Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan lehet szerelem nélkül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet szerelem nélkül megházasodni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy nincs meg a nagy rózsaszín szerelem, de a józan ész azt diktálja,hogy ehhez a férfihez kell feleségül menni/nőt kell elvenni mert vele érdemes családot alapítani, akár anyagi szempontból is stb. Anélkül hogy bármit is megmozgatna benne az illető.Vagy ha úgy érzi vki hogy kifut az időből, nem jön a nagy szerelem és ezért házasodik.

A nagymamám például elmesélte,hogy ő sem volt szerelmes nagyapámba,sőt azt hiszem mást is szeretett, de ő (papa) volt a rendes férjnek való ember ezért ment hozzá. Utána szerette meg igazán.

Van olyan itt aki így házasodott meg?Megérte? Én nem tudnék minden érzelem nélkül hozzámenni valakihez.

2013. ápr. 12. 17:39
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Jó, a kényszerházasság az teljesen más. Annyival már én is megelégednék ha lenne valaki akivel jól el tudok beszélgetni, nem unalmas, tudom hogy nem egy utolsó szemétláda és mindketten ugyanazt vagy legalábbis hasonlót várjuk az élettől.
2013. ápr. 12. 17:58
 12/36 anonim ***** válasza:
81%
A legjobb barátnőm 36 éves lesz idén decemberben, és azért nincs még családja, mert még nem találta meg azt a férfit akibe szerelmes lett volna. És ha sosem fogja? Közben pedig lett volna 2 is akik imádták, és akikhez hozzámehetett volna és lehettek volna gyermekeik. Most már bánja, de nem tud mit csinálni.
2013. ápr. 12. 18:01
 13/36 anonim ***** válasza:
46%

szerelem nélkül lehet (bosszúból)házasodni nem anyagi szempont alapján is.

Nem éri meg.

2013. ápr. 12. 18:01
 14/36 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon kisarkítva írod a dolgokat, az a baj.

Az, hogy nincs "rózsaszín szerelem", nem azt jelenti, hogy nincs vonzalom, szeretet, elfogadás.

Sőt, jobb is, ha nincs rózsaszín köd, mert abban az időszakban (ami gyorsan el is múlik), a másik hibáit kevésbé veszi észre az ember, és ezek majd akkor jelentenek gondot, ha elmúlt a rózsaszín köd. Ha akkor meg házasok, és akkor szembesülnek azzal, hogy ami előszőr cuki volt a másikban, most meg rohadtul zavar, az szerinted hova vezet?

És igen, máérlegelni kell "racionálisan" is. Jó társ lesz-e? Tud-e feleősségteljesen gondolkozni? Hogy áll az anyagi dolgokkal? Lehet-e vele alapítani családot? Ezekkel a kérdésekkel az ember a rózsaszín köd időszakában nem is törődik, ha mégis, a nagy elvakultságtól nem lát tisztán.

Nézd meg, hogy itt hány olyan kérdés van, hogy a nő panaszkodik, hogy a férje ilyen-meg olyan, és nem most lett ilyen, hanem ilyen is volt, csak hát akkor nem zavarta a nőt...

Szerinted a házasságok hány %-át kötuik lánmgoló szerelemmel? Elárulom, nagyon keveset. A kezdeti lángolás alább hagy. Marad a szeretet, szerelem, vonzalom, a közös célok, és a megelégedettség, hogy igen, megvan, akire vártál, akivel közös jövőd lesz, és összekötöd az életedet.

2013. ápr. 12. 18:03
 15/36 anonim ***** válasza:
57%
Én szerencsés vagyok, mert nagyon szerelmes vagyok, voltam. Az előző kapcsolatomban nem voltam, hát a kettő között nagyon nagy a különbség. Sajnálom azt, aki anyagiak stb. miatt megalkuszik és nem éli át.
2013. ápr. 12. 18:05
 16/36 anonim ***** válasza:
81%
Ugy is gondolkodhatsz, hogy az a nagy rozsaszin köd ugy is elszáll néhány év alatt, akkor meg nem jobb ha olyan társat keresel akivel nincs a nagy szerelem, de van megértés, megbecsülés, szeretet, biztonság?
2013. ápr. 12. 18:05
 17/36 anonim ***** válasza:
87%
hmmm. nekem a nagy langolo szerelmek sosem sultek el jol, ugyhogy amikor elmultam 30 kezdtem racionalisabban gondolkodni, ki valo apa alanynak es ferj alanynak...
2013. ápr. 12. 18:06
 18/36 anonim ***** válasza:
89%

A szerelem a szexualitáshoz és az erotikához erősen kapcsolódó érzelem. Szerelmesek csak akkor leszünk valakibe, ha tudatosan vagy tudat alatt kívánjuk a vele való nemi érintkezést.

A másrészt, a szerelem érzése kivétel nélkül minden esetben átmeneti érzés. Mindegy, hogy az ember kibe szerelmes, ha a kapcsolat elég hosszú ideig tart, előbb-utóbb csökken az érzés. Ez nem jelenti azt, hogy megszűnik a szeretet érzése, de azt igen, hogy a szerelem eksztázisa mindig elmúlik, a mézeshetek mindig véget érnek.

2013. ápr. 12. 18:07
 19/36 anonim ***** válasza:
86%
Az nem lehet jó apa, férj akibe szerelmesek vagyunk, voltunk? Mindig ez a szöveg, hogy elmúlik a szerelem és pofára esünk, miért is? Én 10 éve vagyok a párommal, totál felhők felett jártam, amikor csillapodott, akkor is szerettem és jó társ maradt, jó apa lett és még mindig visszajön az érzés sűrűn.
2013. ápr. 12. 18:10
 20/36 anonim ***** válasza:
68%

Furcsanak tunhet, de a "szerelembol valo hazassag" csak a modern nyugati tarsadalom termeke; a XX szazad kozepeig teljesen ismeretlen fogalom volt (a vilag legtobb reszen meg most is az).

Az emberek erdekbol, a korulmenyeket realisan merlegelve hazasodtak; elkepzelhetetlen volt, hogy egy ilyen kotelek olyan torekeny es mulando dologra epuljon, mint a szerelem. A romantikus vonzalmat sokszor me'g a mar osszehazasodott emberek kozott is eliteltek, mert feltek attol, hogy ez befolyasolja a rokoni, egyhazi kotelezettsegeket.

Ha tudsz angolul, itt bovebben olvashatsz rola:

[link]

2013. ápr. 12. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!