Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem szerelmes lett valakibe. Hogyan lehet/kell ezt a helyzetet kezelni és feldolgozni? Érdekelne "sorstársak" tapasztalata, mindkét nem oldaláról.
Régóta vagyunk házasok, vannak gyerekek is. Egyébként kívülállóktól mindig azt halljuk, hogy "minta" család vagyunk. Úgy gondolom, ezt így is éljük meg.
De térjünk a lényegre.
Szóval, szerelmes lett a feleségem, bevallotta a dolgot, miután éreztem, hogy valami nem stimmel. Azt kérte, hogy adjak egy kis időt, mert össze van zavarodva és segítsek neki, hogy talpra tudjon állni.
Ezt hogy kell érteni? Hogyan lehetek/tudok én most jó lenni ebben a helyzetben?
Azt hiszem, ha piszkálom ezért, az csak ront a helyzeten.
Valami olyasmit mond, hogy valamiféle életközépi válság vagy mit érez (40 éves lesz), amolyan menekülési kényszere van, de nem tudja megmagyarázni pontosan.
(Hozzáteszem, amikor én 40 lettem, nekem is volt egy rossz 1-2 évem, amikor megmagyarázhatatlan módon kvázi "menekülni" akartam. Aztán elmúlt.)
Azt mondja szeret, és semmiképp sem hagyna el, de nem tud mit kezdeni ezzel az érzéssel, nem tudja legyűrni.
Kéri, hogy hagyjam, hogy ezt ő jatssza le magában.
Félek, ha túlságosan hagyom, akkor több is lehet/lesz ennél.
De ha nen hagyom (piszkálnám állandóan emiatt az érzése miatt), akkor viszont menekülőre foghatja a dolgot.
Szóval, mi a helyes taktika ilyenkor? Hagyjam, hogy át- és megélje ezt azt érzést?
Egyébként jól megvagyunk, még így is normális dolog, hogy elcsábul az ember? Több, mint 15 éve vagyunk házasok, szóval nem kevés ideje.
Illetve, én hogyan dolgozzam fel? Nyilván az önbecsülésem és az önbizalmam padlóra került, elkapott a "már nem kellek" érzés és ez nyilván nem jó. Folyton őrlöm magam és ezen jár az agyam (hogy elveszthetem a feleségem, akit szeretek, szétrobbanhat a családom, a gyerekekkel mi lesz, akiket imádok, stb stb.).
Forduljak pszichológushoz? :)
Szívesen fogadok saját történeteket mindkét nem oldaláról, hogy ki hogyan tudta feldolgozni az ilyesmi helyzetet és hogy mi lett a vége?!
Nekem a legrosszabb, hogy nem nagyon tudom megbeszélni ezt senkivel, a barátok inkább haverok, akik nem úgy reagálnának szerintem, ahogy kellene.
Köszönöm az érdeklődést :)
Igazából megvagyunk, végül jól alakultak/nak a dolgok.
Akkor a pasival már vége gondolom😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!