Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házimunkához túl lusta és szétszórt vagyok, hogyan változtassak magamon? Mindig a feleségem kér meg mindenre, sose csinálom meg időben, túl rendetlen vagyok, stb.
Szeretnék megváltozni, mert már nekem is elegem van magamból. Bár nem mondja de sztem sokszor az agyára megyek. Vannak tippek?
Persze tudom, hogy csak oda kéne figyelnem, de túl szétszort vagyok. Volt olyan egyszerű megoldás ami másoknak bejött?
Nekem az a taktikám, hogy mikor van ráérő idő és meglátok valamit, akkor azonnal megcsinálom.
Mondjuk a heti takarítást leszámítva, mert ott fix dolgok vannak.
Példák: kiöntöttél valamit?Azonnal töröld fel.Szemetet azonnal a kukába dobd.Tele a szemetes?Vidd ki, azonnal cserélj benne zsákot.
Koszos a tükör, mikor elmész mellette?2 perc letakarítani.
Tele a szennyes, mikor bedobnál valamit?Rakjál be egy adag mosást.
Éhesek vagytok/lesztek hamarosan?Főzzél.Utána azonnal rendbe tenni a konyhát.
Kimész a konyhába és a mosogatóban van 2 tányér?Mosd el azonnal, ne szaporodjon fel.Úgy is haza értél, akkor nézd meg gyorsan a postaládát, stb.
A heti takarítás meg fix rend szerint zajlik.
Vezess be rendszert.
Tűzd ki pl hogy keddenkent te viszed le a szemetet
Szerdankent mosogatsz
Es ennyi csak. Ha beáll az ütemterv már automatikus rutin lesz
Kérd meg a feleséged hogy pár hónapig ne csináljon egyáltalán semmilyne házimunkát.
Hamar rájössz h "láthatatlan" módon mennyi minden megtörtént amíg nem figyeltél.
Pár nap alatt elviselhetetlen lesz a rendetlenség, és remélhetőleg nekiállsz rendet rakni.
Pár ilyen után belátod, hogy akár akarattal, de erőt kell venned magadon és "észrevenni" a teendőket - ha van mosatlan, elmosogatni, ami az asztalon maradt, elpakolni, földön heverő dolgok, szennyes stb. Csak így lehet.
De ehhez kell az is h a feleséged türelmes legyen meg elviselje a rumlit pár hétig, meg következetes legyen.
Utána feloszthatjátok a munkát egymás között, de sztem aki még sose tapasztalta meg a dolgokat az nyilván lustán áll hozzá.
Először is szeretnélek megdicsérni. Kevés férfi gondolkodik úgy Magyarországon, hogy ilyen izgatja, a legtöbben inkább direkt kihasználják a másikat.
Ne légy magaddal szigorú. Te egy kicsit szétszórtabb vagy, nincs ezzel baj. Egyrészt ha minden nap csinálsz valamit, akkor az már hasznos, másrészt ketten vagytok a nejeddel, így ketten elvégeztek mindent, ami szükséges. Nem kell mindennek tökéletesnek lenni, a lakás van értünk és nem fordítva.
8.: Ez nem kivitelezhető. Az önellátás része is ez. Én egyedül élek, de nem ehetek piszkos tányérból, sose veszek fel piszkos ruhát, a készleteket is fel kell tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!