Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit jelent valójában, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent valójában, hogy olaszos egy házasság/ család?

Figyelt kérdés

Itthon kishazánkban sokan jellemzik a házasságukat, családi életüket olaszos stílusúnak. Ez most akkor azt jelenti, hogy ez temperamentumosak?

Sokszor azt tapasztalom, hogy sokan ezzel önigazolják az állandó harsányságukat, hangos vitájukat, az örökös veszekedéseiket.

Olaszországban a házaspárok alapból akkor milyenek? Milyen egy olasz család mindennapi élete, viselkedése?

2023. aug. 17. 09:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
34%
20. Így van. Lehet egy barnább boruben tobb a magyar mint egy feherebben.
2023. aug. 17. 11:07
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Filmekben szokták úgy ábrázolni az olasz családokat, hogy sokan vannak, több generáció van mindig egy helyen, hangosak, a "mamma" a főnök stb. Nyilván ez egy sztereotip ábrázolás is, kicsot eltúlozva. Nem sok családot ismerek akik ezt mondják magukra, szám szerint egyet, de ők folyamatosan veszelednek, kiabálnak, szerintük csak "olaszosak", temperamentumosak. Szerintem meg valami baj van, mert naoi szinten kiabálnak, csapkodnak (szomszédunk, szóval hallom eleget).
2023. aug. 17. 12:05
 23/28 anonim ***** válasza:
69%

Aki jár már olaszok társaságában, annak ez egyértelmű.

Az olasz nép egy hangos és erősen gesztikuláló nép. Nem azért, mert állandóan veszekednek, hanem mert alapból ez a hangszínük, stílusuk, ennyi.

A magyar nyelvben a hangos családokra mondjuk, hogy olaszosok, de ez nekem közel sem azt jelenti, hogy állandóan veszekednek, inkább csak mondjuk sokan vannak, túlkiabálják egymást, temperamentumosabbak, esetleg gyakrabban összeszólalkoznak (nem vérre menő veszekedésekre gondolok), de 5 perc után már teljes a béke, stb.

Más meg használja olyan értelemben "hangos" családra is, ahol állandóak a veszekedések, tányértörések. Szerintem az nem olaszos, az már problémás.

2023. aug. 17. 12:07
 24/28 anonim ***** válasza:
68%
Hangosak, könnyen összeugranak/ugatnak bármin, 2 perc múlva meg mintha mi sem történt volna, nevetgélnek. Ismerek ilyen családot.
2023. aug. 17. 12:14
 25/28 A kérdező kommentje:

Szoktam olvasni bulvárcikkeket, és ismert emberek közül is nyilatkoztak már úgy, hogy olaszos a házasságuk, családjuk. Pl most Tóth Vera hazásságánál olvastam. ( tudom-tudom, mekkora szegénységi bizonyítvány ilyet olvasni). Valahogy tényleg úgy képzelem, hogy sokan ezzel takaróznak, hogy mindig hangosan vitáznak, mintsem változtatnának. Szicíliai filmeket láttam még régebben, és ott volt olyan, hogy családi estebédnél a szűk család ülte körül az asztalt ( ami vagy 20 fő volt) és mindenki egymás szavába vágva mesélt, nevetgélt. Az én elgondolásom szerint ez lenne az olaszos.

No de ez csak egy vélemény a sok közül, jelesül az enyém, köszönöm mindenki válaszát, örülök, hogy ennyien írtatok :)

2023. aug. 17. 12:19
 26/28 anonim ***** válasza:
Azt neveezik így, amikor egy család 0-24 üvölt egymással. Undorító, megjegyzem.
2023. aug. 24. 16:52
 27/28 anonim ***** válasza:
13# azt hogy cigányok. Nem mind nyilván, de azok. Onnan a temperamentum is. 😜
2023. aug. 25. 13:05
 28/28 anonim ***** válasza:

14# jah a belvárosban kutyaszar kutyaszar hátán. Már kerülgetni se tudod annyi a dögszar.

Ha neked ez rend tisztaság....szutyok cigányok.

2023. aug. 25. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!