Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet szerelem nélkül megházasodni?
Úgy értem, hogy nincs meg a nagy rózsaszín szerelem, de a józan ész azt diktálja,hogy ehhez a férfihez kell feleségül menni/nőt kell elvenni mert vele érdemes családot alapítani, akár anyagi szempontból is stb. Anélkül hogy bármit is megmozgatna benne az illető.Vagy ha úgy érzi vki hogy kifut az időből, nem jön a nagy szerelem és ezért házasodik.
A nagymamám például elmesélte,hogy ő sem volt szerelmes nagyapámba,sőt azt hiszem mást is szeretett, de ő (papa) volt a rendes férjnek való ember ezért ment hozzá. Utána szerette meg igazán.
Van olyan itt aki így házasodott meg?Megérte? Én nem tudnék minden érzelem nélkül hozzámenni valakihez.
Ne is házasodj szerelemből. A szerelemből való házasság azt jelenti, hogy a fellángolás utáni három éven belül összekötöd az életed valakivel, mikor még dolgoznak benned a hormonok. Akkor kell szerintem házasodni, ha már alábbhagy a lelkesedés, a "most azonnal kössük össze az életünket"- érzés, akkor kell, mikor már meglennél egy papír nélkül is, csak valamiért mégis vágysz a házasság intézményére, vagy esküvőre vagy bármi.
Az, hogy nem szerelemből házasodsz, nem jelenti azt, hogy nem mozgat meg benned valamit, nem vonzódsz hozzá, hanem azt, hogy a rózsaszín köd után is vele akarsz lenni, mikor már elmúlik a rajongás.
25-ösnek igaza van.
Statisztikailag is bizonyított, hogy a szerelem nélküli házasságok és érdekházasságok tovább tartanak, mint a rózsaszínfelhős házasságok. A szerelem elmúlik, aztán a jönnek itt a kérdések, hogy Elváljak, ha már nem vagyok szerelmes? Koppan a feleség, és ez a nőnek mélyebb sebet üt, mint a férfinak, bepánikol, hogy most mi lesz, nem szereti a férfit aki elvette őt és most akkor vége mindennek. A nő mindezt kivetíti a férjre, felnagyítja aztán jönnek a problémák stb stb. A férj menekülni kezd és megvan a válás. Ez csak egy általános példa.
Vonzalom szükséges! Meg a kölcsönös tisztelet egymás iránt. A szerelem nem fontos. ha nem vagy szerelmes, csak vonzódsz sokkal reálisabban látod a másikat!
Így a hibákat is!
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!