Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban ha elhanyagolt vagy, hogy oldod meg?
Nem vagyok házas, de párkapcsolatban élek
Szenvedek még, nem léptem hogy megoldódjon
Én nem vagyok az. De ha elhanyagolt lennék, akkor megpróbálnék beszélni a párommal arról, hogy részéről ennek mi az oka, és mi lehet a megoldás erre a problémára, ha lehet. Tehát elsősorban kommunikáció!!! Aztán attól függően mi az ok, nyilván kiderül mi lehet a megoldás.
Ha már pl nem szeret/mást szeret, nyilván elválnánk békében.
Nálunk ilyen probléma nincs. Legalábbis remélem, hogy nincs :)
Egyébként tök egyszerű a történet: A régi házasságokat fel kell, fel lehet "melegíteni".
A kérdés igazából az, hogy a felek éreznek-e egymás iránt még valamit.
Ha igen, akkor van esély, hogy rendbe hozzák, ha egyik fél vagy mindkettő elhidegült, akkor legjobb a (békés) válás.
Én is a felmelegítés mellett vagyok. Sok munka, hosszú idő, sok beszélgetés, kevés vádaskodás-"büntetés", megoldási szándék.
Nekem annó azt javasolta egy atyai barátom, hogy naponta legalább 1/2 órát kellene minden párnak beszélgetnie. Lehetőleg semmi mást nem csinálva, figyelve, reagálva a másikra.
Javaslat a férfiaknak: A nők problémáit nem megoldaniuk, hanem meghallgatniuk, együtt érezniük kell. Tanuljanak meg az érzelmeikről beszélni. :)
Javaslat a nőknek: A férfiak nem kommunikatívak. Nekik nem kell, megbeszélniük a napi ügyeiket mással. Ellenben ha hazaérnek kell egy kis idő, míg "befejezik a munkát fejben". Hagyni kell őket, nem lerohanni.
Javaslat mindkettőnek:
- Érezni bárkinek joga van bármit. Ez nem vita tárgya. De a reakciókért, ár felelős az ember.
- Érzelmileg felindult állapotban nehéz racionálisan beszélni a problémákról. Van, hogy várni kell 1-2 órát, napot a nyugodt megbeszéléshez.
- Ha a beszélgetés személyeskedésbe fordul, és az lesz a lényeg, hogy ki tudja jobban bántani a másikat, az abszolut kontraproduktív.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!