Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők!Nektek nem alantas, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők!Nektek nem alantas, ha a férjetek "asszonynak" nevez titeket?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de engem nagyon taszít ez a kifejezés.

Az is, ha a nő a férjét "uramnak" vagy "embernek" nevezi.

Annyira alpári, proli.

Személytelen.

Olyan régmúlt időket idéző, amikor a nő helye a konyhában volt, olyan lealacsonyító.

Kifejezetten gáz, mikor társaságban így beszél valakiről a párja.

Ráadásul az asszony szóról nekem egy lestrapált, idősödő nő jut eszembe, sokan fiatal nőkre is használják ezt a kifejezést.

2023. szept. 19. 04:07
1 2 3 4 5
 41/46 Metionin ***** válasza:
74%
38. Engem szerintem sosem szólítottak néven a szüleim, csak "a lyány" voltam :D Mondjuk szerintem az ilyen gyerekem, apám, anyám, férjem, feleségem, tesóm az nem gáz egyáltalán. Nem mindenki tudja névről azonosítani őket ha nincsenek közelebbi kapcsolatban. Az asszony-ura dolog nekem más kategóriába esik, mert azokra van jobb szó.
2023. szept. 19. 13:37
 42/46 anonim ***** válasza:
79%
Nem alantas, mivel az asszonya vagyok ő meg az en uram. A fiam meg a fiam, a lányom pedig a lányom. :D 30 eves informatikus vagyok, középvezető, a ferjem szintúgy, nem vagyunk se falusiak, se tanulatlanok es szarul se nezunk ki.
2023. szept. 19. 13:50
 43/46 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda kapitàlis problèmàid vannak.😄 Közvéleménykutatást vègzel ez ügyben
2023. szept. 19. 13:52
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát ő biztos hogy nem az uram. Csak szeretne az lenni, de hát biztos nem fog. Még hogy uram :))Persze értem úgy alakulhatott ki, hogy Hogyevácz Úr és Hogyevácz Asszony, kérem fáradjanak be. De akkor ilyen alapon ha Uram, akkor Asszonyom. Vagy a Zúr, és a Zasszony. Vagy a Zűr, az úgyis találóbb.
2023. szept. 19. 14:09
 45/46 A kérdező kommentje:

A fiam vagyis inkább "fijam", mint megszólítás, nem mint rá hivatkozásként gondoltam.

De azt se szerettem, ha idegen felnőttek "fijam"-nak hívtak, én se hívom őket vén csotrogánynak vagy "mamának".

2023. szept. 19. 14:42
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem, semmi bajom nincs vele , férjem szimplán poénból szokott így hívni én meg őt uramnak ilyenkor és ennyi. Semmi negatív hangvétel nincs mögötte egyik oldalról sem.

Nem vagyunk egyformák. Nekem meg pl az a személytelen és rideg, amikor szimplán a nevükön hívják egymást a párok, se egy szerelmem, kicsim, se egy becézés, semmi.

A proliság messze nem az asszonyozásnál kezdődik. Az alpári pedig mondjuk az lenne, hogy " a r...bancom".

2023. szept. 20. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!