Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik régebb óta együtt éltek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik régebb óta együtt éltek a barátotokkal, de nem házasodtok össze, miért nem mentek hozzá feleségül, vagy a férfi miért nem akar elvenni?

Figyelt kérdés
2023. nov. 22. 22:37
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

A miért kérdésre majd akkor jön meg a válasz, amikor ne adja Isten, kórházba kerül az egyik fél, és a másikat nem engedik be hozzá, kb. annyi joga lesz, mint egy idegennek. Esetleg ha meghal valamelyikük, és a szülei kiteszik a "közös" lakásból. De mindegy, ez már legyen az ő gondjuk.

Amúgy ezen én is elgondolkodtam, amit a 10-es írt, amikor mondják, hogy drága az esküvő. Kb. pár ezer Ft lehet, ha csak polgári esküvőre mennek. Persze a hetedhét országra szóló drága lehet, de hát akinek erre van igénye, az ki is tudja fizetni gondolom. Akik igazán szeretik egymást, azoknak elég az első változat is szerintem.

2023. nov. 23. 09:32
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"A miért kérdésre majd akkor jön meg a válasz, amikor ne adja Isten, kórházba kerül az egyik fél, és a másikat nem engedik be hozzá, kb. annyi joga lesz, mint egy idegennek."

Ez igaz, viszont ha a másik elkezd adósságokat csinálni, akkor nem leszek én is felelős érte, vagy ha úgy tartja kedve, hogy lelép a szeretőjével, akkor nem tarthatja a markát az általam megkeresett pénzért..

2023. nov. 23. 10:01
 13/28 anonim ***** válasza:
78%
Én pl. 7 év után kértem meg a párom kezét, rá kb. egy évre házasodtunk. Nemes egyszerűséggel, csak arról van szó, hogy számomra semmit nem jelent egy darab papír, de ő meg boldogabb tőle, szóval miért ne. :)
2023. nov. 23. 10:16
 14/28 A kérdező kommentje:

12: Igazad van, sajnos ez is előfordulhat, erre nem gondoltam.

13: Sok boldogságot kívánok! Idővel még talán neked is tetszeni fog "a papír". :o)

2023. nov. 23. 10:23
 15/28 anonim ***** válasza:
57%

Mi 12 éve élünk együtt, papír nélkül.

Van jogom bemenni hozzá a kórházba és minden máshoz is.

Ezek megint csak kifogások azért, hogy miért nem jó házasság nélkül.

Nem kötelező! És nem is kell. És bármilyen furcsa a jogaid megvannak. Élettársi kapcsolatban ugyanúgy.

2023. nov. 23. 10:23
 16/28 anonim ***** válasza:
32%

5. vagyok,a polgári esküvő is lehet drága. Nekem például elég nagy a családom és ha valakit meghívsz, valakit meg nem, akkor megy a sértődés.Az meg nem lenne opció, hogy senkit ne hívjunk meg, mert a párom szülei alapból ilyen flegmázósak.

De így könnyebb is szakítani, ha egyikünk ráun a másikra.

Hozzáteszem kapott gyűrűt és majdnem 10 éve együtt vagyunk. Szóval nagyon nincs jelentősége.

33/F

2023. nov. 23. 15:35
 17/28 A kérdező kommentje:

16: Hát, ha leszögezitek, hogy csak a szűk család lesz jelen, akkor nem lehet sértődés szerintem. Aki meg nem érti meg, annak úgyis mindegy.

"De így könnyebb is szakítani, ha egyikünk ráun a másikra." - Ja, oké. :o)

2023. nov. 23. 16:04
 18/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem élünk együtt, és nem is fogunk. Számomra a házasság, sőt már az összeköltözés is komoly anyagi hátrányt jelentene, nem éri meg.

N

2023. nov. 23. 16:40
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
#18 vagyok. Egyébként házasságpárti vagyok, szerintem az nem csak egy papír, hanem komoly elköteleződés, kölcsönös felelősségvállalás. De az én jelenlegi helyzetemben ez nem fér bele.
2023. nov. 23. 16:59
 20/28 anonim ***** válasza:
56%
A barátom még régen megmondta: nem akar házasodni, nem is fog. Ennyi a fő indok :), én meg nem vagyok erőszakos hp, aki hisztizik.
2023. nov. 24. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!