Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Működhet-e jól egy házasság,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet-e jól egy házasság, a pénztől?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják hogy nem, meg hogy a pénz nem boldogít. De ha jobban belegondolunk, egy jól kereső férj mennyivel többet tud adni a feleségnek, még akkor is ha a nő nem pénzéhes. Pl. egy nő sokkal boldogabb lesz attól, ha mondjuk Gucci öltözetbe jár, mintha a turkálóból öltözik. Sokkal több élménye lesz egy luxushajó úton, mintha egy szerényebb anyagi helyzetű férj mellett, a panelban ül a 4 fal között, aki mellett ezt nem engedhetné meg magának. Ezt egy nő boldogságként fogja fel és attól viszont boldogtalannak érzi a házasságát, ha soha nem engedhet meg magának semmit és folyamatosan a számlákon aggódik. Miért van az, hogy a nincstelenség miatt a nők, mindig a férjet okolják. Jó persze az is igaz, hogy a férfinak kell eltartani a családot.

Tehát kérdésem, boldogabb lehet attól egy házasság, ha az ember anyagilag több mindent megengedhet magának, mintha szegénységben élnének? Mik a tapasztalatok ill. meglátások?

Egyébként jómagam nem vagyok nős.

2012. szept. 16. 14:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Magától a pénztől, nem fog működni. De nem is zárja ki. Lehet hogy hihetetlen sokaknak, de létezik jó házasság pénzes körökben is. Bence írta jól, kezelni tudni kell.
2012. szept. 18. 21:23
 22/30 anonim ***** válasza:
51%

(27 évesen lassan kiöregszik a prostitúcióból

hamar kéne fogni egy naív vastag palit ...)

2012. szept. 19. 00:34
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Vissza gondolva, abban az időben voltunk a leg boldogabbak, mikor annyi pénzünk nem volt, hogy együnk. Akkor ettünk, ha találtunk vissza váltható üveget, flakont. Aludni, ahol épp sikerült. Mára, ha kap egy aranylánco, vagy lecserélem a kocsiját, mert más szín tetszik neki, egy kössz+egy puszi. Szóval, szerintem, a megélhetéshez nagyon kell a pénz, de a tényleges boldogságot nem tudod megvenni. Aki attól boldog, hogy milyen cimke van a ruhájába, hol nyaralhat, stb. Annak mindegy ki a párja. Nincs köze a mély emberi érzésekhez.
2012. szept. 19. 07:00
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a pénz nagyon is fontos a boldogsághoz,de nem ilyen kontextusban ahogy a kérdező felvázolta.Ha nincs pénz,akkor van stressz,feszültség,veszekedés,közös programot sem lehet nagyon szervezni pénz nélkül a mai világban (de azért lehet,csakjóval kevesebb a lehetőség ha az ember nem engedhet meg magának egy mozit vagy egy pizzát) .

Persze a pénz ÖNMAGÁBAN nem boldogít,de szerintem kell a boldogsághoz.Látom itt mindenki baromi boldog volt szegényen ,én akkor most bevallom ,hogy én sokkal jobban szeretem amikor van pénzem,sokkal boldogabb vagyok,nem kell minden nap ezen aggódnom,küldeni összevissza az önéletrajzokat ,reménytelenül várni ,hogy visszahívjanakj valahova,stb . ilyen lelkiállapotban nem tudok úgy figyelni a páromra sem,nem tudok fleszabadult lenni.

Gucci táskára nem vágyom,szerintem még életemben nem is láttam,se drága ajándékokra.Annyi elég,hogy ne minden percben ezen kelljen aggódni,és napról napra élni . Szóval ebben az értelemben,szerintem igen,boldogabb lehet egy házasság és jóval kevesebb a probléma,aggodalom,vitatéma ha van pénz.

Egy szar kapcsolaton,házasságon meg úgysem segít semmi,a világ összes pénze sem. Maximum egymás mellett eléldegélnek,élvezik a pénzt,de az számomra nem a jó házasság kategória.

2012. szept. 19. 12:26
 25/30 anonim ***** válasza:

Ez így, ilyen formában nem igaz, viszont van a meglátásodban igazság, már ha magamat, és az életemet nézem!

Nekem személy szerint nem okozna nagyobb boldogságot egy Gucci öltözék, mint egy márkátlan vagy egy közép árkategóriás, az viszont igen, hogy nem kell aggódnom a számlák miatt, meg azon, hogy miből tankoljam meg az autóm, amivel a kislányom viszem bölcsibe, vagy hó végén mindig kölcsön kell kérni, mert már ételre sem telik!

Az anyagi biztonságtól lennék boldogabb!

Nekem nem kellene luxus, meg méregdrága holmik, csak egy normális anyagi helyzet, egy évben egyszer nyaralás, néha egy kis szórakozás, mozi, színház.

