Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségek, 10 év házasság után, nektek számít az a gesztus, ha a férjetek főz valami finomat (romantikus vacsora), mire hazaértek kitakarítja a lakást, megcsinálja az összes házimunkát... vagy inkább vigyen el egy jó étterembe, wellnessbe?
A romantikus vacsora inkább klisé. Ez nem meglepetés, inkább egyfajta elvárás a részetekről? Hiszen a férfinak is kéne főznie, de mégis csak ritkán főz...
Vagy ha egy fárasztó nap után hazaértek, és ki van takarítva a lakás teljesen, azt egyfajta kedvességnek fogjátok fel, vagy ez is elvárás, és igazából csak hozza a minimumot?
Tehát ha egy férj meg akarja lepni a feleségét, érdemes ilyenekkel foglalkoznia - tudván hogy azért nem egy született szakács -, vagy maradjon a jól bevált dolgoknál (ajándék, ékszer, ruha, színház, étterem, wellness stb.)?
"Hiszen a férfinak is kéne főznie, de mégis csak ritkán főz..."
Nem főz ritkán, kb 80%-ban ő főz. Takarítani is ugyanúgy szokott. Ez nem kedvesség.
De miért kell pénzt költenie? Ekkora hulladék ember, hogy a háztartáshoz is lusta, és a társasága is szar? Rendeljen pizzát és nézzünk valami filmet.
Kérdező, sok mércét ne állíts ehhez a fórumhoz, itt a bolsi, liberális, feminista nők tobzódnak, akiknek agymenésük, hogy fele fele házimunka.
Tökmindegy mit csinál a férj, főzzön, takarítson stb.
Még ha egy gépműhelyből is jön haza, négykézláb, akkor is.
Először is szeretném tisztázni, hogy nálunk mindenki végez házimunkát, a gyerekek is. A férjem pedig szakács, tehát az, hogy ő is főz, elég gyakori.
Viszont:
Számomra igenis egy értékelhető, romantikus gesztus, mikor olyat főz csak a kedvemért, ami macerás, de én szeretem. Például kocsonya, töltött káposzta, amit imádok, de főzni utálok. Ezeket ráadásul tényleg csak én szeretem, a gyerekeknek ilyenkor külön szokott valami gyorsat csinálni.
Ahogy az is egy értékelhető, romantikus gesztus, ha szépen terített asztal, gyertyák, kis csokor virág van a vacsora mellé, és csak kettesben tudjuk elkölteni, a gyerekek nélkül.
Ez nem azt jelenti, hogy alapból úgy esek be az ajtón minden nap munka után, hogy még rám vár a főzés, és úszik a lakás.
Az én férjem is kiveszi a részét az otthoni dolgokból, teljesen normális, hogy főz, mos, takarít ugyanúgy, mint én, hiszen én meg 8 órában dolgozom ugyanúgy, mint ő.
Ennek ellenére értékelem, ha egész nap nem vagyok itthon, és arra jövök haza, hogy a ház rendbe van rakva, tisztaság van, gyerekek rendezve és még fincsi vacsora is van. Ő is értékeli, ha őt várja ugyanez. Meg nem lep vele, mert mondhatni, általános nálunk, de nagyon is értékelem.
"Még ha egy gépműhelyből is jön haza, négykézláb, akkor is."
Pontosan, ahogy a feleség hazaérve az egésznapos talpalásból vagy fizikai munkából. A férfiak között vannak ilyen puhányok, hogy ledolgozta a 8 óráját, aztán már csak dögleni tud, mert az jár neki.
18# Ahhoz képest, hogy elvileg ők az erősebbik nem, amikor fizikai munkát dolgoztam, a férfiak között voltak a legnagyobb rinyagépek, hogy fú de fáradtak, de nehéz ez a munka (azért nem cementes zsákokkal szaladgáltunk, de akadt néha nehezebb dolog), ők nagyon kivannak, közben meg volt olyan kolléganő, aki 7-8 hónapos terhesen dolgozott. (Ezt se tartom normálisnak mondjuk, de asszem apa lelépett, gondolom nem volt más lehetősége.)
Magyarázni nagyon szeret a legtöbb, hogy ők aztán így meg úgy, jó dolgokban mehet az általánosítás nyugodtan, ha van erős, okos férfi, az már akkor kollektívan igaz rájuk, csak amikor helyzet van, kiderül, hogy lófszra se képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!