Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Aki meg akar házasodni, az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki meg akar házasodni, az hány éves kor körül kell elkezdjen komolyan tenni ennek érdekében?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy még nincs konkrétan meg a társa, de érzi magáról, hogy családot szeretne hagyományos közegben, azaz házasságban. Húszévesen nyilván ez még nem szempont, lehet ismerkedni szabadon, élményeket szerezni, aztán vagy lesz belőle komolyabb, vagy nem. Viszont mondjuk 30 felett azért már érdemes arra törekedni, hogy ha már befektet időt és energiát egy kapcsolatba, akkor az perspektivikus legyen és tényleg haladjon abba az irányba, ami a cél. Mégegyszer ez csak akkor szempont, ha valaki családot szeretne, ha nem, akkor nem sürget az idő, csak max egyre kevesebb jelölt marad a piacon vagy akik igen, azoknak már sok hozott gyereke is lesz, ami sokkal több kompromisszumot igényel.

febr. 23. 13:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
10. A családban és az ismeretségi körömben azt látom, hogy a férfiak örülnek ha egyáltalán nőhöz jutnak! Unokaöcsém 31 éves, 187/90, jóképű, tűzoltó. Együtt van egy nála 8 évvel fiatalabb, 40kg-os(!) lánnyal, 158cm, 8 általános végzetség, kilátástalan élettel. Aztán azon sír hogy ő bizony nem fogja otthagyni, mert akkor neki senki sem jut, 100% hogy nem lesz nője mert a mai lányoknak csak a topmodell gazdag hapsik kellenek. Erre mit lehet mondani? A másik meg ugyancsak együtt van egy nővel, autót vett neki, a nő fullra csalja, de hát ő is olyan hogy jujjj, honnan lenne neki majd kapcsolata. Én nem tudom mikor lettek a mai pasik ennyire bénák!
febr. 23. 16:23
 12/19 anonim ***** válasza:
96%

Húszévesen miért "nyilván" nem szempont ez? Dehogynem. Fiatalon szerettem volna anyuka lenni, szerettem volna férjhez menni, nem értem rá 30-as éveimen túlig szórakozni cél nélkül. Már 17 évesen, az első fiúmmal úgy jöttem össze, hogy akkor, az elején, még elképzelhetőnek tartottam, hogy majd ő lesz az utolsó is. Nyilván nem így lett, de ettől még nem dőltem a kardomba, a következő partnert (meg az utána következőt meg az az utánit is) úgy választottam, hogy számomra teljesen természetes lett volna, ha minden jól alakul, akkor mi együtt öregszünk meg. Az már persze idővel kiderült, hogy ez mennyire valószerű, ahogy ismertük meg egymást, magunkat, alakultunk, nőttünk fel, úgy derült ki mindig, hogy ennek mennyi realitása van (vagy éppen nincs), de ez nem jelenti azt, hogy emiatt csak szórakozni kellett volna helyettük. Volt, akivel már 19 évesen is azért szakítottam, mert ő a messzetávolijövőbentalánmajdegyszertízévmúlvaesetleg akar házasodni, családot. 21 voltam, amikor megismertem a férjem, az első randin megbeszéltük, hogy ő is, én is ugyanazt akarjuk, kb ugyanazon az időtávon belül, és nyilván ez nem egy ígéret volt, mert hát bármi lehet, de ahogy megismertük egymást, ahogy láttuk, hogy mennyire illünk össze, úgy sikerült az első randis(!) terveket szép lassan valósággá tennünk. Aki komolyan családot akar, az most, a jelenben is úgy keres párt, nem úgy van vele, hogy "még ráérek majd 40 évesen". Aki nem akar, vagy nem tudja még biztosra, az fog így gondolkodni. Szerintem.

