Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nőnek van egy háza es a parjaval osszehazasodnak es idovel valasra kerul a sor akkor a ferfie lesz a fele haz a hazassag miatt vagy csak a nőé ha ő vette ?
Mert akinak van az ettől fél, akinek nincs, az meg sokszor erre hajt. És ez nemtől független.
Pedig csak kicsit kéne utánaolvasni hogy ez nem így működik
Ha költött (felújítás, átépítés, bővítés) az ingatlanra a férfi, akkor kérheti a kiadásai egy részének a megtérítését.
Tulajdonjogot ezzel sem szerez.
2-es: "Sot, ha a hazassag alatt kap ajandekba valamit az ember, az sem lesz kozos."
Tudom, ez itt nem jogi fórum, de ha már szóba került. Én a házasságunk alatt kaptam ajándékba egy lakást (anyukámtól), ami akkor 100% az én nevemre került értelemszerűen. Azt eladtam és úgy vettünk másik lakást, hogy 90% enyém, 10% a feleségemé. Ilyen esetben mi a helyzet váláskor? 90/10 az arány, vagy 50/50, vagy mi? Köszönöm!
7
90-10, mivel a maganvagyonodból vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!