakkal verve c. könyvet és találj ki mondatokat, amikkel visszaválaszolsz és visszautasítod a verbális agressziójukat! Nincs joguk bántani SENKIT!
"Kibeszélnek, szidnak, hogy önzőek vagyunk"
Ez nálunk is sokáig ment. Ahogy közeledtem a 30 felé, egyte sűrűbben, egyre tolakodóbban firtatták, hogy mikor lesz már gyerekünk. Mondtam soha, egyikünk sem vágyik rá, akkor meg mire fel? Na, akkor rendszerint elkezdtek előbb érvelni (de olyan jó a kapcsolatotok, olyan jók az anyagi körülményeitek, mindent meg tudnátok adni egy gyereknek, majd a sajátodat megszereted stb) később sértegetni, főleg önzőzni. Erre higgadtan szoktam közölni, hogy az lenne a valódi önzés, ha a saját és a férjem akarata ellenére szülnék egy gyereket, mert "majd úgyis megszeretjük", de ha mégsem..? Arra pedig sajnos számtalan példa van naponta /a bűnügyi hírekben/ hogy mi történik azokkal a kicsikkel, akiket ilyen "lesz, ami lesz" alapon szült meg az anyjuk. Az a minimum, hogy szeretetlenül nőnek fel, tinikorukban elkallódnak, drogozni kezdenek, nemritkán rendszeresen ütik-verik őket... kinek lenne jó ez? EZ lenne az önzetlenség a szemükben?! Erre rendszerint nem tudnak mit válaszolni, de legközelebb már nem firtatják a témát. Próbáld ki, bonyolódj velük eszmecserébe a morális elvekről, olyankor rendszerint hamar belebuknak az érvelésbe, mert az nem egy logikus érv, hogy "majd úgyis megszereted".
Mindig vaan valami tema a csaladban.
Mi erre azt szoktuk valaszolni gyakorlunk szorgalmassan aztan ha Isten megald akkor jon gyerek.
ahoz pedig semmi kozuk hogy mindnet megteszunk a gyerekaldas ellen az maganugy.
azt is mondtuk nem hiszunk az orvosokban mert a gyerek ajandek ha kapunk jon ha nem akkor annak oka van.
Igy mindneki leallt a piszkalassal igaz kicsit sajnaltak mert nem jott ossze sok sok evig.
De a sajnalat jobb mint a piszkalas.
Nem volt buntudatunk mert nem hazudtunk csak nem meseltuk el teljessen az igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!