Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az mit jelent, ha egy házaspárnál a férfi is megváltoztatta a vezetéknevét (kötőjeles lett mindkettejük vezetékneve), és hord gyűrűt, azonban a nő soha?
Semmit. Neki így tetszik a neve.
A gyűrű hordásából sem következtetnék semmire. Van, aki nem szereti, zavarja, olyan munkát végez, már nem jó a méret, vagy pl elhagyta és nem volt pénzük, kedvük újat csináltatni.
Még mit jelentene? Semmit.
Abban semmi extra nincs, hogy a férfi is felvette a nő nevét kötőjelesen, sőt! Nem is értem miért evidens némelyek szerint, hogy a nőnek kell kötelezően felvenni a férfi nevét. Hát nem, 2023 van, ma már a férfi is nyugodtan felveheti a nő nevét kötőjellel, de olyat is láttam, ahol teljesen elhagyta a vezetéknevét és a feleségét vette fel. Ez abszolút egyéni döntés.
A gyűrűhordás meg aztán végképp semmit nem árul el. Én is ismerek olyan idén házasodott párt, ahol csak az egyik fél hordja a gyűrűt, mert a másikat zavarja illetve fél h elhagyja. De van, aki munka miatt nem hordja pl. Sok oka lehet, ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni. Sőt leginkább semmilyet.
Ebből a világon semmit nem lehet megtudni.
Szerintem nagyon is szimpatikus, ha a férfi is ugyanúgy felveszi a nő nevét kötőjelesen és nem azon nyavalyog pl, hogy a nő dolga felvenni a férfi nevét. Hálistennek azért bőven vannak olyan férfiak és nők is, akik haladnak a korral és nem ragaszkodnak foggal-körömmel azokhoz - a sokszor begyöpösödött, elavult - hagyományokhoz, amik régen voltak és többek között nem dőlnek a kardjukba, ha kölcsönösen veszik fel egymás nevét. Vagy épp egyik se veszi fel a másikét.
"De ők idén házasodtak."
Igen. Azt jelenti, hogy szeretik egymást és összeházasodtak. Egyébként apám pl. pár héttel az esküvő után a nászúton hagyta el a karikagyűrűjét. Sokan viccelődtek, hogy rossz ómen, de 35 éve együtt vannak azóta is, apám gyűrűje nélkül.
A névfelvételen sem értem, hogy minek rugózni. Az ő neve, neki kell viselnie, neki pedig így tetszik. Én pl. biztos nem venném fel kötőjelesen a férjem nevét, mert nem tetszik ez a verzió, de semmi közöm hozzá, hogy más mit csinál a nevével.
A kérdésből nekem az jön le, hogy te egy féltékeny fiúcska vagy kérdező, aki rámozdulna egy idén házasodott nőre. Messzemenő következtetést vonsz le abból, hogy a nő nem hord gyűrűt (ez csak azt jelentheti, hogy nem szereti a férjét, a másik több száz indok esélytelen) és ekézed a férfit, mert felvette a nő nevét is kötőjellel (ergo: biztos papucs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!