Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire működhet egy párkapcsolat, házasság nyitott kapcsolatként?
Hát...ha ez mindkettő fél számára elfogadható. De elég kevés ilyen embert ismerek.
Teszem azt, kevés nő tudja a szexet szétválasztani az érzelmeitől. Én sem.
Viszont, ha ezt egy férfi felhozza, hogy Ő így tudna csak házasságban élni, még mindig tisztességesebb, mintha nem szól és csak félrelép a háta mögött.
Keressen olyan nőt, aki ezt tolerálja. Ismerek olyat.. Csak aztán fogadja el, hogy a nő is nyitottan fog állni a kapcsolathoz.
Mivel ez általában szintén problémás szokott lenni.
Nemcsak a nők, szerintem eleve az ember ott kezdődik, hogy nem tudja szétválasztani a szexet az érzelmeitől. Viszont nem minden érzelem szerelem, van, hogy közeli barátok kívánják meg egymást, stb., a lényeg, hogy ne egy darab húsnak tekintse a másik embert.
Rengeteg bizalom kell a nyitott kapcsolathoz és sok önkontroll is (pl. ha az elsődleges kapcsolatodban probléma van, akkor meg kell oldanod, nem a másik párodhoz rohanni panaszkodni). Enélkül nem megy. És ha működik is, nagy ellene a társadalmi nyomás, az emberek megbotránkoznak, erkölcstelennek tartják, vagy azt hiszik, aki ilyen kapcsolatban él, az szabad préda... Nem könnyű; talán azok értik meg leginkább, akik szintén társadalmilag kevésbé elfogadott felállásban élnek, pl. melegek.
szerintem ez ott működhet, ahol a házasság már csak mondjuk a gyerekek miatt van fenn. Mert macerás lenne elválni, és a felek meg tudják beszélni, hogy a közös szerelmüknek vége, így máshol keres boldogságot, de egyébként még együtt élnek. Ha valakibe szerelmes vagy akkor nem fog menni a nyitott kapcsolat, szerintem.
De most komolyan, vállalna valaki gázdasági - anyagi közösséget olyan párral, aki mással dug? mert én nem. Hacsak nem az anyagi összefonódásból nekem jelentős előnyöm származik. Mert ha én keresek többet, akkor nem fogok olyan pasival együtt élni aki alig keres és még más nőkhöz is jár.. azt hiszem ez elég egyértelmű :) És saját szempontomból is előnytelen lenne, hiszen mégiscsak alkalmazkondi kell az élettársadhoz, vagyis ha én mással akarok aludni, akkor macerássá válik az együttélés. Ergo, kilépek házasságomból, és csak szeretőket tartok. mert akkor senkihez sem kell alkalmazkodni, csak magamhoz. Tehát a nyitott házasság megintcsak értelmetlen.
Nagyon kevesen fogják azt mondani, hogy ez nem undorító, meg aljas meg egyebek. Többségük úgy képzeli ezt el, hogy anyuka és apuka is dug jobbra-balra mindenkivel és csak együtt élnek. Ez nem így néz ki. A nyitott kapcsolat nem jelent mást, mint egy megállapodást arról, hogy direktbe sosem keressük másokkal a kapcsolatot ha úgy alakul és megtörténik valami, akkor arról csönd van otthon ha pedig kiderül nem válóok. Őszintén, miben különbözik ez attól, hogy ott a tökéletes házasság és egy napon rajta kapja anya apát valaki mással, jönnek a gyanús munkatalálkozók, stb, aztán válás? Semmiben, csak másnak hívjuk.
A legtöbb házasság, 3ból 2 válással végződik, ez tény. Nyilván az itt erkölcsösködők nagy részének a házassága is véget ér, ez statisztikai adat. Megutálják egymást, másra vágynak, megcsalás, akármi, de tény, hogy a legtöbb házasság vége válás.
Akkor vajon miért rosszabb mások másmilyen kapcsolata?
Olyan szintű köztünk a bizalom, a másik ismerete, amiről sokan csak álmodnak. És igen, volt mással is kapcsolatunk az évek alatt 1-2 alkalommal.
Valamit, ami eltér a nagykönyvtől tényleg csak azok értik meg, akik pont ilyen marginális zónákban mozognak, mint a melegek, nagy korkülönbségű párok, stb. Mindenki más mindig el fogja ítélni, pedig az ő világuk semmivel sem tisztább vagy jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!