De ugyanakkor az a véleményem, hogy csak a pénztől nem lehet boldogabb egy házasság, mert ha olyan problémák vannak, vagy olyan tulajdonsággal rendelkezik a másik fél, amivel nem tudok azonosulni, akkor egyszerűen nem tud működni..

Viszont hosszútávon egy olyan házasság sem működik, ahol nélkülözés van, mert folyton a pénz miatt megy a veszekedés, és ez lassan megöli a szerelmet, felőrli az idegeket! Ezt sajnos tapasztalatból tudom! Bár a férjem szegény családból származik, világ életében nélkülözött, úgy nőtt fel, hogy fogadja el, nem számít a pénz, csak a szeretet, hogy a család mindig összetartson, és a szülők együtt neveljék fel a gyerekeiket. Ebben a szellemben él a mai napig. Nos, ez látszik is az anyagi helyzetünkön.. és sokat veszekszünk emiatt.. hogy egyszerűen nem hajlandó másodállást nézni magának vagy külföldre menni dolgozni, legalább átmenetileg, mert akkor soha nem látná a lányát, mert éjjel-nappal dolgozna vagy itthon sem lenne!

Ezzel a hozzáállással Én nem tudok azonosulni, nem értek vele egyet!

Egy szó, mint száz, a pénz hiánya igenis meg tudja ölni még a legjobban működő házasságokat is! Persze biztosan akad kivétel..

2012. szept. 19. 13:40
 26/30 mountain ***** válasza:
Hát igen,a pénz nem boldogít szokták mondani. Ehhez én csak egy mondatot tennék hozzá,gondolkodjon el mindenki mit jelent a pénz! A gazdag ugyanabból a betegségből fel tud gyógyulni amibe a szegénynek szabad bele halnia. Aztán ennyi.
2012. szept. 19. 13:42
 27/30 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat. De a pénz igenis nagy úr sajnos. Nem márkás cucc és luxus hajóútra gondolok!!! Alap dolgokra. Mikor egy pár nem tud elmenni meg satrazni sem csak a meló, szamolgatas, akciós újság böngészés, és a négy fal, az uncsi és idegolo. H egy rohadt mozi v dvd kölcsönzesre de tellik vagy aggódni mikor jön a behajtó. Ilyen dolgokon múlik, múlhat egy házasság nem a luxuson.

Vagy, h nem szereti azt a melót. De, ha alapból minden megvan a NORMÁLIS élethez akkor ott más a gond.

24/N

2012. szept. 19. 20:50
 28/30 mountain ***** válasza:
Gratulálok neked kedves előző! Nagyon jól megfogalmaztad. Tökéletes volt.
2012. szept. 21. 08:54
 29/30 anonim ***** válasza:
Az én személyes tapasztalatom azt mutatja,hogy a mi esetünkben,akkor voltunk egymástól a legtávolabb,amikor minden sz@rra tellet még hó végén is.Akkoriban alig beszélgettünk,mindig mentünk valahova,minden nap,de mégis olyannyira nem értettük meg egymást,hogy majdnem válás is lett a vége.És most,nem győzünk számolgatni,spórolni,és azon morfondírozni,hogy már megint mit nem tudunk megvenni,amire pedig szükség lenne;és mégis nagyon jól megvagyunk,minket a gondok hoztak össze.És erre csak azt mondhatom,hogy ha a jóban és a bőségben kitartasz valaki mellett,akkor a slamasztikában is ki kell.Mindenki életében vannak gondok,és nem az anyagiakra gondolok.Ha egy nő megijed és megfutamodik a problémák elől,főleg ha anyagiakról van szó,akkor sosem téged szeretett igazán,hanem a pénzedet.
2012. szept. 24. 14:00
 30/30 anonim ***** válasza:
Naná, hogy lehet boldogabb. Nekem fontos. Most én veszem magamnak a "Gucci ruhát", de tanultam érte, rengeteget dolgozok és nyilván nem bánnám, ha majd a férjem sem állna rosszul anyagilag. Pár éve még a szüleimmel nagyon szegények voltunk :( Volt olyan, hogy a bevásárlókocsit azért nem vettem ki, hogy ne hiányozzon a pénzből az a 100-as. Azóta hál istennek nekik is jobban megy soruk, de volt esélye, hogy elválnak. Apukám külföldön vállalt munkát, persze ez így most nem normális családi élet, de boldogabbak. Azt a kevés időt, amit szó szerint együtt töltenek végre nem a gondok teszik elviselhetetlenné. Úgyhogy igen számít. Csak a kérdés nem jól van feltéve :) A férjnek is számít a pénz, hogy legyen.
2012. okt. 31. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!