Mi a véleményetek Móricz Zsigmondról?
Én csak a Sáraranyt olvastam tőle, annak az íve, a nyelvi leleménye, gördülékenysége és a drámája is nagyon tetszett.
A szépirodalomban lévő drámák egyébként engem nagyon megviselnek, ezért nem is nagyon olvasok szépirodalmat.
Én pontosan ezért szeretem Móriczot, mert szerintem ma is olyan a néplélek, mint ahogy megírta.
A témái szerintem változatosak, olvasd el pl az Erdély trilógiát.
Nem nézett be semmit, mivel naturalista volt. Aminek pedig pont az a lényege, amit megtalálsz a Móricz művekben.
"Az anyagi körülmények valóban olyanok voltak sok helyen ,ahogy azt leírja Móricz,de a hozzáállás rajtad múlik.És nem vagyok hajlandó elhinni,hogy a néplélek tényleg olyan sivár volt."
Ez a te véleményed / idelizmusod. De valószínűleg Móricznak több tapasztalata volt ebben, mint neked. Nem kell őt szeretni egyáltalán, de ha meg akarod érteni, akkor olvasgass még tőle, róla, elemzéseket, tanulmányokat a műveiről, a naturalizmusról, más naturalistákról. (Nem a realizmusról.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!