Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan tudod, hogy a párod nem anyagi érdekből van veled?
Onnan tudom, hogy én csóró vagyok, ő meg nem :D Ha anyagi érdekből lenne velem, akkor eléggé szivatná magát. Ha már valamelyikünk anyagi érdekből van a másikkal, akkor az egyértelműen én lennék. Ha szakítanánk (azaz már válnánk) lenne hova mennie neki is és nekem is (bár nekem csak azért, mert a házasságunk alatt vettük az ingatlanokat, így fele nekem jár, plusz mert a gyerekek velem maradnának), a saját fizetésemből is megélnék, csak nyilván nem ezen a színvonalon.
Viszont anyagi érdekek ide vagy oda, én tényleg szeretem őt. Amikor összejöttünk, akkor nem keresett annyit, mint most, egy régi autót leszámítva semmije sem volt (nekem autóm sem :D), szóval nyilván nem ezért jöttem vele össze. A maradásban sem szempont, hogy most jól élünk, a gyerekeknek válás után is ugyanúgy megadna mindent, ahogy eddig, szóval miattuk sem halogatnám a lelépést, ha nem érezném jól magam vele.
Ugyan nem házasság, de 7 éves párkapcsolat.
Lenne hol laknia válás esetén?
- Igen, az ő nevén van a ház.
Boldogulna egy fizetésből? Nem?
- De igen. Eleve külön kasszán vagyunk.
És te? Neked lenne hova menned?
- Igen, nekem is van egy ház a nevemen.
Megélnél egy fizetésből?
- Persze.
Te tényleg szereted?
- Tényleg szeretem.
Köszönöm mindenkinek. Hát igen, gondolkoztam már én is azon, akibe a külseje miatt olyan szerelmesek, vajon a nagy szeretet megmaradna akkor is, ha hirtelen mondjuk egy betegség miatt megcsúnyulna az illető? De hát ott mégiscsak van nagy érzelem. Az anyagiaknál meg a racionalitás és jó esetben egy kis szeretet.
Utolsó kommentelő, látszik, hogy gondolkoztál te már ezen sokat. Nem kéne azt a férfiaknak olyan természetesnek venni, hogy válás esetén az anyánál marad a gyerek. Mondom ezt nőként. Számomra elképesztő az, milyen birkamódra mondanak le apák a gyerekeikről 100 éve, mintha még egyet is értenének. El kéne olvasnotok a Kramer kontra Kramert. Én mondjuk úgy összességében nem tudom elfogadni a hétvégi szülőség intézményét. Legalábbis biztos, hogy vér folyna, ha be akarná bárki is korlátozni a gyerekkel való kapcsolattartásomat. Fordítva se érzek jogot erre. Persze lehet, hogy ezért sem válok el, mert a gyakorlatban nem olyan könnyű ezt megvalósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!