Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem fel a leendő férjem nevét?
Sárosiné Kovács Anikó
Sárosi Zoltánné
Azzal a kommentelővel értek egyet, aki azt írta, hogy a kötőjeles verziót használd, tehát: Sárosi-Kovács Anikó.
Ha egyszer lesz valaki olyan bolond, hogy feleségül kérjen engem, akkor egészen biztos, hogy mellőzni fogom a "né"-t, nekem soha nem tetszett. Főleg úgy, hogy Sárosi Zoltánné, nekem olyan érzésem van tőle, mintha megfosztana a saját nevemtől és onnantól már csak a férjem nevén létezhetek. A kötőjeles megoldás viszont arany középút, megmarad a te neved is és felvetted a férjedét is.
Ez persze csak az én véleményem.
Aki kicsit is onnalo sajat nevet megtarja.
Nem vetten fel felesleges dolog en en vagyon mi tudjuk egymashoz tartozunk a hivatalos szervek meg nem erdekelnek
Én a 2. verzióban fogom felvenni, mivel "szeretném teljesen feladni az egyéniségemet, és közhírré tenni, hogy végre-valahára elvett valami barom, amire veszettül büszke is vagyok." Ezenkívül begyöpösödött régimódi is vagyok, aki tisztában van azzal, hogy ő csak egy oldalborda, és a házasság csupán annyit jelent, hogy otthon végzem a házimunkát.
:D
Komolyan, vicc, hogy egyesek egy nyomorult asszonynévből milyen messzemenő következtetéseket vonnak le, természetesen általánosítva mindenkire, aki úgy vette fel, ahogy neki nem tetszik.
Szóval szerintem Kérdező, úgy vedd fel, ahogy neked tetszik, ne foglalkozz másokkal, ez a te neved, a te döntésed.
Azért szerintem nyugodtan lehet következtetéseket levonni, hiszen a stílus maga az ember.
Ugyanígy öltözködés alapján is megtudunk egyet s mást az embertársainkról.
De arra is lehet jutni, hogy az a nő, aki a 2. verzióban veszi fel a nevét, és mindenhol így használja, nem csak hivatalos helyeken, az mer különbözni másoktól, és nem érdekli ki mit gondol, tehát bátor és egyedi.
Mert az idősebb korosztályban, ahol még általános volt a 2. variáció, ott sem igen mutatkozik így be ma már senki, hiszen így nem adja a másik tudtára a keresztnevét. Hivatalos helyen igen, de a hétköznapokban, magánéletben úgysem így mondják.
Én max azt választanám hogy Sárosi Anikó
egyiksem tetszik.
Utolsó! Ne haragudj, de én nem értem a problémádat...
A tanárnak szerintem be kellett volna mutatkoznia az első órán...akkor egyből kiderült volna. Ezért nem kell elítélni a nevet, mert a tanárod illetlen volt. Én ha bemutatkozom "Kovács Jánosné Viki vagyok" formulát használom. Semmiféle problémát nem okoz, semmilyen kérdést nem vet fel.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!