Ja, és idén leszek 31, őszintén úgy gondolom, hogy ha most kezdenék el párt keresni, akkor már késő lenne. Nem csak amiatt, mert a pasik milyenek, mert ugye arról nem tudok nyilatkozni, már nagyon régóta nem figyelem a "piacot", de nőként biztos vagyok benne, hogy túl sok csomagom lenne, amivel csak nehezebb lenne a párkeresés, és nyilvánvalóan ez a másik félre is igaz lenne. Túl sok múltbeli csalódás, túl sok elvárás, túlságosan belefáradva az életbe, egyszerűen ebben a korban már nehezebb olyan naivan, tiszta szívvel beleugrani valamibe, ami vagy jó, vagy nem, sokkal inkább megfontolja az ember, kire mennyi időt szán, szán-e egyáltalán, és így egyszerűen sokkal nehezebb keresni is, aztán valóban jól működni is. De ez persze csak az én elképzelésem, mi már 10 éve vagyunk együtt a férjemmel, 2 gyerekünk van, ha most hirtelen egyedülálló lennék, az megint más kategória lenne, mintha csak végigbuliztam volna a húszas éveimet.

febr. 23. 18:26
 13/19 anonim ***** válasza:
91%
12. Örömmel olvastam az írásod, anno férfiként én is ugyanúgy gondolkodtam ahogy te! 🙂
febr. 23. 18:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a 12-vel. Anno én is ugyanígy gondolkodtam, aztán - más okokból - sajnos nem lett belőle semmi. Ettől függetlenül ma sem gondolkodnék másként, mindig is komoly, potenciálisan házasságba torkolló kapcsolatokat keresnék, és ha rajtam múlna, huszonévesen megházasodnék. Társat találni nem egyszerű, az élet pedig nagyon rövid ahhoz, hogy az energikus fiatalság éveit valaki végig bulizásra fordítsa mondván, hogy a házasság úgyis ráér még. Nem ér rá. Ésszel, megfontoltan kell ezt csinálni, nem elsietni, de aki erre törekszik, az jól teszi, ha nem halogatja könnyelműen a dolgot.

F

febr. 23. 21:29
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

En nem hazasodtam es gyereket sem vallaltam volna akarkivel, de tudtam, hogy mindkettot szeretnem, es egyikbol sem engedek. Nyilvan nem azonnal, egy bizonyos ido utan, de nem egy bizonyos idon tul. 24 evesen jottem ossze a parommal, 27 voltam tavaly amikor hazasodtunk, es 28 leszek iden nyaron amikor megszuletik a babank. De 24 eves koromra tul voltam mar par kapcsolaton, rovidebb es hosszabb ideig tarton is.

Manapsag sokan az elso szembejovovel valallnak gyereket, avagy eppen azzal, aki mellettuk van, hiszen “benne vannak a korban” “a csalad is nyaggat”. Aztan ezekbol lesznek rovid uton mozaikcsaladok.

febr. 23. 22:27
 16/19 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nincs ilyen, hogy mikor érdemes. Az én szüleim 38 és 42 évesek voltak, amikor házasodtak, előtte pár évvel ismerték meg egymást. Első házassága mindkettejüknek. Persze nagyobb az esélye, hogy fiatalon fogsz ki olyan párt, aki még teljesen független, de bármikor odaérhetsz, hogy lesz egy komoly kapcsolatod és megházasodsz.
febr. 24. 02:30
 17/19 anonim ***** válasza:
78%
Első házasságunkat mindketten azért kötöttük, mert "ez a rendje". A férjemé 3 évig, az enyém 4 évig tartott....
febr. 24. 06:37
 18/19 Senior Séf ***** válasza:
86%
Házasodni akkor kell, amikor találkozol valakivel, aki nélkül nem tudsz/akarsz élni. Akire szükséged van, és akinek szüksége van rád.
febr. 24. 18:00
 19/19 anonim ***** válasza:
61%
Csatalkozom a 18-ashoz, igen, házasodni akkor kell. És egyetértek a 12-essel is, mert az a szerencsés, ha ez a találkozás 25 éves korod előtt jön el. Privát véleményem, hogy 25 éves kor után már egyre nehezebb a párkeresés.
febr. 28. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!