Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit jelent valójában, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent valójában, hogy olaszos egy házasság/ család?

Figyelt kérdés

Itthon kishazánkban sokan jellemzik a házasságukat, családi életüket olaszos stílusúnak. Ez most akkor azt jelenti, hogy ez temperamentumosak?

Sokszor azt tapasztalom, hogy sokan ezzel önigazolják az állandó harsányságukat, hangos vitájukat, az örökös veszekedéseiket.

Olaszországban a házaspárok alapból akkor milyenek? Milyen egy olasz család mindennapi élete, viselkedése?

2023. aug. 17. 09:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
39%

10# nem, magyarország jóval bekevertebb nép, gondolj csak a 150 éves török uralomra, meg az északról bevándorolt szudéta németekre, svábokra stb.

Olaszországba meg többnyire csak délről érkeztek indiaiak. Az pedig eredendően cigány sarj. Illene tudni.

2023. aug. 17. 10:34
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Összetartó a rokonság.
2023. aug. 17. 10:34
 13/28 anonim ***** válasza:
60%
11-és akkor mi van? Ez mit változtat azon, hogy a nem bevándorolt olaszok nem cigányok?
2023. aug. 17. 10:36
 14/28 anonim ***** válasza:
69%

Magyar viszonylatban annyit tesz, hogy egy pár sokszor, nagyhangon vitatkozik egymással és ezt így próbálják szépen tálalni.

Olasz viszonylatban ez semmit sem jelent, ugyanúgy van mindenféle házasság, mint bárhol máshol a világon. Nekem olasz férjem van, az év nagyjából felét Olaszországban is töltjük, szóval hidd el nekem, nem lehet általánosítani. Ami a baráti környezetünkre és ránk is igaz, hogy nagyon szeretjük egymást és ragaszkodunk egymáshoz, ha pedig nem értünk egyet valamiben, azt is meg tudjuk beszélni emberi módon. A nagy hangú vitatkozás is legfeljebb pár percig tart, azután mindenki lenyugszik; egyfajta stresszlevezető azoknál a pároknál, ahol ez gyakoribb, de ez (önmagában) nem mond el semmit sem a kapcsolatukról.

#4 + #8

A zingaro tulajdonképpen cigányt jelent, és annyira roma népség az olasz, mint amennyire a magyar, vagy bármelyik, ahol jelentős indiai eredetű kisebbség él. A cigányságnak pedig három központja van az országon belül: Nápoly, Róma és Milánó (ezek közül nyilván csak egy van délen).

A déli rész valóban szegényebb, de közel sem olyan mocskos, mint amilyennek te képzeled. Nyilván vannak szemetes helyek (mintha Magyarországon nem lennének... ), de egyrészt a helyzet évről évre javul, másrészt nem csak Nápoly létezik. Menj el egy Tropeára, Taorminára, Castelmezzanóba, Sorrentóba; teljesen kulturált helyek. Harmadrészt a mocsok nagyját nem az olaszok hagyják, hanem a különböző menekültek.

15/28 anonim ***** válasza:
62%

Én ismerek szőke kék szemű cigányokat is és nem magyar az apjuk, esetleg a felmenői között valaki magyarral nemzett gyermeket, keverednek a népek, keveredtek a népek, de nem jelenti azt, hogy az összes "tiszta vérű" cigány, vagy nem valaki.

A régi időkben nem volt ilyen gyűlölet a cigányok ellen, egy helyen dolgoztak főleg a szocializmus alatt és bizony összejöttek szlovákok, csehek, vagy magyarok cigányokkal.

De eredetileg nincs közük egymáshoz.

Úgyhogy veled se értek egyet 10.

16/28 anonim ***** válasza:
100%
15-mivel nem értesz egyet abban, amit a 10-es válaszomban írtam?
2023. aug. 17. 10:39
 17/28 anonim ***** válasza:
20%

"Akkor mi is cigány népség vagyunk? :D"

Ezzel, mert felé arányban, negyed részben jó pár ember vérében csorgedezik magyar vagy cigány vér.

2023. aug. 17. 10:42
 18/28 anonim ***** válasza:
45%
Igen, ezért is jogos a kérdés. Ami nyilván így van minden olyan más nemzetnél, ahol vannak cigányok. Szinte mindenhol. Nyilván keverednek a helyi lakossággal. De azért, mert valahol mondjuk sok cigány él (amiben nem is vagyok olyan biztos, hogy Olaszországban mondjuk több, mint Magyarországon), akkor azt már cigány népségnek kell nevezni. Félreértés ne essék, nekem nincs bajom a cigánysággal. De attól az még egy tény, hogy az olaszok nem cigányok. Mint ahogy a portugálok és a spanyolok sem, pedig ott is sötétebb tónusú az emberek bőre általában. Én csak az ellen szólaltam fel, hogy ne írjunk már hülyeségeket.
2023. aug. 17. 10:45
 19/28 anonim ***** válasza:
45%
Azzal én se értek egyet, mert nem azok, de mix mindig van több nemzet, vagy kisebbség között, csak annyi, hogy letagadják, hogy pl. a nagypapa cigány volt, vagy a dédmama, elfelejtik, nem vesznek róla tudomást, hogy régebben nem volt ekkora rasszizmus mint ma van és a két népcsoport igenis keveredett, sőt még mindig teszi...
2023. aug. 17. 10:51
 20/28 anonim ***** válasza:
27%
19-nyilvánvalóan, senki sem "tiszta fajú", hogy ezzel a borzalmas kifejezéssel éljek. Most már genetikai vizsgálat is meg tudja mondani, hogy hány féle nemzetiség vére keveredik valakiben. A magyarok meg különösen kevert fajúak.
2023. aug. 17. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!