Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetne kiverni a fejemből ezt a téveszmét?
Évekig benne votam egy téveszmében, amit az exem hitetett el velem. Kislányként arról ábrándoztam, hogy egyszer majd szép esküvőm lesz, nagyon szerető férjem, aki feltétel nélkül szeretni fog és így tovább. Évek kellettek ahhoz, hogy ráébredjek arra, hogy az exem mit tett velem, és hogy felépüljek. Elhitette velem, hogy naiv ábrándjaim vannak, senkitől sem várhatom el, hogy feltétel nélkül szeressen. Amikor nem voltam jól egészségügyileg, beteg voltm, akkor azt mondta, hogy nem elvárható a másik embertől, hogy feláldozza az életét és az idejét a másikért. Ezzel részben egyetértek, de mégis, naiv lennék ha azt gondolom, hogy én ilyenek ellenére is törődnék a férjemmel és nem hagynám el csak azért, mert épp valami gondja van? Én utána meggyógyultam, de borzasztó visszagondolni, hogy csak akkor kellettem, amikor tökéletes voltam. Elolvastam sok választ a házasság kategóriában, és rengetegen írnak olyan megható történeteket, hogy mennyi mindenen keresztülmentek a férjükkel, hogy szinte megkönnyeztem. Még mindig képes vagyok rácsodálkozni arra, hogy pedig ez a normális. Sajnos annyira elvette az önbizalmamat az exem, hogy legbelül azt érzem, hogy jobb is, ha nem vagyok együtt senkivel, úgyis csak probléma lennék, el akarom kerülni, hogy problémát okozzak a másiknak, félek, hogy mi van, ha egyszer teher lennék. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt kiverni a fejemből? Hogyan tudnám elhinni, hogy egy kapcsolat és egy házasság a feltétel nélküli szeretetről szól, ahol nem kell attól félnie a másik embernek, hogy elhagyják vagy megutálják, amint valami gond lesz?
Mindig az jut ilyenkor eszembe, hogy biztos az én hibám az, hogy túl sokat várnék el a másiktól, de közben meg teljes meggyőződésem, hogy aki igazán szeret, az nem idegeskedne ilyesmiken, sőt szívesen támogatna, segítene mindenben, ahogyan én is őt.
Bocsi kérdező, de nekem picit az az érzésem van, hogy ennek a kérdésnek a célja legalább 40%-ban, hogy sajnáljunk az exed miatt.
Nem tudom meddig voltatok együtt, évtizedekig vagy csak pár évig, de egy-egy szakítás után nyilván nehéz felállni, akárhogy történt is, a te eseted biztos, hogy külön megterhelő lelkileg.
Az élet viszont ilyen “csapásokat adunk és kapunk” és ezek után fel kell tudni állni, megrázni magad, levonni a tanulságokat és menni tovább.
Kegyetlenül hangzik, de nem sajnáltathatod magad egy szemétláda miatt egész életedben, mert rengetegen vannak. Van akinek a szülei, testvérei van akinek a párja vagy a “barátai” ilyen szemetek. Nem tudsz mit kezdeni ezzel, mindenki sérül. Ha találsz egy-egy embert, akire tényleg számíthatsz, mikor gond van, akkor ahhoz foggal-körömmel kell ragaszkodni és tartani a kapcsolatot.
Jó tanács volt, hogyha úgy érzed nem tudod feldolgozni, akkor keress kiutat, menj el pszichológushoz, coach-hoz, vallási felekezethez mentalitásodtól függően vagy csak beszéld ki a legjobb barátnőddel.
13.. nem mindig mindkét fél a hibás. Ez kb olyan hogy az erőszakolásban is mindkét fél hibás? Mert a nő jól nézett ki, kint volt a melle a segge. Ha nem lett volna, akkor nincs erőszak. De még ha a nő pucér, akkor sem lesz hibás.
Nyilván ez azért elég más kategória, csak a szemlélet miatt írtam, hogy nem feltétlen hibás mindig mindkét fél.
Egy bántalmazó kapcsolatban eleve nem tud a másik hibás lenni.
Ha egy átlag kapcsolatról beszélünk ott igen. Bár ott is vannak esetek.
Egyébként szerintem az a pszichológus jó ötlet. Tudna segíteni. Lehet hogy az is segítene önmagában, hogy kibeszéled magadból. A másik a sport. Letudod vezetni a stresszt, ami emiatt benned van.
Illetve a könyvek. Plusz programokra eljárni? Na meg vannak youtuben is videók erről a témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!