Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Minek hazzasagi szerződés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minek hazzasagi szerződés?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3 éve ismertem meg a páromat, 2 éve együtt is élünk az ő saját lakásában. Nem rég szoba jött, hogyházasodjunk össze,de ragaszkodik a szerződéshez 😀Először nem is értettem, hogy mit akar, hiszen a saját lakása. Minek ehez szerződés? Mondtam is neki, hogy minek írnék bármit is hiszen az ő tulajdona. De láttam rajta, hogy nem tetszett neki, én is megsertodtem, mert próbáltam elmagyarazni, hogy semmi értelme és sértőnek is éreztem. Közöltem is vele, hogy nem szeretnek hozzamenni. Ha ennyire nincs tisztában a dolgokkal, nekem ez duplán megalazo. Nem nem nincs semmilyen cége, normál munkahelye van, majdnem ugyanannyit keresünk. Rezsit kaját is felesben fizettük eddig. Nem is értem mit gondolt, mivel huznam le.?!? Szerintetek mire kell szerződés? Mert a lakásra célzott amikor Felhozta a témát.
2022. dec. 17. 23:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%
Azzal teljesen egyetértek, hogy sértő, én is annak éreztem, mikor nekem mondták ezt. Viszont a másik oldalról igazán rosszul sem jársz tőle, ha írtok egyet, szóval miért ne?
2022. dec. 18. 12:21
 12/25 anonim ***** válasza:
80%
Már nem azért, de miért sértő ez? A házasság is egy polgárjogi szerződés, ez is az lenne. Előfordulhat az is, hogy eladja a lakását és azt kiegészítve már közösen vesztek ingatlant, ebben az esetben ha később bármi történik, akkor ő bukja a felét a házasság előtt vérrel-verejtékkel megszerzett ingatlana értékének.
2022. dec. 18. 16:48
 13/25 anonim ***** válasza:
Azért sértő, mert feltételezi, hogy egy esetleges válás esetén nem tudnánk békésen megtárgyalni a helyzetet. Hogy én lennék a házisárkány/bosszúálló ex, aki elhatározza, hogy csakazértis mindenből kiforgatja a másikat. És persze tudom, hogy házasságtól függetlenül vannak olyan szakítások, amikor ez tényleg előáll, de én speciel sosem voltam olyan típusú ember, és soha nem is volt sárdobálós szakításom sem. Ha ne adj isten rosszul végződne a dolog, akkor is le tudnánk ülni és civilizált módon megtárgyalni az anyagiakat. Szóval igen, nekem sértő ha valaki úgy érzi, hogy így be kell védenie magát.
2022. dec. 18. 18:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond nincsen semmilyen szerződéssel, amit mind a két fél jónak talál. Egyezz meg vele úgy, hogy az neked is jó legyen válás esetén. Ne alapozza arra, hogy ez örökké fog tartani. Legyen övé a lakás, de akkor minden pénz, amit te belepakolsz kamatostul járjon neked válás esetén. Ez mindkettőtöket védi, nem csak őt.
2022. dec. 18. 18:38
 15/25 anonim ***** válasza:

13-as, fogalmad sincs, hogy ott és akkor hogyan fogsz reagálni egy adott esetben érzelmileg túlfűtött helyzetben. Pénz + érzelmek -> nagy eséllyel úgy dobod ki az ablakon a józan eszedet és az empátiádat, mintha sosem lett volna.

Másokéban és saját családomban is sokszor közeli rokoni kapcsolatok szakadtak meg pénz (általában örökség) miatt.

Egy házassági szerződés még ebben is segít: hiába minden harag és irracionalitás, ott van leírva minden, és megy a maga útján.

2022. dec. 18. 18:53
 16/25 A kérdező kommentje:
Valaki írta miért nem kérdeztem meg. De megkerdeztem, csak a lakásra gondol. De utána már csurte csavart a dolgokat, látta hogy durván besult, mert rajott, hogy semmi ertelme. Nekem is van lakásom,nem nem tervezem eladni és beletenni, mert sose tudni mi történik, és akkor hova mennek. Jelenleg ki van adva albérletbe, és abból a pluszbol én utazásokat, és szorakozasokat szoktam fizetni kettőnknek. Most már teljesen elhatarolodom a hazzasagtol. Elvette a kedvem. Meg ha egy nincstelen senki lennék, hogy félt bármit is tőlem. Azóta túl kedves lett, nonstop jön bújik, csokolgat.En úgy vettem észre, hogy érzi, hogy ezzel durván mellényult.
2022. dec. 18. 19:41
 17/25 anonim ***** válasza:
50%
#16 lehet csak a lakást mondta, de lehet valami olyat is beleírni, hogy külön bankszámlátokat meghagyjátok és külön kezelitek stb. De hogy miért parázik ennyire?
2022. dec. 18. 22:52
 18/25 anonim ***** válasza:
84%
És a kérdező miért van ennyire felhaborodva?
2022. dec. 19. 07:09
 19/25 anonim ***** válasza:
82%

#16:

"Nekem is van lakásom,nem nem tervezem eladni és beletenni, mert sose tudni mi történik, és akkor hova mennek."

Tehát te védheted a lakásodat, de ő nem? Szerinted ez igazságos?

Teljesen mindegy hogy ki a nő vagy ki a férfi a történetben, de aki a mai világban nem tisztázza le a pénzügyi dolgokat a házasság előtt, az nem nevezhető pénzügyileg tudatosnak (és most szépen fogalmaztam).

Tehát te véded a lakásodat, ki van adva albérletbe, pénzt hoz neked, ő ebbe nem szólhat bele (értelemszerűen), de te meg meg vagy sértődve amiért a párod kicsit is tudatosabb, ő is védi a tulajdonát?

Te védheted ami a tiéd, ő nem?

Hol igazságos ez így?

Ha te nem a lakása vagy a pénze miatt szereted a párodat (gondolom nem), akkor szó nélkül kötnél vele egy olyan házassági szerződést ami MINDKÉT felet egyformán védi (kitérve az esetleges lakásfelújításokra meg minden másra ami jogi szempontból fontos). De te hisztizel egy olyan dolog miatt ami a mai világban alapnak kellene lenni, a te saját védelmed (lakásod) miatt is.

Ennyit az emberek pénzügyi kultúrájáról.

2022. dec. 19. 08:52
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem teljesen jó szerződést kötni. Magadat is megvédheted. Örülnöd kéne inkább!
2022. dec. 19. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!