Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők mekkora része házasodik azért, hogy anyagilag lehúzza a férfit?
Ha így fogalmazod meg a kérdést, akkor nyilván a nők 0% gondol úgy magára, mint lehúzó feleségre. Így ebben a formában nem is helytálló a megfogalmazás, max a nők nagyon elenyésző részére.
Viszont nézd, a házasság intézménye eredetileg arra is lett kitalálva többek között, hogy a család anyagi biztonságban legyen, ahol a férfi az eltartó fél. Ebből könnyen össze tudod rakni a képletet, hogy a megélhetés fontos szerepet játszik abban, hogy egy nő házasodik. Persze ez ma már nem egészen így van, közben volt x feminista hullám, ami elsöpörte ezt az egyenlőtlenséget (nagyon helyesen!) és ma már a nők nincsenek rászorulva arra, hogy a férfi eltartsa őket (persze vannak, akik még mindig ebbe a 19. századi normarendszerbe kapaszkodnak, természetesen az érem másik oldala nélkül - hűség, háztartás vezetése, gyereknevelés stb.), elmehetnek dolgozni, csinálhatnak karriert.
Nem gondolnám, hogy sokan indulnának úgy neki, hogy na 5 év házasság és utána lehúzom Gézáról az utolsó bőrt is.
Nem reális.
Azonban, mire válásig jut a dolog, már annyi harag, sérelem, akár gyűlölet van, hogy jogosnak érzi mindkét fél, hogy revansot vegyen, kárpótlást követeljen. Tehát, jellemzően kölcsönösen keresztbe tesznek egymásnak ahol lehet. Ritka, hogy békésen, vagy valóban egyoldalúan alakul a helyzet.
Az, hogy utólag ez hogy van előadva, már más kérdés.
Váláskor a házasságkötés előtti vagyon nem feleződik. Ami a férjé volt, az övé is marad.
A házasság alatti gyarapodás feleződik, hacsak nem örökség vagy ajándék. Gondolod, a 300 ezres fizuval a hölgy azért megy hozzá a 600 ezres fizus hapsihoz, hogy 5 év múlva a közösen vett szekrénysort meg 10 éves Swiftnek a felét elhappolja?
Gyereket meg nyilván olyannal vállal értelmes nő, aki mellől el tud menni 2 évre gyesre vagy nem tudom most hogy hívják ezt az ellátást. Tehát hogy a hapsi vállal olyankor többet, nyilván.
Jogos amit 4# ír sokan sírnak a wage gap miatt (hogy a nők el vannak nyomva és hasonlók), de az az igazság hogy az anyagi különbségek NEM a fizetésbeli különbségeknél kezdődnek. Itt társadalmi rétegek vannak elnyomva legfeljebb, nemtől függetlenül, ez a fizetésbeli mizéria csak gumicsont, parasztvakítás proliknak, hogy addig se a gazdagg*cikkel miatt hőbörögjenek. Na midnegy nem is ez a lényeg...
Szoval bármit is keress, nem igazán van mit lehúzni a másikról milliós tételek alatt, elég vékonyka az a bőr. Ezek nem pénzek gyerekek a mai magyar viszonylatokban.
A lehúzás a hatalmas VAGYONI különbségeknél kezdődik, ilyen házasság viszont nagyon nagyon kevés van, mivel általánosságban az emberek igyekeznek a társadalmi szintüknek megfelelő emberrel házasodni akarva akaratlanul.
"túl sok elvált férfitól hallottam már ahhoz, hogy teljesen hülyeségnek tartsam."
Váláskor szinte mindenki arra megy, hogy legalább anyagilag ne jöjjön ki olyan rosszul a helyzetből. De ez nőkre, férfiakra egyaránt igaz. Válóperes ügyvédek tudnának ám mesélni, válóperen még alapjáraton normális emberek is teljesen vérszemet kapnak.
De nem így megy bele az ember a házasságba. Biztos van ilyen is, de azért ma már nem csak házassággal lehet lehúzni a férfiakat, aki azt akarja.
Kit érdekel, hogy hány elvált férfitól és mit hallasz?
Nyilván a másik fél másképp adná elő.
Ha te kritika nélkül elhiszel bármit az egyik félnek, akkor nem vagy túlzottan okos.
Az édesapám gazdag és ismert ember, én házasságon kívül születtem (anyám már elvált de germektelen volt), mert nem akarta elvenni anyámat. Okkal. Többször is megcsalta apámat, mire kiadta anyámnak az útját, de addigra én már 5 éves lettem.
Anyám bosszút akart állni rajta, és 14 éves koromig akadályozta apám láthatási jogát. Addig megszámlálhatatlan pasi fordult meg anyám ágyában.
14 éves koromban nyilatkoztam a Gyámhivatalban, hogy apám mellett szeretnék élni.
Azóta nem láttam anyámat egyszer sem. Most egyetemista vagyok, 23 éves, és még szűz. És egy lelki roncs, de önmagam próbálom gyógyítani.
Az biztos, hogy nekem sem lesz feleségem az a nő, akit méltónak fogok találni arra, hogy a gyermekeim anyja legyen. Aki szeret és hűséges, annak nem a papírra van szüksége, hanem arra akit szeret, akihez hűséges akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!