Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek pragmatikusan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek pragmatikusan gondolkozni a házasságról, családról illúzióromboló?

Figyelt kérdés

Itt most fontosnak tartom kiemelni, hogy házasságra, családra, komoly elköteleződésre gondolok, nem ilyen románcra, szeretői kapcsolatra vagy ezekre. Ez a dolog amúgy egyidős az emberiséggel, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe házasodáskor és míg régen elsősorban vagyoniakat, ma leginkább az érzelmieket.

Ha megnézzük a mi kultúránkban a házasság szóról a legtöbb embernek, legalábbis fiatalnak ilyen nagyon romantikus képek jelennek meg, a szép esküvő, a fehér ruha, a "révbe érés" érzése, pedig, ha őszinték vagyunk ez ennél sokkal prózaibb dolog, egy intézmény, amit szett hozták létre, hogy a vagyon és a vér vonal követhető, szabályozható legyen.

Mondok példát, ha én szeretem mondjuk a magyar nyelvet és kultúrát, ezt szeretném átadni a gyerekeimnek is, ha lesznek, akkor az szerintem nagyon fontos, hogy a leendő párom ne legyen külföldi. Ugyanígy, ha szeretem mondjuk a jó zsíros ételeket, grillezett húsokat, ilyen étrendhez szoktam, nem lenne előnyös egy vegánnal élni együtt. Vagy ugyanúgy a pénz kérdés is, ha szeretek félretenni hosszabb távú célok érdekében, kissé visszafogottabb, nem magamutogató életet élni, szinten nem menne, hogy hetente menjenek képek közösségi médiába vagy luxus dolgokra költsünk, nem lennék önazonos.

Még sok ilyesmit tudnék írni, erre még sokan azt mondanák, hogy oh, ha találkozol olyannal, akibe szerelmes leszel, nem fognak ezek érdekelni, de én ebben szkeptikus vagyok kicsit, miért ne számítana. Nyilván kell kompromisszumokat kötni, de ésszerű keretek közt. A szexuális vonzalom is egy olyan kérdés, hogy mindenképpen olyannal, akivel alapszinten sincs meg, nem érdemes foglalkozni, de ha valami alap van és hajlandóak csiszolódni a felek, akkor végülis nem kell száz százalékig megfeleljen a másik. Azért legyünk őszinték a házasságok hány százalékában van szuper szexuális élet 20 év után? Aki azt várja el, lehet csalódni fog. A tisztelet és a jó bánásmód hosszabb távon fontosabb szerintem.

ma 17:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Fontos a vonzalom, szerelem, de ugyanúgy fontos, hogy harmóniában élj a pároddal és nem úgy, hogy folyamatosan kompromisszumot kell kötni. Belefárad az egyik nemű mindig, kiszeret a másikból, megutálja a másikat és egyebek. Tulajdonképpen szerintem egyaránt fontos a szívre és a fejre hallgatni.
ma 17:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés?

Egyébként a kompromisszumokat sokan félreértik. Azt várják hogy a másik tegyen meg olyan dolgokat amiket nem akar/utál, miközben a kompromisszum arról szól, hogy "figyelj én a másik dolgot jobban szeretem, de igazából ez se rossz, szóval mivel te ezt szereted lehet így is". Ez egy nagyon fontos különbség, nyilván egyszer-egyszer kedvességből meg lehet tenni olyan dolgot a másikért amit nagyon nem akar az ember, de hosszútávon, rendszerszinten egyre jobban elege lesz hogy valójában f@sza ki van vele, utálja így, stb. Tehát 2 lehetőség van, olyan párt keresni akikkel nincsenek ilyen nagy különbségek, vagy olyan párt keresni(és olyannak lenni), akit meg lehet győzni és ez alapján valamelyik irányba billenni együtt.

ma 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem illúzióromboló, nyilván jobb ha reálisak vagyunk, hogy mivel járhat, de egy pár saját magának írja a szabályait. Az álmainkba meg az elképzeléseinkbe nem kapaszkodhatunk mert abból nem lesz valóság. Házasodni úgy érdemes, hogy az adott személlyel akihez vonzódiunk, akivel hasonlóan gondolkozunk kb minden téren. Házasodni évek elteltével érdemes, amikor a felek együtt is élnek és teljesen megismerik egymást. A kompromisszum kérdéséhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy mindkét félnek tudomásul kell vennie a másik életét, szokásait, hogy nemcsak egyedül léteznek a kapcsolatban. És igen, egy kicsit mindkét félnek érvényesülnie kell, még ha a màsik nem is rajong az ötletért. (Pl egy tv program) A kompromisszum nem minden dologra vonatkozik. Nyilván olyan dolgokra, amik nem sértik a másik felet. Amennyiben ez így alakul, senki nem köteles ezt elfogadni.
ma 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ésszel és szívvel is érdemes gondolkodni. A házasságnak megvan a szép, romantikus oldala, de mégiscsak egy szerződést fogsz aláírni, ami kutyakemény jogi feltételeket és kereteket ad meg. Utóbbira ott van a milliósok válóper, ami egyáltalán nem egy szép és romantikus dolog, általában akkor gondolkodik el mindenki, hogy mit is írt vagy nem írt alá (mondjuk ha nem csináltak házassági szerződést).

Viszont túlagyalni sem érdemes a dolgokat nagyon, nem jó dolog emiatt stresszben élni.

ma 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem az, de barátnőktől már sok negatív visszajelzést kaptam a véleményemre. Ha alap vonzalom megvan, nem dobtam el kapcsolatot, csak mert az első pár alkalom nem volt tökéletes. Sokkal fontosabb volt, hogy jól bánjon a pénzzel, értelmezhetően keressen, akarjon gyereket, ne legyen 25 exe, mint mondjuk a kinézet. Nekem egyenlőre eléggé bejött ez a hozzáállás míg a barátnőim mind szinglik, ami így a huszas évek vége felé kezd nekik egyre nagyobb problémát jelenteni.
ma 19:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Én is pont így látom, de a fiatal lányok nagyrésze szerintem azt a bizonyos szikrát várják, azt a wow érzést, amit a filmekben, sorozatokban látnak.

ma 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!