Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férfiak, más is szembesül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, más is szembesül azzal, hogy ha házimunka terén 50-50-en felül többet vállal be, akkor idővel ez elvárás lesz? Feleségek, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Feleségemmel 15 éve vagyunk házasok, sok évig elég pontosan be volt osztva, hogy melyik feladatot ki csinálja, szerintem időben is kijött 50%-ra.

Tavaly év végén a feleségemnek volt egy húzosabb időszaka, munkában meg lelkileg is, gondoltam segítek neki azzal hogy megcsinálom a házimunka ráeső részét is, meg minél több más teendőt is, ami a gyerekekkel kapcsolatos. Eleinte megköszönte, de aztán 2-3 hónap alatt megszokássá vált, és ha valamit nem csináltam meg akkor kezdődött a letolás vagy hiszti, meg a szokásos "mindent neki kell csinálni", meg "csak ő tudja hogy kell csinálni" - persze ha meg megcsináltam, sose volt jó. Ezt valamennyire még betudtam a lelki állapotának de aztán eléggé rajtam maradt minden, nemtudom úgy nagyjából a házimunka 80-90%-a.

Nyár elején bejött kicsit több meló és ekkor jöttem rá hogy valami nincs rendben, mert ahányszor nem főztem vacsorát (gyerekek úgyis nagyszülőknél nyaraltak, ebéd nem kell, gondoltam minek főzzek, ha nincs időm rá) akkor olyan hangnemben veszekedett velem mintha nekem az lenne a dolgom hogy mikor ő hazaér meleg vacsora várja. És holott én sose kértem számon rajta, hogy mire hazaértem van-e vacsora, azt állítja én régen így viselkedtem vele, és most hogy "fordult a kocka", én nem csinálom meg, amit őtőle elvártam. (Pedig nem vártam el soha.)

Próbálom szép lassan megoldani a dolgot de mintha csak egyre rosszabb lenne a helyzet, más járt már hasonló helyzetben?

2024. júl. 29. 16:48
 1/5 anonim ***** válasza:
41%

Túl sok lett itt a házimunkával kapcsolatos kérdés. Szerintem te most arra vagy kíváncsi, hogy mint te férfi milyen reakciókat fogsz kapni a kérdésedre.😏😏😏

Mi van megsértődtél, hogy az előző kérdésekben a nő lett védve?

De egyébként nem itt kéne puffogni hanem neki kellene szólni, hogy ez nem így működik. Neked ez így nem jó!!

És szokjon szépen ő is hozzá ahhoz, hogy otthon dolgozzon!

2024. júl. 29. 16:53
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Nem jártam és nem is fogok. Mondd meg neki nyíltan, hogy ez így tovább nem fog menni mert nem vagy szolga. Ne főzz rá ha ő se főz és hasonlók. Majd észreveszi magát remélhetőleg. Ha pedig nem el kell dönteni, hogy vele maradsz-e.
2024. júl. 29. 16:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ket dolog van, ami nincs a kapcsolatotokban. Hatarok es tisztelet. Ez igy egy temus kapcsolat. Van, de minek?
2024. júl. 29. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez így van, de ez nem férfi vagy női kérdés, egyszerűen az emberi természet szabályszerűsége, hogy a jóba könnyű belekényelmesedni, hozzászokni, és ha nem figyelsz oda tudatosan, akkor azt, amit eleinte extrának tartottál, egy idő után már természetesnek fogod venni.
júl. 30. 12:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Van ez így. Ha én is megteszek valamit, akkor az kb. elvárás lesz onnantól kezdve. Pl. volt, hogy kilógtam munkahelyről, hogy a kicsit orvoshoz vigyem. Onnantól kezdve az volt, hogy "neked olyan a munkád, te megteheted. Nekem nem lehet".

Szóval a hála helyett ezt kaptam én is...

júl. 31. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!